Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Silly Season

Ett Stort Tack!

Silly Season

Hur har Burås herr agerat på sillymarknaden? Det är inte lätt att veta då informationen på hemsidan minst sagt varit bristfällig. Det ska vi reda bot på. Häng med.


 


När övriga föreningar tillbringar våren och sommaren i löparspåren, ägnar sig Burås åt egenträning. Vad det betyder tolkar alla på sitt egna sätt. Försäsongen startade officiellt när laget begav sig ner till Prag för att spela Czech Open. Det blev uttåg i 1/16-finalen, vilket coach ansåg som ett godkänt resultat. Sedan dess har träningarna rullat på och en del spelare har slutat medan nya förmågor har varit och provtränat. Vissa är till och med klara för Burås, men vi väntar med att presentera spelarna tills kontraktet är påkritat.


 


I år är det ett gäng tongivande profiler som valt att lägga klubban på hyllan. Mycket tråkigt, men samtidigt helt naturligt. Vi tar här avsked från spelarna och meddelar att dörren alltid är öppen om man kommer på bättre tankar.


 



 


Fredric Milch, back 32 år:


Har varit i klubben sedan 2008 med nio raka säsonger i Burås i ryggen. Med två småbarn hemma blir ekvationen för svår för att få ihop tid till innebandy. Slutade i praktiken redan förra året då han endast gjorde tre matcher, alla i inledningen av säsongen. Milch har under sina år både varit tränare, assisterande tränare samt vice ordförande i styrelsen. Vi tackar mannen med Göteborgs största innebandyröv för sina år i Burås.


 


Ludwig Thorson, center 26 år:


Ludde anslöt sig till Burås året då man vann division 3 och avancerade upp till division 2 säsongen 14/15. Med bästisen Andreas blev det många och långa duschar i damernas omklädningsrum efter träningarna. Ett muskelpaket som aldrig ger sig och på så sätt en svårpasserad pjäs. Coachs starkaste minne är seriefinalen mot Älvstranden 14/15 där Ludde spelade som i trans och var bäst på banan. Han satt även med i styrelsen förra verksamhetsåret. På grund av flytt blir det för ansträngande att pendla bara för att spela i Burås, så klubban läggs på hyllan tillsvidare.


 


Patrik Nilsson, forward 28 år:


Anslöt precis som Ludde säsongen 14/15, och har sedan dess varit lagets bästa forward, vilket syns i poängligan. Teknisk och målfarlig är hans främsta attribut. Vad han sällan får cred för är hans jobb i det tysta, då han sällan förlorar en närkamp i sargkanterna. Ont i kroppen och motivationsbrist gör att Putte lägger klubban på hyllan. Inte omöjligt att vi ser en tillfällig comeback till Prag 2018.


 


Erik Streijffert, center 28 år:


Det blev bara ett år för Streijff i den gröna tröjan. Hockeyspelaren från Örebro valde att flytta tillbaka och blev då tvungen att lämna Burås. En avig spelare som man aldrig vet vad han ska hitta på. Spelar med otroligt små marginaler, men ack så vackert det är när det går hem. En mysgubbe som snabbt kom in i gänget. Del av det beryktade Linnégänget.


 


Gustav Sundell, center 32 år:


Burås kanske absolut bästa spelare de senaste åren. Vad sägs om poängkung 12/13, 13/14 samt 14/15 och 206 poäng på 128 matcher? Bäst poängsnitt i klubbens historia och hjärnan i powerplay. 49 av poängen kom i just powerplay. Doktorn från Umeå var omtyckt av alla och en stämningshöjare i omklädningsrummet. Motivationsbrist gör att ”Conny” lägger klubban på hyllan. Var assisterande coach 14/15 när laget tog klivet upp.