Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

"Ny"förvärv - Cattis och Ärtan

Cattis och Ärtan kändes som en del av laget redan på första festen vi träffade dem. För jajamen. I burås damlag hittar vi ibland nya spelare ute på dansgolvet ;) Men kanske är det också därför presentationen har dröjt så. Men här kommer nyförvärvsintervjuerna med de båda damerna. Emelie Erdtman till vänster och Cattis Arbelius till höger


Namn: Cattis Arbelius
Ålder: 27
Position: forward
Tidigare klubbar: Björkekärr, Pixbo och Warberg
Beskriv vem du är: Nått att veta om mig är att jag är bäst på rimma, och i somras lärde sig Ärtan att simma! Sen älskar jag bubbel och chokla', och shoppa är något jag gör var da'. Att lira med er härliga tjejer, det kommer bli bra grejer. Skål, nu öser vi i serien in massa mål
Varför valde du Burås?
För att jag vill skratta och lira innebandy. Sen hittade jag "#bubbelburås" på insta så då kändes det rätt givet!
Vad är din uppfattning om laget redan nu?
Att ni är ett förjädra gatt gäng som har väldigt roligt tillsammans, både på och utanför plan!
Vad ser du mest fram emot under säsongen?
Att få ha er som lag, att vinna och att bubbla med er


Och så avslutar vi med tre snabba
Mål eller assist: assist (Inte helt orimligt att jag letar passning även om jag har öppet mål )
Träning eller match: just nu träning så jag kan lära mig spela igen haha
Lagfest eller hemmakväll: LAGFEST!!


 


Namn: Emelie Erdtman
Ålder: 29
Position: Forward
Tidigare klubbar: Carlshamns IBK, Olofström IBK, Pixbo Wallenstam IBK, IBF Älvstranden
Beskriv vem du är:
En glad jäkel med såväl dålig humor som dialekt!
Varför valde du Burås?
Träffade dem på dansgolvet, kände av lagkänslan direkt, simple as that!
Vad är din uppfattning om laget redan nu?
Att det är en sådan himla härlig gemenskap, glädje & djävlar anamma!
Vad ser du mest fram emot under säsongen? Lära känna alla och knipa många 3-poängare tillsammans


Och så avslutar vi med tre snabba
Mål eller assist: Mål
Träning eller match: Match
Lagfest eller hemmakväll: Lagfest

Änglabarnens match, en succéx2!

Damernas välgörenhetsmatch blev en framgångssaga. Man lyckades inte bara vinna matchen mot Guldheden utan insamlingen till spädbarnsfonden tog oanade höjder. Se HÄR

Silly Season

Nyförvärv: Samuel Ustinov Svensson

Silly Season

Här kommer en något försenad presentation av det senaste nyförvärvet.
Samuel Ustinov Svensson innehar dubbel licens, vilket betyder att han kan spela obegränsat med både Burås samt moderföreningen Sörgården. Burås och Sörgården har haft ett samarbete sedan många år tillbaka, och tillslut lyckades man komma överens om släppa över Samuel med dubbel licens.
Samuel kom till Sörgården när de låg i division 4, och blev sedan en stabil sista utpost i det svårpenetrerade Sörgårdenförsvaret. Förra året avancerade man till division 3, där Samuel var en av nyckelspelarna.
För att få så mycket tränings- och speltid som möjligt tränar och spelar Samuel med både Burås och Sörgården. En riktigt innebandyfantast med andra ord.
Samuel har redan vaktat kassen en match, Partille borta, där han stod för ett flertal kvalificerade räddningar och såg till att Burås tog en pinne.


Såhär säger sportchefen Samuel Andersson om övergången:


Det kändes bra att få in en målvakt till då träningar med en målvakt är tråkiga. Samuel är ung och lovande, och kommer skaffa sig viktig rutin från division 2 under detta året. Hans signum är snabba förflyttningar samt att limma bollar och sätta igång spelet fort. Han gillar att träna, och suger åt sig målvaktstränaren Christoffer Gustafsons instruktioner som en svamp. Min förhoppning är att Samuel ska ansluta till Burås på en permanent övergång till nästa säsong.    


