Inget planerat

Lindome IBK H2 - Burås IK 6 - 6 (0-1, 3-2, 3-3, 0-0)

@ Almåshallen A

"It ain't over til the fat lady sings"

Morgonen efter kvällen före. Virvlet av sågspån i den nysnickrade Almåshallen har lagt sig i takt med att de Jula-inköpta discokulorna slocknat, och Burås har för fjärde gång denna säsong lämnat en innebandymatch utan att inkassera en förlust. Starkt, bedömer Professorn.

Professorn? Ja, du läste rätt. Med utgångspunkt i den rikstäckande supporterskara Burås avnjuter (med starkt fäste i nordvästra Skåne) har den ekonomiansvariga finansvalpen Hampus valt att revidera och utöka en redan ansträngd budget för att kontraktera Professorn. Uppdraget innefattar att analysera, summera och kommunicera de ansträngningar de gröna fantasterna fullbordar i diverse förfallna idrottshallar i Göteborgsområdet under höst -och vinterhelger till dess fans. Det är trots all showbusiness Burås sysslar med, och vad vore showbusiness utan fans som får ta del av showen? ”Nada pinada”, för att citera den spanskrotade målvakten Borgström.

I sin kommunikation till Burås supporterskara kommer Professorn kort att summera den batalj som ägt rum, för att sedan uppmärksamma de tre gröna fantaster som showat mest genom utdelning av en, två respektive tre ”Burar”. Att showa, vill Professorn förtydliga, innebär att inte att de som tunnlat flest eller snurrat mest kommer att uppmärksammas (även om det är det de gröna fantasterna tränar på två gånger i veckan på), utan att de grönklädda fantaster som gjort en gedigen insats, överlag, uppmärksammas.

De ”Burar” som delas ut kommer Professorn vid slutet av säsongen att summera, för att i samband med en slutgiltig säsongsrapport kommunicera de fantaster som samlat på sig flest. De som lyckats med denna bedrift kommer att uppmärksammas med pompa och ståt under den beryktade Buråsgalan under vilken en förutsättning är att samtliga erhåller en promillehalt på minst 1,3.

Lindome vs. Burås

Period 1

En, från läktaren, stundtals sömnig tillställning med små inslag av innebandygodis. Burås tar efter en junior-inspirerad utvisning av Joel den store ledningen i boxplay genom Samba Andersson efter att Markovic snurrat bort två Lindome-grabbar. Ledningen står sig perioden ut och skrivs in i historieböckerna. Eller inte...

Period 2

Period två inleds, precis som den föregående, trevande. Efter fyra minuters spel får den annars duktige Daniel Borgström se sig besegrad av ett bågskott anno -99 från Lindomes för dagen bästa spelare, Oscar Larsson. Minuten senare får Markovic spring i benen, bestämmer sig för att köra en ”coast-to-coast” och sätter på egen hand 1-2 till Burås - där den välkammade tillika Partille-Jonny liknande Max Ziegler fick göra årets första poäng. Lindome vägrar dock släppa taget om Burås och lyckas bara två minuter senare kontra in en kvittering efter långvarigt Burås-rull i offensiv zon. Professorn bedömmer detta likt orättvist.

Efter ytterligare fem ställningstagande minuter blixtrar, den för dagen, nya konstellationen firma Alfredsson och Dahl till, då den förstnämnda läckert styr in en smörpass från den sistnämnda. I slutet av perioden får dock Lindome med sig en utvisning efter att en övertaggad kapten Alfredsson onödigt valt att fördröja spelet. Lindome tar olyckligtvis tillvara på situationen och trycker snyggt in kvitteringen med fyra sekunder kvar av perioden.

Period 3

Efter vad som upplevts likt 30 minuter, men i själva verkat var åtta minuter, lyckas Lindome ta ledningen för första gången i matchen. Burås studsar tillbaka några minuter senare då Jake serverar Hampus, som bestämt trycker in sitt första mål för säsongen. Lindome, som nu fått känna på ledningens sötma, forcerar med kvarten spelad in ett ledningsmål som därmed sätter Burås i en prekär situation. Burås väljer då att visa prov på karaktär och lyckas med 45 sekunder kvar av matchen kvittera genom Anton ”Lantiz” Lantz som placerar in en handledare från höger ficka. I Burås eufori bestämmer de sig för att inte nöja sig där, utan gå för full pott, men tappar i dess ivriga entusiasm en fiskande Lindome-gubbe. Som resultat tvingas en pointande Markovic till en volleyräddning som domarna bedömer som hög klubba, och belönar Lindome med en högst tveksam straff. Lindome förvaltar detta på bästa sätt, dock firar lustigt nog straffskytten med att drämma sin klubba i det nylagda gummigolvet och utbrista diverse svordomar. Domarna, som numera insett sitt tidigare misstag och lider med de grönklädda, belönar Burås med ett powerplay och ger de gröna fantasterna en nio sekunders-chans att få med sig en poäng. Burås väljer att ta denna chans genom att vinna efterföljande tekning och slå två diagonalpassningar som sedermera når Hampus, som med en sekund kvar kvitterar med sitt andra mål för dagen och säsongen. Eufori utbryter, kroppsvätskor utbyts och Burås förblir obesegrade denna säsong.

Den efterföljande sudden-perioden gör ingen innebandyälskare knäsvag, varpå Professorn väljer att inte lägga sin tid på att referera detta.

Matchens ”Burar”

• En ”Bur” – Hampus Markkrona

I sitt ökade ansvar vid sidan av innebandyplanen har säsongen inte inletts enligt förväntningar. Mot Lindome visar dock den kvicke vänsterfiolen sitt stora värde i Burås, och inkasserar därmed en bur.

• Två ”Burar” – Markus Alfredsson

Jo, Markus drar på sig en onödig utvisning som resulterar i ett baklängesmål, men utöver detta visar han på precis vad han är – lagets kapten. Tre målgivande passningar och en lugnande effekt utanför sargen blir han livsviktigt för ett yvigt och eldigt Burås.

• Tre ”Burar” – Daniel Markovic

En 360-snurr i boxplay med efterföljande assist och en soloräd för att ge Burås ledningen sätter prägel på den lille kroatens kväll, som Professorn belönar med tre ”Burar”

Nästa kamp utkämpas i Svingeln Dome Arena lördagen den 27/10 kl 14:45. Var där eller var fyrkantiga. Vi hörs.