Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Burås söker spelare till 2020/21

Inför säsongen 2020/21 söker både dam- och herrlaget nya spelare. Damlaget står inför en generationsväxling medan herrarna alltmänt behöver fler spelare. 


Burås är en perfekt förening för dig som kanske är nyinflyttad till stan och letar efter ett gött gäng att lira innebandy med. Vi tränar och spelar matcher i Svingeln, vilket är centralt och lätt att ta sig till med kollektivtrafiken. 


 


Damlaget håller till i division 1 och tränar tisdagar 19.30-21.00 och torsdagar 18.00-19.30. 


Kontakta Josefine Hedelind på här om du är intresserad.


 


Herrlaget härjar i division 3 och tränar tisdagar 18.00-19.30 och torsdagar 19.30-21:00.


Hör av dig till Erik Lilja här om du är intresserad.


 


 


 

"Du kan om du vill"

Vår ordförande Samuel Andersson uppmärksammas på Västsvenska innebandyförbundets hemsida för sitt engagemang inom Burås IK. Föreningen för dig som söker något mer än bara innebandy.


 


Läs intervjun här!

Bilder och film från 30 års jubileet

30 år har gått sedan Burås grundades och självklart skulle det firas rejält! Drygt 40 deltagare på dagens innebandyspel, båda unga som gamla. Efter detta firades jubileet med galamiddag där ca 100 nuvarande och före detta medlemmar deltog långt in på natten.
Sjävklart var Burås Media på plats och förevigade evenemanget.
Tack till alla som deltog för en magisk kväll!


Filmen kan du hitta här Burås 30 år After Movie


 


Bilder hittar du här

Krille har anslutit!

Nästa nyförvärv hämtas från Partille IBS och han heter Kristoffer Johannesson. Han var med i mötet mot Burås i början av säsongen, men en skada satte stopp för mer eller mindre resten av säsongen. Rehabbad och klar är det dags att dra på sig den gröna tröjan och hjälpa laget säsongen 19/20.


Såhär säger sportchefen Samuel Andersson om övergången:


”Kristoffer är en klok spelare som trivs bättre på den offensiva än på den defensiva planhalvan. Det är inte alls omöjligt att han petar in över 10 baljor i år. Han lägger stor vikt vid det sociala och hänger gärna kvar i omklädningsrummet efter träning för att lyssna på Matsas historier från lördagens Park Lane. Vi hoppas kroppen håller i år.”Såhär säger Kristoffer själv om övergången:


Hur kom det sig att du valde just Burås och vad är dina första intryck av klubben och laget?


Jag hade fortfarande suget och drivet att fortsätta spela innebandy men i vilket lag eller på vilken nivå var ovisst. När jag sprang på Matsa på stan och han tyckte att jag skulle komma ner och provträna så kändes det ganska självklart att jag skulle testa. Det tog inte lång tid att få ett väldigt gott första intryck och man kände direkt redan i omklädningsrummet att det var ett riktigt härligt gäng man hamnat i.


Vad är dina förväntningar på säsongen?


Förväntningarna är självklart att vi ska gå in med inställningen att alla matcher är ”winnable” och att vi ska vara med och slåss på den övre halvan av tabellen. För egen del hoppas jag kunna vara med och bidra till det med en hel del härliga framspelningar och ett par baljor! Det jag ser fram emot mest måste vara att möta min tidigare klubb och moderförening Partille och förhoppningsvis överraska mot dem i våra möten.


Du var med om en fantastik resa med Sävedalen från div6 upp till div3. Har du någon hemlig vinnarmentalitet att dela med dig av?


Hemligheten med Sävedalen var att vi hade lika roligt utanför planen som vi hade tillsammans på planen. Det känner jag verkligen igen mig i även i Burås så receptet för framgång är nog delvis att man har jäkligt sköj ihop. Sen krävs det såklart en otrolig vinnarskalle! Mer än så vill jag inte dela med mig utav eftersom jag hade tänkt vinna matcherna också!


Du känner gamla Buråsprofiler som Majken, Hammar, Matsa och Pessi. Hade du koll på detta innan du skrev på? Vad drar du för slutsatser om att profiler som dessa har passerat genom föreningen?


