Nästa herrmatch

Borta mot: IBK Kungälv H3

@ Kastellegårdshallen

Nästa dammatch

Borta mot: IK Zenith D1

@ Björlanda Idrottshall

Utanför planen

Inget planerat

Publik i Svingeln


Igår måndag kom förbundet ut med förtydligande direktiv om publik på innebandymatcher. Direktiven innebär att det är ok för oss med publik så länge antalet understiger 50 personer (exkl spelare och funktionärer). Det är vårt ansvar som förening att säkerställa att vi inte överstiger 50 personer. Styrelsen har även vidtagit åtgärder för att följa de krav som FHM och förbundet ställer på oss.Våra fans är starka men små till antalet. Det är främst bortapubliken som kan göra att 50 gränsen överstigs, vilket inte får hända. Vi ber därför alla att noga överväga om man måste åka till Svingeln, och om verkligen hela familjen måste följa med.Damerna inleder hemma nu på lördag, och vi tror på ett bra arrangemang, både på och utanför planen./Styrelsen

Säsongstipset 2020/21 är här

Vårt egenkomponerade Säsongstips från förra säsongen är tillbaka.


 


Det enda man ska göra är att tippa 1, X eller 2 i Burås alla matcher. För er som inte brukar spela stryktipset så är 1=hemmaseger, X=oavgjort och 2=bortaseger. Själva resultatet spelar alltså ingen roll, endast tecken efterfrågas. Om man vill tippa Buråsseger i matchen Lerum – Burås ska man alltså tippa en 2a då Burås är bortalag i detta exempel. I denna tävling räknar vi endast resultatet efter full tid, dvs 60 min. Ev avgörande i sudden räknas inte. Alla matcher som går till sudden kommer räknas som oavgjorda. I slutet kommer du även få svara på en utslagsfråga, nämligen hur många mål laget gör under säsongen (inkl sudden).


 


Det är separata tävlingar för dam- respektive herrlaget. Det är givetvis tillåtet att delta i båda tävlingar om man vill. Man får delta med fler än ett tips, men man får då givetvis betala avgiften ytterligare en gång.


 


När man fyllt i sitt tips klickar man på skicka. För att ditt tips ska räknas ska du även Swisha 150 kr till 0701454711 (Samuel). Om du inte Swishar i ditt eget namn, så märk betalningen med ditt namn så vi vet vem som betalningen tillhör. Har du inte Swish eller har andra frågor är du alltid välkommen att kontakta oss på contact@burasik.com, eller prata med någon i föreningen som du känner. Allt överskott tillfaller föreningen och dess verksamhet. Sista dag att lämna in sitt tips är precis innan premiären, vilket är 25/9 för herrarna och 26/9 för damerna.


 


När säsongen är slut kommer vi dela ut priser till 1a, 2a samt 3e plats. Vid lika antal rätt avgör utslagsfrågan. Ställningen kommer mailas ut samt publiceras här med jämna mellanrum så man kan följa hur man ligger till.


 


1a plats = Pris värde 500 kr
2a plats = Pris värde 300 kr
3e plats = Pris värde 200 kr


 


Eftersom dam- och herrtipset är två separata tävlingar utgår dessa priser för varje tävling.


 


Klicka här för att komma till damtävlingen!


 


Klicka här för att komma till herrtävlingen!


 


 


 


Stort lycka till och tack för ditt bidrag!


 


 


 

Burås söker spelare till 2020/21

Inför säsongen 2020/21 söker både dam- och herrlaget nya spelare. Damlaget står inför en generationsväxling medan herrarna alltmänt behöver fler spelare. 


Burås är en perfekt förening för dig som kanske är nyinflyttad till stan och letar efter ett gött gäng att lira innebandy med. Vi tränar och spelar matcher i Svingeln, vilket är centralt och lätt att ta sig till med kollektivtrafiken. 


 


Damlaget håller till i division 1 och tränar tisdagar 19.30-21.00 och torsdagar 18.00-19.30. 


Kontakta Josefine Hedelind på här om du är intresserad.


 


Herrlaget härjar i division 3 och tränar tisdagar 18.00-19.30 och torsdagar 19.30-21:00.


Hör av dig till Erik Lilja här om du är intresserad.


