Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Ny herrtränare klar!!

Herrlaget har nu gjort klart med en ny tränare inför säsongen 21/22. Förra säsongen fick ett snöpligt slut när den avbröts just då Burås var obesegrade serieledare. Nu tar man nya tag och vi har nöjet att presentera Gustav Nilsson som ny huvudtränare.


Gustav har varit i klubben sedan 2013 och är ett känt namn för de allra flesta. Efter många skador genom åren, där de två senaste hjärnskakningarna har satt stopp för fortsatt spel, har Gustav fått acceptera att bidra på annat sätt.  • - Eftersom jag blivit rekommenderad att inte fortsätta spela efter mina hjärnskakningar känns det som ett naturligt steg att istället axla tränarrollen. Väldigt kul att fortsatt få vara en del av föreningen och intressant att istället se spelet från sidan även om jag redan fått prova på det lite i och med mina något för många minuter i utvisningsbåset.Gustavs anknytning till Burås sträcker sig långt tillbaka. Pappa Bert-Ola och mamma Susanne var med och grundade klubben 1989, så han har bokstavligen Burås i blodet. Någon större press hemifrån vill han inte påtala.  • - Jag tror faktiskt pappa är mest lättad över att jag inte längre kommer att kunna hota hans topplacering i utvisningsligans maratontabell.


  • Gustav tillsammans med pappa B-O på 25års-jubileumsfesten 2014. 


Fansen till de gröna är intresserade att höra den nya tränarens första ord om säsongen, och Gustav levererar raka besked.  • - Vi ska ta vid där vi var när förra säsongen fick ett abrupt slut, som obesegrade serieledare. Av mina åtta säsonger i klubben har vi spelat fem av dessa i division 2, och det är där jag anser vi hör hemma. Mitt mål för säsongen är därför givetvis att vi åter ska ta steget upp.


Med dessa ord kan man ju undra vilka förändringar som kommer ske under säsongen.  • - Jag tycker inte vi ska sträva mot någon större förändring, utan fortsatt vara ett gäng bra innebandyspelare med fantastisk gemenskap som ger allt för varandra både på planen och i baren. Många i laget har varit i klubben i minst 4-5 år så Buråskulturen sitter djupt rotad i de flesta, vilket gör det väldigt lätt för nya spelare att förstå grejen. Vi jobbar även på en liten generationsväxling då majoriteten börjar närma sig eller passerat 30-strecket. Vi har bland annat ett par provspelare som är födda på 00-talet som ska bli väldigt intressanta att följa.


  • Gustav spexar till det i Prag 2016 


Svingelns sporthall, eller Svingeln Dream Arena som den också kallas, kommer inte att vara Burås borg kommande säsong. Istället ska matcherna spelas i den relativt nybyggna Lundenhallen. Både fans och spelare kommer alltså bli tvungna att försöka göra denna till sitt nya högsäte. Gustav är själv väldigt upprörd, och skräder inte orden när vi för detta på tal.      • - Detta är en praktskandal. Svinglen har i princip varit Burås hem sen jag föddes och så ska det förbli. Rykten säger att det är den Indiska ambassaden som istället ska bedriva sin cricketverksamhet där på helgerna, vilket gör det hela ännu mer befängt. När säsongen väl är igång så är jag dock säker på att Svingelnfokuset är släppt och vi kommer att göra Lundenhallen till vår nya borg. Tilläggas ska även att träningarna fortsatt kommer att ske i Svingeln så förhoppningsvis kan vi andas tillräckligt mycket av dess mytomspunna damm under veckodagarna.


Gustav är en av de allra mest rutinerade herrarna i föreningen, även om han bara hunnit fylla 27 år. Han känner spelarna väl, men vi undrar om han har någon känsla för om någon spelare kommer utvecklas extra mycket under just hans ledarskap.  • - Som sagt är truppens medelålder närmare 30 år, så vi får nog mest satsa på att undvika avveckling. Jag hoppas att alla har följt det hårda försäsongsschema som jag delat ut så att vi undviker allt för många onödiga skador under säsongen. Skulle även uppskatta om Dahl vid 27 års ålder mognat till den grad att han kan hålla sig under tvåsiffrigt i utvisningskolumnen.Såhär kunde det se ut en gång i tiden, både fart och teknik vackert kombinerat. 


 


Burås är kända för att vara otroligt kapitalstarka, och är inte rädda för att investera om tillfälle uppstår. Vi frågar om Gustav kan dela med sig av några detaljer i sitt lukrativa kontrakt.  • - Jag vill inte diskutera vilka summor det rör sig om, men att jag kan skita i att sälja Newbody utan att få kassören efter mig ser jag som ett enormt plus.


Slutligen, ett stort lycka till i din nya roll.  • Tack för förtroendet till detta ärofyllda uppdrag.