Jag hade bara hört gott om Burås från dessa rävar och det var som sagt väldigt enkelt att förstå vad dem menade redan på första träningen. Att profiler som dessa har passerat är inte många föreningar där ute som kan skryta om! Riktigt goa och ska bli fantastiskt kul att få vara en i detta härliga gäng!


Vi hälsar Kristoffer varmt välkommen till Burås!

Andreas från Frölunda är klar!

Nästa nyförvärv är lika inhemsk som Feskekôrka och Leif Loket Olsson. Han är kusin med kapten Alfredsson och har länge varit smygsupporter till de gröna. De senaste säsongerna har han tillhört seriekonkurrenten Frölunda och vi får se om det är en trojansk häst eller ej. Mannen heter Andreas Johansson och är 28 jordsnurr.


Såhär säger sportchefen Samuel Andersson om övergången:


”Andreas är en fysisk spelare som vill profilera sig som en go gubbe. Jag tycker mig se samma slit och offervilja i honom som i kapten själv. Det kanske ligger i släkten? Återstår att se om det är lika mycket gnäll på domarna som kusinen. Jag tror vi kommer få se Andreas göra mycket jobb i det tysta, även om han själv är mest nervös över att Burås inte kör med fasta nummer på tröjan.”Bläcket har precis torkat när Andreas själv kommenterar övergången.


Hur kom det sig att du valde just Burås och vad är dina första intryck av klubben och laget?
Haft en dialog med M.Alfredsson under flera år och Burås har alltid verkat vara ett gott gäng som lägger stor vikt på ett gött tugg, likt mig själv. Dessutom säger ryktet att fyspassen ligger på en alldeles lagom nivå. Efter några träningar med laget kan detta bekräftas och jag tror att det kommer bli en rolig säsong.


Vad är dina förväntningar på säsongen?
Serien ser tuffare ut i år och jag förväntar mig många tuffa matcher. Målet skall givetvis vara att plocka så många poäng som möjligt och nosa på en topp 3 placering. Själv skall jag försöka bidra med så mycket jag kan, både på och utanför plan.


Du kommer från seriekonkurrenten Frölunda. Hur ska det bli att möta dina gamla lagkamrater?
Kommer bli riktigt sköj! Kan tyvärr inte lämna några garantier på att jag håller mig borta från utvisningsbåset i dessa matcher.


Du är kusin med Kapten Alfredsson. Finns det risk att du blir Kaptenens ”gullebarn” och att övriga kommer störa sig på det?
Jag är övertygade om att El Capitano sköter sitt jobb professionellt så ser inte att det skall bli några problem.


Vi hälsar Andreas varmt välkommen till Burås!

Juha Kemppinen ansluter

Det har blivit dags att presentera det första nyförvärvet för Burås herrar. Från de tusen sjöarnas land har Burås hämtat in det finska lejonet Juha Kemppinen. Juha har spenderat de senaste åren i Schweiz där han försökt återskapa Big Bang, men nu har kärleken dragit honom till västkusten.


Såhär säger sportchefen Samuel Andersson om övergången:


”I Juha får vi ett stabilt målvaktspar tillsammans med Borgen. Båda är träningsvilliga och jag tror det kommer bli en bra fajt om förstaspaden i år. Juha har snabba reflexer och han har redan smygdebuterat då han vaktade kassen i Prag. Även om vårt fokus inte var på innebandy där nere så visade han att han kommer hjälpa laget vinna matcher.”Såhär säger Juha själv om övergången:  


Hur kom det sig att du valde just Burås och vad är dina första intryck av klubben och laget?


Jag ville börja om innebandy efter en liten paus och i ett nytt land. Jag började med provträningar med några lag som spelar i Herr4an och Herr3an. Men jag ville ha lite mer tempo så jag bestämde mig att prova en lite högre nivå. Burås spelar närmaste hos mig så den var första klubben som jag kontaktade. Och jag behövde inte söka längre! Både klubben och laget har välkomnat mig jätteväl och jag tror att jag har valt rätt. Träningsläger i Prag i augusti fastställde att laget är sportigt och seriöst, just som jag!


 


Vad är dina förväntningar på säsongen?