 


 


 

Du kan om du vill

Vår ordförande Samuel Andersson uppmärksammas på Västsvenska innebandyförbundets hemsida för sitt engagemang inom Burås IK. Föreningen för dig som söker något mer än bara innebandy.


 


Läs intervjun här!

Bilder och film från 30 års jubileet

30 år har gått sedan Burås grundades och självklart skulle det firas rejält! Drygt 40 deltagare på dagens innebandyspel, båda unga som gamla. Efter detta firades jubileet med galamiddag där ca 100 nuvarande och före detta medlemmar deltog långt in på natten.
Sjävklart var Burås Media på plats och förevigade evenemanget.
Tack till alla som deltog för en magisk kväll!


Filmen kan du hitta här Burås 30 år After Movie


 


Bilder hittar du här

Krille har anslutit!

Nästa nyförvärv hämtas från Partille IBS och han heter Kristoffer Johannesson. Han var med i mötet mot Burås i början av säsongen, men en skada satte stopp för mer eller mindre resten av säsongen. Rehabbad och klar är det dags att dra på sig den gröna tröjan och hjälpa laget säsongen 19/20.


Såhär säger sportchefen Samuel Andersson om övergången:


”Kristoffer är en klok spelare som trivs bättre på den offensiva än på den defensiva planhalvan. Det är inte alls omöjligt att han petar in över 10 baljor i år. Han lägger stor vikt vid det sociala och hänger gärna kvar i omklädningsrummet efter träning för att lyssna på Matsas historier från lördagens Park Lane. Vi hoppas kroppen håller i år.”Såhär säger Kristoffer själv om övergången:


Hur kom det sig att du valde just Burås och vad är dina första intryck av klubben och laget?


Jag hade fortfarande suget och drivet att fortsätta spela innebandy men i vilket lag eller på vilken nivå var ovisst. När jag sprang på Matsa på stan och han tyckte att jag skulle komma ner och provträna så kändes det ganska självklart att jag skulle testa. Det tog inte lång tid att få ett väldigt gott första intryck och man kände direkt redan i omklädningsrummet att det var ett riktigt härligt gäng man hamnat i.


Vad är dina förväntningar på säsongen?


Förväntningarna är självklart att vi ska gå in med inställningen att alla matcher är ”winnable” och att vi ska vara med och slåss på den övre halvan av tabellen. För egen del hoppas jag kunna vara med och bidra till det med en hel del härliga framspelningar och ett par baljor! Det jag ser fram emot mest måste vara att möta min tidigare klubb och moderförening Partille och förhoppningsvis överraska mot dem i våra möten.


Du var med om en fantastik resa med Sävedalen från div6 upp till div3. Har du någon hemlig vinnarmentalitet att dela med dig av?


Hemligheten med Sävedalen var att vi hade lika roligt utanför planen som vi hade tillsammans på planen. Det känner jag verkligen igen mig i även i Burås så receptet för framgång är nog delvis att man har jäkligt sköj ihop. Sen krävs det såklart en otrolig vinnarskalle! Mer än så vill jag inte dela med mig utav eftersom jag hade tänkt vinna matcherna också!


Du känner gamla Buråsprofiler som Majken, Hammar, Matsa och Pessi. Hade du koll på detta innan du skrev på? Vad drar du för slutsatser om att profiler som dessa har passerat genom föreningen?


Jag hade bara hört gott om Burås från dessa rävar och det var som sagt väldigt enkelt att förstå vad dem menade redan på första träningen. Att profiler som dessa har passerat är inte många föreningar där ute som kan skryta om! Riktigt goa och ska bli fantastiskt kul att få vara en i detta härliga gäng!


Vi hälsar Kristoffer varmt välkommen till Burås!

Andreas från Frölunda är klar!

Nästa nyförvärv är lika inhemsk som Feskekôrka och Leif Loket Olsson. Han är kusin med kapten Alfredsson och har länge varit smygsupporter till de gröna. De senaste säsongerna har han tillhört seriekonkurrenten Frölunda och vi får se om det är en trojansk häst eller ej. Mannen heter Andreas Johansson och är 28 jordsnurr.