  


Såhär säger Samuel själv om övergången:


 


Hur kom det sig att du valde just Burås och vad är dina första intryck av klubben och laget?
Jag valde att köra med Burås då jag alltid har velat spela så högt jag kan nivåmässigt och alltid velat utvecklas och kände att Burås är ett steg i den riktningen.
De första intrycket av laget är att det är ett skönt gäng med ambitionen att prestera högt på matcher och samtidigt kunna ha kul.


 


Vad är dina förväntningar för säsongen?


Förväntningarna för säsongen är att vi ska komma på så bra placering som möjligt i serien och att vi ska ge topplagen i serien riktigt tuffa matcher.
Mina förväntningar på mig själv är att jag ska utvecklas, vara jämn och prestera på topp hela säsongen.


 


Du kommer ju att spela med både Burås och Sörgården via dubbellicensen. Kommer du vara dubbelt så trött eller dubbelt så stark när veckan är slut?
Med rätt förberedelser, dubbelt så stark!

Substans sponsor

Hej Felicia, grundare av Substans.


Vi i Burås damlag är så glada över att ha er som sponsorer. Tack vare er har vi snygga uppvärmnings t-shirts med snygga citat på ryggen och även tygpåsar som jag vet används flitigt. Men vi börjar från början.

Vad är substans? 
Vi är ett litet unisex-klädmärke från Göteborg. Substans betyder innehåll. Substans hittar du i alla våra tryck. De speglar olika sinnesstämningar och känslor - när du bär plagget utgör du dess Substans. Djupt eller Göteborgskt, det spelar ingen roll. Det viktiga är att du vet det. Det är budskapet vi vill sprida. Substans är skapat av tjejer och kommer alltid att pusha just tjejer.


Vad va det som fick er att vilja sponsra oss?
Då jag följt Burås lite på avstånd via min vän Karin som spelar där visste jag att de var ett lag som stod för allt det där vi gillar. ”En mix av allvar och komik, med mer hjärta än hjärna” och med en stark sammanhållning.

På våra ryggar står det. ”Titta på mig när allting rasar samman aldrig ensam vi faller ner tillsammans.” Varför tror du att det passar Burås så bra?
För att det speglar just er sammanhållning. Att ni står men också faller som ett lag.

Och på välgörenhetsmatchen ”Änglabarnens match” den 24 november kommer vi träffa er i Svingeln. Vi är så glada att ni vill vara med och stödja Spädbarnsfonden. Vad kommer man hitta hos dig?
Vi är också jätteglada över att få vara en del av detta fina initiativ. Vi kommer ha med oss lite av varje ur vårt sortiment. Men framför allt våra helt nya svarta tröjor som inte finns till försäljning någon annanstans ännu. Och dom är riktigt snygga! Kan rentutav vara årets julklapp!


 
 

Professorn refererar: Burås - IBK Göteborg

Herrarna tog en imponerade 5-0 seger i helgen. Hade du, otroligt nog, viktigare saker för dig och inte kunde se matchen? Om ja: oförståeligt, men läs då vad Professorn har att säga om matchen här!

Vi gjorde 5 mål på serieledaren.

Den här gången är det jag Carin "Cakan" Ernby som har fått äran att få ned helgens matchtankar på papper. Det är inte helt lätt att vara objektiv en sådan här match där vi släpper en hel del bakåt men jag ska försöka. Mina reflektioner kommer beskrivas från min position på plan: längst bak. I lördagens match stod serieledarna Floda IBK för motståndet. Ett lag som vi på förhand visste var tuffa att möta. Floda är en välmående förening som alltid visar upp en fin attityd. De har succesivt klättrat de senaste säsongerna och verkar ha en harmonisk trupp med många välbekanta ansikten. Flera spelar från min tid i Lerum återses nu i Floda. Floda är passningsskickliga, snabba, starka, väldigt många och har flera hårt skjutande spelare. Men vi är Burås och vi älskar att slå från underläge.


