Burås Innebandy

Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Damernas Pragresa

Vi har sett till att supermarketen bredvid hostelet kommer överleva hela detta året med. In och ut, bubbel, öl, chips osv.

Onsdag kväll tog vi oss till en park för lokalt häng. En flaska bubbel för 100 kr och ja, då blev det några stycken. Där avnjöt vi även den godaste kebaben, om det beror på bubblet får vara osagt.

Gruppspelsmatcherna låg ute på vischan. Men vi var uppskattade, byggarbetarna blev alldeles till sig. De fick inget jobb gjort så att säga. Fördomar om tjeckisk förort uppfylldes då tanten i den tillfälliga kiosken stod och rökte samtidigt som hon hjälpte oss. Här talade man inte engelska.

Första matchen: Burås - Piva Ladies (GER)


Vad hade vi att vänta? Hur bra var vi? Hade vi någon koll? Tre kedjor och 5 backar. 2 målisar. Boven debuterade, precis som Björnen.
Kom igång efter ett tag. Deras enda bra spelare var målvakten, hon var grym! Hon var bättre med åren, 46 år.
Vi var bättre, men skapade lite väl få chanser. Därför var det nervigt när de fick in 1-1.
Snabba och korta byten, berodde nog mest på att vi inte orkade mer än 30 sekunder.
1-0 (Malin), 1-1, 2-1 (Sandra), 3-1 (Karin).
Började tufft, Vickan blev nitad. Näsblod och tårar.
Efter matchen införs matchens lirare som innebär prinsesskrona och en jägershot. En jägershot gick även till matchens "extra-pris", som kan gå till matchens miss, matchens skott, matchens fall osv. Vickan fick för matchens näsblod. Matchens lirare blev Malin.

Match 2: PSN Tatran Střešovice (CZE) - Burås
Gruppens bästa motstånd. Hårt satsande lag. Extremt högt tempo hela matchen. Typ 35 grader i hallen, sjukt svettigt.
1-0 (Sandra), 2-0 (Sandra), 2-1, 3-1 (Sanna).
Kunde varit ett motstånd i serien.
Fritt fram att göra vad man vill, domarna hade lite svårt att döma, åt båda håll.
Matchens miss gick till Sjövind som borde gjort mål på pass från Malin. Matchens lirare blev Sandra efter två mål.
Införde något nytt inför matchen, Jossan höll i ett enklare yoga-pass som uppvärmning.

Under torsdagen lyste solen, vi passade på att bada och sola innan vi åt på en fantastiskt bra resturang precis vid vattnet. Denna kväll började även utelivet för några spelare.

Match 3: Burås - Fbc Žraloci Příbram (CZE)
Fredag morgon, matchstart 9.40. Regnade konstant hela dagen. Som dränkta katter genomförde vi en stel yoga-variant bredvid planen. Det tjeckiska sekretariatet hade aldrig sett på maken. Vi startade väldigt segt. Låg under med 0-1, efter miss i muren vid ett frislag. Några murare lär vi nog aldrig bli då detta är något vi lite för ofta missar på. Men sen släppte det, 6-1, efter mål av Sandra, Vickan, HJ, Karin och två av Sjövind. Nyförvärvet Björnen fick även hon näta för första gången i den gröna tröjan.
Matchens extrashot gick också till Björnen just för första målet, medan HJ blev matchens lirare.
Gruppsegrare och nöjda åkte vi hemåt i regnet. Efter ombyte och några öl begav vi oss till herrarnas match. Vågar påstå att vi var turneringens bästa hejarklack. Pompoms, hejarrop, öl-delivery i paus och tuttvisningar.
Därefter hittade vi ett klassiskt öltält, tillsammans med några schweizare höll vi låda.

Festandet fortsatte och en tapper skara tog sig ut och gjorde staden osäker även denna kväll.

16-del: Vendelsö IK (SWE) - Burås
Mycket slitna begav vi oss lite för sent för att spela 16-del. Motståndare var Vendelsö eller Two Generations. Ett gäng rutinerade mammor spelade ihop med sina snabba döttrar. Vi var för trötta, för lite jävlar anamma. Förlust med 1-2 (Burås mål av Sandra). En timme senare eller 5 minuter längre match och resultatet hade nog sett annorlunda ut.
Matchens extrapris gick till Ann efter att hon gjorde en rockad bland positionerna vilket resulterade i mål direkt. Som mentalt stöd fick även Jossan en jägershot, och Cakan blev matchens lirare.
När vi tackade fick vi höra "här osar det sprit".

Lördagkväll och sista festkvällen. Samma skara som höll ut i torsdags var såklart även på denna kväll. 5 damer och hela herrlaget höll låda till småtimmarna. Burås avslutade med flaggan högt i topp. Damerna lär med största sannolikhet återvända, vi har ju faktiskt inte ens besökt The Pub.

Drömvärvning till damlaget

Karin Didriksson har gjort flera försök att värva spelare till Burås, men det har gått sådär hittills i år. Som tur var lyckades hon äntligen leverera, för hon hade nämligen tagit tillfället i akt under Drömgalan och lagt ut lite krokar bland sköna lirare som hade Buråspotential. Det krävdes inte mycket mer än en öl innan Drömlagets målvakt Carin Ernby lockades till Svingeln, och nu verkar hon vara här för att stanna. Hon har tonvis med rutin, snabba reflexer och kan till skillnad från sin företrädare kasta utkast. Hon kommer närmast från FBC Lerum, där hon var med och tog laget till allsvenskt kval, men har även spelat i bl a Älvstranden, IBK Göteborg och Sportlife Kungälv. Så här säger Cakan själv om att ha blivit en Green Giant:


 Hej och välkommen, Carin! Kan du berätta lite om dig själv och din innebandybakgrund?
-Glad, snäll och flummig tjej med en hel del humor. Älskar att fiska, spela golf och dricka bärs med polarna. Jag har spelat innebandy väääldigt länge, både som utespelare och målvakt. Det är svårt att hålla sig borta från sporten, helt klart!