Såhär säger sportchefen Samuel Andersson om övergången:


”Andreas är en fysisk spelare som vill profilera sig som en go gubbe. Jag tycker mig se samma slit och offervilja i honom som i kapten själv. Det kanske ligger i släkten? Återstår att se om det är lika mycket gnäll på domarna som kusinen. Jag tror vi kommer få se Andreas göra mycket jobb i det tysta, även om han själv är mest nervös över att Burås inte kör med fasta nummer på tröjan.”Bläcket har precis torkat när Andreas själv kommenterar övergången.


Hur kom det sig att du valde just Burås och vad är dina första intryck av klubben och laget?
Haft en dialog med M.Alfredsson under flera år och Burås har alltid verkat vara ett gott gäng som lägger stor vikt på ett gött tugg, likt mig själv. Dessutom säger ryktet att fyspassen ligger på en alldeles lagom nivå. Efter några träningar med laget kan detta bekräftas och jag tror att det kommer bli en rolig säsong.


Vad är dina förväntningar på säsongen?
Serien ser tuffare ut i år och jag förväntar mig många tuffa matcher. Målet skall givetvis vara att plocka så många poäng som möjligt och nosa på en topp 3 placering. Själv skall jag försöka bidra med så mycket jag kan, både på och utanför plan.


Du kommer från seriekonkurrenten Frölunda. Hur ska det bli att möta dina gamla lagkamrater?
Kommer bli riktigt sköj! Kan tyvärr inte lämna några garantier på att jag håller mig borta från utvisningsbåset i dessa matcher.


Du är kusin med Kapten Alfredsson. Finns det risk att du blir Kaptenens ”gullebarn” och att övriga kommer störa sig på det?
Jag är övertygade om att El Capitano sköter sitt jobb professionellt så ser inte att det skall bli några problem.


Vi hälsar Andreas varmt välkommen till Burås!

Juha Kemppinen ansluter

Det har blivit dags att presentera det första nyförvärvet för Burås herrar. Från de tusen sjöarnas land har Burås hämtat in det finska lejonet Juha Kemppinen. Juha har spenderat de senaste åren i Schweiz där han försökt återskapa Big Bang, men nu har kärleken dragit honom till västkusten.


Såhär säger sportchefen Samuel Andersson om övergången:


”I Juha får vi ett stabilt målvaktspar tillsammans med Borgen. Båda är träningsvilliga och jag tror det kommer bli en bra fajt om förstaspaden i år. Juha har snabba reflexer och han har redan smygdebuterat då han vaktade kassen i Prag. Även om vårt fokus inte var på innebandy där nere så visade han att han kommer hjälpa laget vinna matcher.”Såhär säger Juha själv om övergången:  


Hur kom det sig att du valde just Burås och vad är dina första intryck av klubben och laget?


Jag ville börja om innebandy efter en liten paus och i ett nytt land. Jag började med provträningar med några lag som spelar i Herr4an och Herr3an. Men jag ville ha lite mer tempo så jag bestämde mig att prova en lite högre nivå. Burås spelar närmaste hos mig så den var första klubben som jag kontaktade. Och jag behövde inte söka längre! Både klubben och laget har välkomnat mig jätteväl och jag tror att jag har valt rätt. Träningsläger i Prag i augusti fastställde att laget är sportigt och seriöst, just som jag!


 


Vad är dina förväntningar på säsongen?


Målet är att vinna mer matcher än förlora. Jag har inte spelat en full 60 minuter match på ett par år så det är spännande att se hur min första match ska gå. Jag vill spela bättre än jag har någonsin spelat och trivas på samma gång. Förhoppningsvis kan jag hjälpa laget att vinna matcher!


 


Efter varje seger ska ritualen ”ringen” utföras av den äldste i truppen. Eftersom du är äldst kommer du alltid få köra ringen. Hur känns det?


Är alla verkligen så unga? Eller är jag verkligen så gammal?!? Vi såg på träningslägret att jag kan göra ringen, men jag behöver lite träning innan att det blir perfekt. Vi måste alltså vinna många matcher!


 


Hur går det med svenskan? Vi förstår att det är svårt att förstå jättarna och de andra skåningarna.


Jag vet inte om det är bara dialekten som gör att jag förstår inte skåningarna. Bara skojar ;) Det är mer ett språk än en dialekt. Jag börjar förstå svenska ganska väl men ibland måste man vara tålmodig med mig. Och jag pratar som en idiot eller ett barn förstås.


 


Vi hälsar Juha varmt välkommen till Burås!