Målet är att vinna mer matcher än förlora. Jag har inte spelat en full 60 minuter match på ett par år så det är spännande att se hur min första match ska gå. Jag vill spela bättre än jag har någonsin spelat och trivas på samma gång. Förhoppningsvis kan jag hjälpa laget att vinna matcher!


 


Efter varje seger ska ritualen ”ringen” utföras av den äldste i truppen. Eftersom du är äldst kommer du alltid få köra ringen. Hur känns det?


Är alla verkligen så unga? Eller är jag verkligen så gammal?!? Vi såg på träningslägret att jag kan göra ringen, men jag behöver lite träning innan att det blir perfekt. Vi måste alltså vinna många matcher!


 


Hur går det med svenskan? Vi förstår att det är svårt att förstå jättarna och de andra skåningarna.


Jag vet inte om det är bara dialekten som gör att jag förstår inte skåningarna. Bara skojar ;) Det är mer ett språk än en dialekt. Jag börjar förstå svenska ganska väl men ibland måste man vara tålmodig med mig. Och jag pratar som en idiot eller ett barn förstås.


 


Vi hälsar Juha varmt välkommen till Burås!

Burås Firar 30 år!

Burås IK fyller 30 år  och det vill vi fira med pompa och ståt den 16 november genom att bjuda in både gamla och nya medlemmar på jubileumsfirande. Firandet är uppdelat i två delar och man kan välja om man vill vara med på båda delar eller bara ena.

 

Firande 

Vi börjar i Svingeln Dream Arena för innebandyturnering klockan 13.00 för att utöva den sporten vi alla har gemensamt. En innebandyturnering där alla oavsett ålder, position eller form kan vara med. Ta med klubban, skorna och ett glatt humör och njut av spel mitt i Svingeln-dammet fram till 15.00. Har du frågor kring turneringen på dagen kan du höra av dig till Samuel Andersson, tel 0701 - 454711.


På kvällen möts vi upp för en bankett. Svira om till finkläderna och ta dig till Backa Folkets Hus klockan 18.00 för 30årsfest. Vi startar med mingel innan vi sätter oss till bords, njuter av trerättersmiddag och en tidsresa från 1989 till 2019 för att sedan avsluta med fest på dansgolvet fram till 02.00. Föreningen bjuder på mycket under kvällen men för att få ihop allt kostar en plats på festen 300kr. Då ingår fördrink och två glas till maten. Dricka utöver kommer kunna köpas till självkostnadspris.

 

Anmälan

Vill du vara med anmäler du dig här http://bit.ly/buras30 .

I länken kommer du få fylla i namn, mailadress och om du kommer på innebandyturneringen på dagen och kvällens bankett. Du kommer också få några bonusfrågor så som till exempel position/roll i Burås och vilka år du varit aktiv i föreningen.

För att slutföra din anmälan swishar du 300kr till Samuel Andersson på tel 0701 - 454711.

Sista anmälningsdagen är den 20 oktober.

 

Vill du tala eller spexa? 

Har du några frågor eller funderingar eller kanske vill bidra med tal eller spex under kvällen är du välkommen att höra av dig till våra toastmasters Elin Wadström, tel 0736 – 606939 eller Daniel Borgström, tel 0703 – 473880.

 

Vi ser fram emot att ses och få fira med dig! 

 

Vad: 30 års jubileum för Burås IK
När: 16 november. 18.00 - 02.00
Var: Backa Folkets Hus
Granåsgatan 2, Hisings Backa
Närmaste hållplats: Balladgatan
Bonus: Innebandyturnering i Svingeln Sporthall, 13.00 -15.00
Anmälan: http://bit.ly/buras30 + Swish 300kr/person till Samuel, 0701454711

 