Hur kom det sig att du hamnade i Burås?
-Hahaha! Burås-konceptet började säljas in av en viss namne i laget redan under Drömgalan i våras. Sen har jag varit fotskadad i några månader men senare under hösten efter att ha varit och kollat på några av era matcher så kom det där suget med en väldig kraft! Vilket gäng, klart man vill vara med!


Hur tycker du att laget ser ut?
-Fantastiskt! Ett helt underbart gäng! Alltid mkt folk närvarande och det finns ständigt humor och mycket skratt blandat med en jäkla vilja på plan. Dessutom är alla riktigt grymma och skjuter jäkligt bra, det känns på armarna emellanåt! Så ska det va!


Hur tror du att Burås säsong kommer att gå?
-Halvvägs in ser det riktigt bra ut! De 5 matcher jag har sett så har ALLA vunnits så jag hamnade ju helt klart i rätt lag! Jag är mycket imponerad av det jag har sett. Det är en jämn serie om man bortser från de 2 topplagen och jag tror vi kommer vara med och slåss om platserna därbakom! Hoppas kunna bidra med något också nu när man kommer in mitt i!


Vad har du själv för målsättning för säsongen?
-Oj svårt! Självklart vill jag ju vara med och bidra med ett lugn där längst bak och rädda lite skott. Sen gäller det ju självklart att komma in mer och mer i det på kortast möjliga tid nu efter fotskadan! Det har gått bättre och bättre för varje träning så det är superkul.


Och vad ser du mest fram emot under kommande säsong?
-Att umgås, skratta och lira innebandy med ett helt fantastiskt gäng! Sen självklart flera blöta fester... ;) Vi hälsar Carin hjärtligt välkommen till Burås och önskar lycka till i debuten mot Marstrand nu på söndag kl 17:30!


 

Äntligen damvinst

Green Giants visade att gammal är äldst och plockade med sig tre poäng hem från Wallenstamhallen i helgens bortamatch mot Pixbo. Referat finns här!

Herrarna avancerar i tabellen

Efter söndagens seger parkerar herrar på andraplats i tabellen. Läs hur det gick till när Frölunda besegrades med 11-4 här!

Silly Season

Möt Daniel Markovic

Silly Season

Turen har nu kommit till herrarnas senaste nyförvärv, Daniel Markovic. Damlaget brukar numera hänga kvar och titta på herrarnas träningar och matcher, och vi är tämligen övertygade det beror på Snygg-Daniels intåg i Burås. Han kommer från Blekinge men tyckte vattnet var för bräckt och sökte sig därför till salta Göteborg. Efter spel i en mängd olika nivåer bestämde han sig för division 2 och Burås. Såhär säger sportchefen Samuel Andersson om värvningen: ”Daniel är en spelare som ska ha mycket boll. Bra saker tenderar till att hända då. Han är väldigt allround och lirar på alla positioner förutom målvakt (än så länge i alla fall). Jag fick nys om Daniel via en spelare i damlaget, som bestämt hävdade att vi skulle värva honom, enbart pga att han var snygg.”Såhär säger Daniel själv om övergången.


 


Du har precis skrivit på för Burås. Varför blev det just Burås och vad är dina första intryck av klubben?


Stämmer! Sagan om Burås nådde mig redan för ungefär ett halvår sedan när jag bodde i Växjö och precis hade fått reda på att jag fått jobb här i stan. Jag slog då en signal till min gamla vän Fjunis (går visst under namnet Sylt(Victor Sjöblom) här i Göteborg) som sa att Burås var en no-brainer. Då jag uppenbarligen litar blint på Fjunis så bestämde jag mig egentligen där och då för att jag skulle testa när jag väl flyttat upp. Sagt och gjort och efter tre svajiga träningar fick en lönnfet Markovic frågan om han vill fortsätta. Ett självklart ja blev svaret.
Vad gäller första intryck är det klart positivt. Tycker mig ha hamnat i ett stabilt gäng med fint gung och en vilja att hitta på lite skit tillsammans på fritiden, vilket passar mig perfekt. Att det finns ett gäng duktiga innebandyspelare och rejäla vinnarskallar är såklart också ett plus.


 


Vad kommer du att tillföra laget och klubben i år? Vad ska vi ha för förväntningar på dig i år?


Bra fråga. Först och främst kommer jag försöka tillföra lite gott tugg och positivt energi i allmänhet. Vad gäller det innebandymässiga har jag inledningsvis fått överge min sedvanliga position som offensiv sarg-snurrare för att agera back, vilket jag egentligen inte har större problem med även om jag föredrar offensiva sarghörn snarare än defensiva. Vart jag än spelar ska jag dock försöka bidra med hårt jobb, någon snurrfint och förhoppningsvis en assist eller två!


 


Vissa i damlaget kallar dig för "SnyggDaniel". Är du Burås nya posterboy? Hur många selfies har det blivit hittills?


Jaså? Om det skulle vara sant skulle det vara första gången sen jag var 15, hade sidolugg och blonda slingor jag blir kallad det. Hur gärna jag än skulle vilja vara Burås nya posterboy så känns det spontant som att positionen redan är upptagen av (en förmodligen självutnämnd) Hampus. Jag har inte tagit en selfie sedan våren -08, så jag får väl helt enkelt ta en selfie-skola med vår riktiga posterboy och återkomma!


Vi hälsar Daniel Markovic varmt välkommen till Burås.