Taggade till tusen äntrade vi en efter en Svingeln. Dock var dörren låst så där i trappen samlades båda lagen. Typiskt! Antiklimax! Låset är kopplat till bokningen och kommunen hade endast bokat hallen 30 minuter innan start för oss. Hur tänker dem? Lite pinsamt tyckte vi alla men Floda fattade läget och visade inga sura miner. Istället utbyttes en hel del innebandysnack under tiden. Kloka Sandra ringde jouren och snart var dörren öppen. 


Åter till matchen. Matchen började ungefär totalt tvärtemot hur vi hade planerat att börja matchen. Floda rullar ut oss och redan efter 2.20 minuter styr Sofie Ryynänen in bollen precis framför mig. Bollen touchar mina händer men jag kan inte styra den tillräckligt. Dryga minuten efter avlossar Elin Lundblad en dragare från centrala slottet. Jag ser detta men gröten av folk framför mig gör att jag inte ser var den kommer. Den går in rätt under armhålan, retligt. Det här var inte en bra start. Framförallt får Floda alldeles för stor frihet i vår försvarszon. Inte nog med att de rullar bollen som på ett snöre framför mig, de gör även detta bakom mig och flera gånger fick ljumskarna tänjas till max för att mota bollen när de försökte köksvägen. Ärligt talat så kommer jag härifrån inte ihåg i vilken ordning de gjorde målen men efter första perioden stod det hela 5-1 till Floda. Jag var inte den nöjdaste spelaren då och dessutom helt slut efter den massiva pressen vi fick utstå. Men nu jäklar skulle vi styra upp detta. Efter ett bra snack i pausen så gick vi alla ut med en stark taktik för att få bort deras rullande kors och tvärs i vår zoon. 


I andra perioden tar det endast två minuter innan Didrik smaskar dit den. Yes! Vi är på gång. Det känns att vi vågar mer och hittar en hel del läckra kombinationer. Dock är det Floda som återigen får sätta dit den. Återigen försöker de köksvägen och jag hann ned genom att slänga mig med händer och huvud först. Dock studsar returen ut mitt framför mål och de får stänka upp den över mig som fortfarande ligger och simmar. Vi ruskar snabbt av oss detta och spelet böljar fram och tillbaka med farliga lägen från båda lagen. Efter 16 minuter får Floda ett 2- mot 1 läge. De får igenom passningen och direktskjuter in bollen via mitt flygandes ben. Tusan då! Perioden slutar 2-1 till Floda och det är ju sjukt mycket bättre än 5-1. Vi är på gång. Taktiken slipas ytterligare och vi äntrar planen inför tredje galet taggade. 


Perioden börjar på bästa sätt redan efter 20 sekunder med ett vackert snabbt anfall där Göze väljer att inte skjuta utan rullar vidare till West som sätter den i öppen kasse. Innebandygodis! Exakt minuten efter får vi ett frislag i offensivt hörn. Dags för en variant och den går hem. Tornet spelar fram Didrik som smäller in den bakom en bortlurad målvakt. Burås fullkomligt exploderar av glädje, nu jäklar är vi på G! Nu skiljer det endast två mål och vi är på Flodhästjakt. Dock är det Floda som gör nästa mål och med dryga minuten kvar drabbas vi av en utvisning då Jossan drar på sig en tvåa efter på snyggaste basebollmané tryckt iväg bollen. Floda avslutar matchen på samma sätt som de började: rulla ut oss för att sedan stänka in den från någon av alla deras vassa skyttar. 


Vi var ändå inte totalt nedslagna efter förlusten. Vi lyfter oss ju längre matchen går och stundvis visar vi upp riktigt fint innebandyspel. Vi gör dessutom hela fem mål på serieledarna. Vi tar lärdom av att vi måste vara mer med från början och slipa lite detaljer i försvaret, det visade vi redan i andra och tredje perioden. Didrik blev utsedd till dagens Buråsstjärna då hon gick i bräschen för vår uppryckning och piskade även in ett par snygga baljor. Vi gratulerar Floda till tre poäng. De visade återigen upp hur skickliga de är och jag tror att det är dem som får lyfta bucklan i mars. 


På lördag möter vi Partille som vi bara förlorade mot med 2-1 ifjol. 