Anmälda fram till 11/11-19

Sandra Lidén
Malin Artling
Ann Filipsson
Samuel Andersson
Gustav Nilsson
Susanne Nilsson
Robert Luttu
Anton Berce
Martina Sjövind
Gabriel Nilsson
Anders Larsson
Henric Andersson
Karin Didriksson
Jonas Lageson
Markus Alfredsson
Anna Andersson
Elin Wadström
Daniel Borgström
Emma Lindberg
Viktor Thelander
Henrik Toll
Filip Feldt
Malin Westerberg
Cattis Arbelius
Rickard Jönsson
Hanna Jonasson
Daniel Zetterlund
Anna Olsén
Jacob Edwijn
Lukas Nordström
Nisse Ljungqvist
Jim Kontro
Martina Torndahl
Klasse Waldenfors
Mattias Wallman
Sebastian Wallman
Fredrik Rafsten
Erika Lindberg
Gustav Sundell
Anders Holmén
Tobias Brännberg
Linda Emanuelsson
Per Westling
Stefan Lindberg
Adrian Elf
Anna Ryan Bengtsson
Viktoria Viding
Johanna Malm
Marcus Magnberg
Andreas Johansson
Erik Lilja
Linda Ivarsson
Johan Montin
Svante Boman
Pär Boqvist
Uffe Nordgren
Tobias Hildorzon
Emelie Erdtman
Lisa Wiklund
Anders Knutsson
Hampus Markkrona
Clara Persson
Björn Vestling
Fredric Milch
Pål Eriksson
Kristoffer Johannesson
Sanna Brodin
Daniel Bexel
Christer Brattsell
B-O Nilsson
Pia Boqvist
Lena Max
Jessica Falck
Karin Sanne
Christoffer Jörliden
Calle Graffman
Madeleine Grauers
Anett Kansanen
Sara West
Linus Lundh-Hansen
Erik Odhagen
Erik Bilock
Maja Simonsson
Åsa Westling
Charlotte Angel
Ylva Wildlock
Mats Wildlock
Axel Löfqvist
Charlotte Walldal
Max Ziegler
Maria Ljung
Christoffer Dahl
Nils Ljungqvist
Linnéa Larsson
Jannice Ramstedt
Josef Nilsson
Åsa Wall
Fabian Håkansson
Philip Lordh
Bjarne Kraamer
Dennis Selse
Patric Stafshede
Elin Bowenius
Christopher Wikhede
Thomas Andersson

 

Säsongstipset är här!

Äntligen lanserar vi årets nyhet – Säsongstipset©!


Vi kommer i år att ersätta Guldfemman mot Säsongstipset©. I Guldfemman skulle varje tävlande välja ut fem Buråsare som skulle representera denne under året. Då alla kanske inte har blykoll på trupperna tror vi Säsongstipset© kommer vara lättare att hantera.


Det enda man ska göra är att tippa 1, X eller 2 i Burås alla matcher. För er som inte brukar spela stryktipset så är 1=hemmaseger, X=oavgjort och 2=bortaseger. Själva resultatet spelar alltså ingen roll, endast tecken efterfrågas. Om man vill tippa Buråsseger i matchen Lerum – Burås ska man alltså tippa en 2a då Burås är bortalag i detta exempel. I denna tävling räknar vi endast resultatet efter full tid, dvs 60 min. Ev avgörande i sudden räknas inte. Alla matcher som går till sudden kommer räknas som oavgjorda. I slutet kommer du även få svara på en utslagsfråga, nämligen hur många mål laget gör under säsongen (inkl sudden).


Det är separata tävlingar för dam- respektive herrlaget. Det är givetvis tillåtet att delta i båda tävlingar om man vill. Man får delta med fler än ett tips, men man får då givetvis betala avgiften ytterligare en gång.


När man fyllt i sitt tips klickar man på skicka. För att ditt tips ska räknas ska du även Swisha 150 kr till 0701454711 (Samuel). Om du inte Swishar i ditt eget namn, så märk betalningen med ditt namn så vi vet vem som betalningen tillhör. Har du inte Swish eller har andra frågor är du alltid välkommen att kontakta oss på contact@burasik.com, eller prata med någon i föreningen som du känner. Allt överskott tillfaller föreningen och dess verksamhet. Sista dag att lämna in sitt tips är 2019-09-28 23:59.


När säsongen är slut kommer vi dela ut priser till 1a, 2a samt 3e plats. Vid lika antal rätt avgör utslagsfrågan. Ställningen kommer mailas ut samt publiceras här med jämna mellanrum så man kan följa hur man ligger till.


1a plats = Pris värde 500 kr
2a plats = Pris värde 300 kr
3e plats = Pris värde 200 kr


Eftersom dam- och herrtipset är två separata tävlingar utgår dessa priser för varje tävling.


