Nästa herrmatch

Hemma mot: Guldhedens IK H2

@ Svingelns Sporthall

Nästa dammatch

Hemma mot: Lindås IBK D1

@ Svingelns Sporthall

Utanför planen

Damernas Höstfest

@ Överåsvallen

Burås dam första förlust

Damerns åkte på sin första förlust i söndagens möte mot favoriten Partille.


Läs om matchen, grekisk mytologi och annat spex HÄR

Burås dam fortsätter sin framfart!

Damernas 3-poängare fortsätter att ramla in. I tisdagens möte mot Lerum gick hemmalaget segrande ur striden med siffrorna 5-2.


Läs om det och hybris HÄR.

Herrarna besegrar Backadalen

Herrarna skräller sig till tre poäng när topptippade Backadalen besegras med 6-4 på bortaplan. Borgen räddade hela 90% av skotten när han bombaderades med 40 skott. 


Bilder från matchen finns här!

Damernas seger mot Backadalen!

I fredagens drabbning mot Backadalen tog  Burås hem sin andra seger och har därmed vunnit 2 av 2 matcher.


Om hur det gick till och hur trendig musik kan kombineras med Burås damer kan du se och läsa HÄR.

Damerna gör bortapremiär!

Vad gör Burås damer en fredagväll? Green Giants ställs upp mot Backadalen i Lundbystrand klockan 19:15.


Läs om tankar och reflektioner inför detta möte HÄR.

Damerna vann seriepremiären!

I söndags brände Burås damer av seriepreimären hemma i Svingeln. För moståndet stod det något yngre och talangfulla Pixbo.


 


Läs om matchen HÄR!

Silly Season

Möt Pontus Larsson

Silly Season

Seriepremiären är avklarad och vi har ännu inte presenterat alla nya herrar. Här kommer nästa gubbe.


 


Pontus Larsson kommer närmast från Lerum/Aspen där han faktiskt mötte Burås förra året. I hemmamatchen mot Burås lyckades han hänga tre kassar, även fast matchen slutade med uddamålsförlust för Aspen. Han var inte sugen på att hänga med ner i trean, så därför blev det aktuellt att kontakta Burås.


 


Såhär säger sportchefen Samuel Andersson om övergången:


I och med Pontus får vi en spelare som hellre gör mål än passar, vilket jag hoppas vi får se även i Burås. Det verkar vara en spelare som är seriös vid både träning och match, men som ändå besitter en social förmåga och smälter bra in i stämningen i omklädningsrummet. Pontus är mycket verbal och jag är övertygad att han inte kommer vara rädd att dela med sig av bra idéer när han ser förbättringsområden.


 


Såhär säger Pontus själv om övergången:Du har precis skrivit på för Burås. Varför blev det just Burås och vad är dina första intryck av klubben?


Jag har sökt under sommaren efter ett lag som matchar min inställning till innebandyn och redan vid första träningen när Sam berättade förutsättningarna kändes det lovande. När det sedan visade det sig att det fanns både mjuka handleder och hårda backskott i laget var det plötsligt väldigt intressant. Det som till sist fällde avgörande var musiksmaken i omklädningsrummet – det är skillnaden som gör skillnaden!


 


Vad kommer du att tillföra laget och klubben i år? Vad ska vi ha för förväntningar på dig i år?


Innebandy är en grym sport som både är kvick och fysisk. Det tar inte många sekunder att vända från egen planhalva till att bollen ligger i motståndarnas kasse. Jag tycker att det är kul att gå rätt på kasse och vara obekväm för andra lagets backar. Felvända backar är bland det bästa jag vet. När jag fått träna upp tajmingen med boll och klubba nu efter sommarens fysträning kommer jag förhoppningsvis stänka en och annan boll. Och med Magnberg på backen kan det hända att jag langar hem en och annan passning i hopp assistpoäng.


 


Det går rykten om att Asics ligger dig varmt om hjärtat. Kommer du försöka pracka på laget med dessa produkter och försöka konkurrera ut Magnberg och Innebandykungen?


Ja, det är där på kontoret som jag spenderar min arbetsvecka, så det är klart att man blir lite nördig! Kungen och co är kunder till oss så jag får snarare hjälpa dem att sälja fler ASICS-pjux.


 


Vi hälsar Pontus varmt välkommen till Burås.

Oavgjort i herrarnas premiär


Herrarnas premiär slutar 5-5, efter en sen kvittering från Frölunda. Matchen var jämn och resultatet var rättvist, även om Burås var närmare tre poäng.Frölunda filmade matchen och har lagt upp målen på Youtube för den som är intresserad.

Silly Season

Möt Douglas Rådhall

Silly Season

En dag till seriepremiär, och det är dags att presentera vårt femte nyförvärv.


Douglas Rådhall, eller Dogge, kommer från Pixbo vilket betyder att han på förhand känner många i laget. Efter juniortiden var avslutad tog han en liten paus från innebandyn, innan det blev aktuellt att kontakta Burås. Dogge lirar forward och har alltid ett leende på läpparna.


Såhär säger sportchefen Samuel Andersson om övergången:
I och med att Dogge ansluter får vi en forward med näsa för mål. Tittar vi på hans statistik från tidigare säsonger borde förhoppningarna vara stora. Han är dock lite ringrostig, men jag tror han kommer i form ganska snabbt. En av de yngre i truppen, vilket betyder mycket spring i benen.


Såhär säger Dogge själv om övergången:


 


 


Du har precis skrivit på för Burås. Varför blev det just Burås och vad är dina första intryck av klubben?
Anledningen att jag valde just Burås är pga flera gamla polare som pratat gott om klubben en längre tid. Jag var redan för tre år sedan sugen på att testa men just då krockade det för mycket med jobbet. Första intrycket är "Mes que un club" (mer än en klubb, reds anm). Alla i laget har välkomnat mig med öppna armar trots mina två urusla provträningar. När jag fick förfrågan att skriva på var det inga konstigheter alls. Ett trevligt gäng killar som jag vet kommer bli nära polare.


Vad kommer du att tillföra laget och klubben i år? Vad ska vi ha för förväntningar på dig i år?
Jag hoppas kunna bidra med både poäng på plan som positivt snack på bänken. Till en början kommer det vara lite ringrostigt men ju längre säsongen leder hoppas jag kunna utvecklas och hjälpa laget till seger. En och annan bågning kan ni förvänta er.


Du blir näst yngst i laget (Magnberg är fortfarande yngst). Vilka typiska juniorsysslor kan vi förvänta oss från dig? Bollplockning, fylla vattenflaskor, etc?
Haha, det var en bra fråga. Det känns som att Hoffe med glädje kommer dela ut lite sysslor åt mig. Annars blir det nog att agera "Wingman" åt Majk D (något han ofta ber om...)


Vi hälsar Dogge varmt välkommen till Burås.