Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Ex-IBK:are inför IBK-matchen

Ett av årets nyförvärv är Gabriella Göze, som förutom en kort avstickare till Kungälv tillbringat hela sitt innebandyliv i IBK Göteborg och dess föregångare. Det var visserligen i det allsvenska laget hon brukade husera, men vem annars är väl mer lämplig att uttala sig om morgondagens drabbning mot just IBK Göteborg?


Hur känns det att stå på bortasidan i Torpahallen?
-Det kommer kännas jättekonstigt att spela som bortalag i Torpahallen. IBK Göteborg är min moderförening så jag har spenderat många svettiga timmar i den hallen.
Vad vet du om motståndet?
-Göteborg har en bra målvakt (Alexandra) som har ett grymt utkast. Maddis Zand, Julia Thielen och Anna Gustafson får vi hålla koll på. Dom har stor rutin från Allsvenskan.
Vad är ditt poängrekord i Torpahallen - och vad tänkte du producera imorgon?
-Jag tror det var säsongen 10/11 som jag gjorde 8+2 i en match mot Floda. I matchen mot Göteborg kommer jag göra mitt första mål i Buråströjan och kanske nåt mer.
Hur tror du matchen kommer att se ut? Resultat?
-Med vårat grymma försvar och revanschlust efter förra matchens noll gjorda mål mot Lindås så blir resultatet 6-2 till oss.


IBK Göteborg har fått en knackig start i årets dametta och ligger näst sist med endast en vinst. Dock var det i senaste matchen vinsten kom, och förutom ovan nämnda Zand och Gustafson kunde Johanna Härstedt noteras för 2+1 i protokollet. Det kommer att bli en spännande match i Torpahallen imorgon, tekning 14:30 är det som gäller!


Burås dam första förlust

Damerns åkte på sin första förlust i söndagens möte mot favoriten Partille.


Läs om matchen, grekisk mytologi och annat spex HÄR

Burås dam fortsätter sin framfart!

Damernas 3-poängare fortsätter att ramla in. I tisdagens möte mot Lerum gick hemmalaget segrande ur striden med siffrorna 5-2.


Läs om det och hybris HÄR.

Herrarna besegrar Backadalen

Herrarna skräller sig till tre poäng när topptippade Backadalen besegras med 6-4 på bortaplan. Borgen räddade hela 90% av skotten när han bombaderades med 40 skott. 


Bilder från matchen finns här!

Damernas seger mot Backadalen!

I fredagens drabbning mot Backadalen tog  Burås hem sin andra seger och har därmed vunnit 2 av 2 matcher.


Om hur det gick till och hur trendig musik kan kombineras med Burås damer kan du se och läsa HÄR.

Damerna gör bortapremiär!

Vad gör Burås damer en fredagväll? Green Giants ställs upp mot Backadalen i Lundbystrand klockan 19:15.


Läs om tankar och reflektioner inför detta möte HÄR.

Damerna vann seriepremiären!

I söndags brände Burås damer av seriepreimären hemma i Svingeln. För moståndet stod det något yngre och talangfulla Pixbo.


 


Läs om matchen HÄR!

Silly Season

Möt Pontus Larsson

Silly Season

Seriepremiären är avklarad och vi har ännu inte presenterat alla nya herrar. Här kommer nästa gubbe.


 


Pontus Larsson kommer närmast från Lerum/Aspen där han faktiskt mötte Burås förra året. I hemmamatchen mot Burås lyckades han hänga tre kassar, även fast matchen slutade med uddamålsförlust för Aspen. Han var inte sugen på att hänga med ner i trean, så därför blev det aktuellt att kontakta Burås.


 


Såhär säger sportchefen Samuel Andersson om övergången:


I och med Pontus får vi en spelare som hellre gör mål än passar, vilket jag hoppas vi får se även i Burås. Det verkar vara en spelare som är seriös vid både träning och match, men som ändå besitter en social förmåga och smälter bra in i stämningen i omklädningsrummet. Pontus är mycket verbal och jag är övertygad att han inte kommer vara rädd att dela med sig av bra idéer när han ser förbättringsområden.


 


Såhär säger Pontus själv om övergången:Du har precis skrivit på för Burås. Varför blev det just Burås och vad är dina första intryck av klubben?


Jag har sökt under sommaren efter ett lag som matchar min inställning till innebandyn och redan vid första träningen när Sam berättade förutsättningarna kändes det lovande. När det sedan visade det sig att det fanns både mjuka handleder och hårda backskott i laget var det plötsligt väldigt intressant. Det som till sist fällde avgörande var musiksmaken i omklädningsrummet – det är skillnaden som gör skillnaden!


 


Vad kommer du att tillföra laget och klubben i år? Vad ska vi ha för förväntningar på dig i år?


Innebandy är en grym sport som både är kvick och fysisk. Det tar inte många sekunder att vända från egen planhalva till att bollen ligger i motståndarnas kasse. Jag tycker att det är kul att gå rätt på kasse och vara obekväm för andra lagets backar. Felvända backar är bland det bästa jag vet. När jag fått träna upp tajmingen med boll och klubba nu efter sommarens fysträning kommer jag förhoppningsvis stänka en och annan boll. Och med Magnberg på backen kan det hända att jag langar hem en och annan passning i hopp assistpoäng.


 


Det går rykten om att Asics ligger dig varmt om hjärtat. Kommer du försöka pracka på laget med dessa produkter och försöka konkurrera ut Magnberg och Innebandykungen?


Ja, det är där på kontoret som jag spenderar min arbetsvecka, så det är klart att man blir lite nördig! Kungen och co är kunder till oss så jag får snarare hjälpa dem att sälja fler ASICS-pjux.


 


Vi hälsar Pontus varmt välkommen till Burås.

Oavgjort i herrarnas premiär


Herrarnas premiär slutar 5-5, efter en sen kvittering från Frölunda. Matchen var jämn och resultatet var rättvist, även om Burås var närmare tre poäng.Frölunda filmade matchen och har lagt upp målen på Youtube för den som är intresserad.