Klicka här för att komma till damtävlingen!


Klicka här för att komma till herrtävlingen!


 


Stort lycka till och tack för ditt bidrag!


 

Burås lanserar säsongstips inom kort!


Är du grym på att tippa matcher? Oavsett om du är extremt påläst om Burås och serien, eller om du förlitar dig till turen är du lika välkommen att delta. Inom kort kommer vi lägga upp ett säsongstips för både våra herrar och våra damer. Genom att köpa sig en rad och sedan tippa 1, X, eller 2 i Burås alla matcher, kan man vinna fina priser. Överskottet går givetvis till föreningen och dess verksamhet.Tipset lanseras i början av september och det är öppet att lägga rader fram tills seriestart, vilket troligen sker 28 september (spelschemat är ej satt ännu). Håll utkik och börja ladda inför Burås heta nyhet inför säsongen 19/20.

Silly Season

Ett stort tack!!!

Silly Season

Inget varar för evigt, och tyvärr är det några Buråsstjärnor som slocknat under sommaren. Det är lika tråkigt varje gång, men det tillhör verksamheten och nya stjärnor föds varje säsong. Vi tackar ödmjukast för dessa herrars insatser genom åren och önskar dem lycka till i framtiden. Svingelns dörr står alltid öppen (om ingen plockat bort stenen/läskburken/snusdosan).


  


Anton Berce:
Med nio säsonger i ryggen är han den spelare som i modern tid (från 2009 och framåt) som gjort flest matcher, mål samt poäng. Han toppar även utvisningsligan. Vad sägs om 155 matcher, 146 mål, 93 assist, 239 poäng, samt 122 minuter? En riktig kämpe som gett laget energi och många oförglömliga citat. Har även tjänstgjort i styrelsen. Flyttar till Lindome och kommer därför husera i ett annat grönt lag i höst. Räkna med att Qvist sänker dig i sarghörnet Anton ;)   


 


Henric Andersson:
Här pratar vi om ytterligare en trotjänare. Henke har varit i Burås sen 2003, med en utlåning till Wårgårda 2004/05. En riktig brunkare som överraskar med sitt rappa skott. Spelaren som gett oss ”rövdansen” har även vikarierat i kassen där han gjort ett mycket bra jobb, då han endast släpper in ”bra skott”. Utflykterna till Svingeln har varit undantag i Henkes liv, som annars aldrig rört sig utanför Avenyn. Nu verkar han dock fått tumma på den livsstilen då han och familjen har bosatt sig i Partille.  


 


Anton Lantz:
En produkt från Burås Skåneakademi. Då hans tidigare lag Mölndals Övre la ner tog han steget upp till div.2 för att förgylla Svingeln med sina mjukhandleder och sitt välutvecklade spelsinne under två säsonger. Var ofta ”sjuk” när det vankades lagaktivitet, men Lantis tog igen det genom att vara lika snäll som Bamse mot allt och alla på träning och match. Sambon Sofia var en flitig besökare på matcherna och satt ofta tillsammans med Matsas farsa och hejade fram de gröna. Flyttar till Skåne och lämnar därför Burås.  


 


Martin Hedman:
En spelare vi fick ta avsked av redan vid nyår då vår mysige norrlänning längtade tillbaka till de nordligare breddgraderna. En lojal lagspelare som var en svårpasserad pjäs i försvaret. Med sin right-fattning tog han oftast rätt beslut och nyttjades även i powerplay med sin luriga bössa. Var en av galningarna som spelade padeltennis kl 06:15 ute i Mölnlycke. Lämnade Götet för att flytta till baksidan (Stockholm).  


 


Samuel Svensson Ustinov:
Inlånad från Sörgården på dubbel licens, vilket betyder att han kunde spela med båda lagen. Samuel gjorde två väldigt fina insatser i målet, men att spela i två lag blir för mäktigt att klara av på denna nivå. Vi önskar Samuel lycka till i sin framtida innebandykarriär.


 


Rykten:


 


Gabriel Nilsson:
Ryktas vara aktuell för Myggenäs efter supermatchen mot Landvetter i våras.


 


Christoffer Dahl:
Romelanda


 


Markus Alfredsson:
Frölunda


 


Daniel Bexell:
Sörgården