Over and Out / Cakan

Professorn refererar: Lindome - Burås

Sådärja - ännu en innebandyhelg har dukats undan och placerats i historieböckerna. Ta del av när den nykontrakterade Professorn sätter ord på hur det gick för våra herrar i Lindome. Du hittar texten här!


Väl mött,


Professorn

Vinst och MÅLKALAS för damerna!

Hurra! Här kommer säsongens första matchreferat som innehåller den ingrediens som gör det extra roligt att fatta pennan, nämligen VINST och MÅLKALAS.


Lördagen den 13 oktober bjöd på Brittsommarvärme. Glada i hågen äntrade Burås den härliga Torpahallen för möte mot Göteborg IBK. IBK är ju lite av ett favoritmotstånd för Buråsmen trots detta, så är det en tunn trupp som tar plats i omklädningsrummet. Tydligen var detta även helgen då barnskulle passas eller döpas, matcher skulle dömas och lungor skulle läkas. Fyra backar, en center och sex forwards. Lite som en feldimensionerad pytt i panna. Men de frånvarande coacherna hade gett solklara instruktioner – Här skulle hockeyprincipen gälla på forwards och Liden skulle köra center. Ett koncept som senare skulle visas vara både roligt och lyckat för alla inblandade.


Uppvärmning tar fart. Det är god stämning i Buråslägret. Efter lite stissigheter och stress på plan beordrar Soffan ”Chill”. Sagt och gjort de gröna ärtorna är lika zen som åsnan Ior i Nalle Puh, resten av övningarna. Laget får även glädjen att heja på Åsa Wall, en fd gröning som återigen lirar i IBK. Härligt tycker vi!


Domarna för dagen blåser igång och Burås trummar på. Uppspelen funkar finfint. IBK bjuder oss på mycket utrymme och tid i deras zon. Vilket uppskattas. Det är Burås som håller högst tempo, vilket i ärlighetens namn kanske inte är vårt normala tillstånd. Det sköna passningsspelet och farten ger utdelning. Burås lämnar planen efter 20 minuter med en tremålsledning!! Stekheta Sandra Lidén har eventuellt hittat rätt i centerpositionen, för hon stänker in två av dem.


I periodpaus andas damerna in den sköna luften ute. Alla är nöjda med insatsen och konstaterar kort och gott att såhär bör vi ju fortsätta.


Period 2 kickar igång och Burås gör precis tvärtom (vi är lite rebelliska på det sättet). IBK växlar upp och får utdelning direkt. 1-3 redan efter 1 minut. Men som tur väl är rycker Burås upp sig. 10 minuter in i andra gör Westerberg det som bör göras, när man har en fd elitspelare som sitter på läktarenoch spanar på en. Hon stänker in ett mål och utökar Burås ledning till 1-4. Innan perioden är över har Liden gjort sitt tredje mål för dagen, 1-5. HURRA!


Nu är ju detta så kul så vi fortsätter in i tredje. Elin Wadström avlossar skott från mittplan som letar sig in bakom målvakten. Kort därefter vill inte Ann Filipsson va sämre och lägger in bollen mot mål. Där framme använder Torndahl sina friluftskunskaper och fiskar in fisken så att säga, 1-7.


IBK kämpar på och därför gillar vi detta lag, 8 minuter in reducerar IBK till 2-7. Men Kapten Soffan tänker inte låta detta vara ogjort, och efter att ha dribblat av diverse spelaresamt gjort bågarnas bågning, så ligger bollen återigen i IBKsmålnät, 2-8. Undertecknad gillar också att båga, och gör således det, 2-9. Innan domaren blåser av för dagen har IBK tagit en time-out och snyggat till siffrorna till 3-9.


För att summera, så var detta en glädjens dag för Burås. Vi spelar bra matchen igenom. Vickan som fyllde år för dagen fick en assist och en vinst i present. Soffan blev dagens Buråshjälte. Grönt är så jävla skönt ibland.


På lördag 14:45 tar vi emot ärkerivalerna i Svingeln Dream Arena. Buråsdamer kommer kriga med själ och hjärta, precis som den Buråslegend som vi alla tänker lite extra på, i dessa dagar.


 


Forza Burås! Grön kärlek!


# 13 Sjövind