Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Landvetter IBK H2 - Burås IK 6 - 9 (1-2, 4-1, 1-6)

@ Pinntorps Idrottshall

Professorn hade ledigt idag, eller hade han det? Hur som helst så är det dags för Sam att göra ett gästspel som referatskrivare.

Vi har nu kommit in i december och då vet vi alla att bortförklaringarna duggar tätt, den ena mer osannolik än den andra. Till klassikerna hör kattutställning och pepparkakshusbygge. Inför denna match hade vi utlandsresor, LAN på Dreamhack, Tomteparad och julfirande. Alla är faktiskt helt sanna, tro det eller ej. Detta ledde till att Burås ställde upp med 10 friska och taggade gubbar. Junior ringdes in under förmiddagen med kort varsel.

Vi skulle för dagen spela i den helt nybyggda Pinntorpshallen, en mycket fin hall. Matsa och Lantz körde bilarna. Matsa sa ”häng på mig”, och körde i sann Filip Feldt anda som en biltjuv. Svärmorsdrömmen Lantz hängde inte med i detta tempo. Hur som helst hittade båda bilarna till hallen och uppladdningen kunde börja.

Första perioden går helt enligt planerna för de gröna. Man ligger lågt i försvaret och hugger på kontringarna. Burås motto för dagen var ”vi spelar efter våra resurser”.
Hampus skjuter tre-fyra skott i de första bytena och vi hör från Landvetterbänken ”Magnberg spelar med ett nytt nummer, vi måste täcka hans skott”. Efter drygt fem minuter in i perioden serverar Sam Hampus i mitten som sätter högsta fart mot mål. Alla väntar på att ”Magnberg” ska skjuta. Hampus snubblar dock på sina egna fötter och lyckas få ut bollen till Lantz som distinkt sätter 0-1. Några byten senare får Sam tag i bollen på egen planhalva. Han lyckas vandra ända till slottet utan att någon försvarare går på. Han drar då till med en dönare i krysset och vi har 0-2 efter åtta minuter.
Landvetter skapar inte speciellt mycket och Samuel i målet räddar de skott som går igenom. Landvetter får dock PP i slutet av perioden och Örneflo tackar och reducerar till 1-2.

I omklädningsrummet fanns det en matchklocka, vilket gjorde att man kunde se hur lång tid det var kvar av pausen. En mycket bra investering i den nya hallen. Burås väntar ut tiden för att få så mycket vila så möjligt.

Andra perioden är Landvetters. Perioden börjar dock med att Hedman gör 1-3 från point i powerplay. Efter detta går Burås ner sig en aning och Landvetter utnyttjar gröna misstag. Vi går till pausvila med 5-3. Lite tungt med tanke på chanserna Burås skapade i det andra PP.

Tredje perioden hinner knappt börja innan vice-kapten Hampus börjar gruffa med Landvetters enforcer Albin Fredborg. Båda får sätta sig ner och kyla av sig. Hampus som annars gjort en väldigt stabil insats. Burås tänds av detta och skapar bra lägen, dock utan utdelning. Det ska dröja till 07:53 då Matsa trycker dit 4-5 i PP. Kort därefter tar Landvetter time-out, men Burås har bara börjat. Vi vet inte vad Landvetter sa i time-outen, men efteråt så bollar Landvetters backar gris mellan varandra, medan Burås tålmodigt väntar in Wings på egen planhalva. PJ och Adrian vill gärna gå upp och känna men coach Sam skanderar ”Tålamod” samt ”Patience” från bänken. Efter ca en minut slänger Wings iväg en ogenomtänkt boll och Burås kan kontra. PJ trycker dit 5-5 och de gröna är ikapp.
Junior och Örneflo har en intern batalj som resulterar i 2+2 för Örneflo och 2 min för Junior. Efter att fyra mot fyra är avklarat kliver Viktor fram. Har kör en coast to coast och föser sedan in bollen i krysset. 5-6 och ledning Burås igen. De tillresta fansen Fredric Milch, Henric Andersson (med dotter Leona) och Skåne-Oskar samt Martin Söderberg blir nu allt mer högljudda. Spänn fast er för nu går det undan. På 46 sekunder gör Burås tre mål. Hampus slår in en backhandvolley från 10 m, Qvist skjuter den i bortre, och Lantz får turligt in sin boll. Skön grön glädje utspelar sig då Burås nu gått upp till 5-9. Landvetter tröstmålar med 10 sek kvar men Burås lägger beslag på alla poängen.

I och med segern går Burås upp i ensam serieledning, då Frölunda inte lyckades besegra IBK Göteborg. Burås fortsätter även att vara obesegrade. Trots en massiv frånvarolista, visar de spelare som faktiskt var på plats en enorm moral. Trots underläge slutar man aldrig att kämpa och det ger tillslut resultat. Mötena mot Landvetter är alltid tajta, och denna match var inget undantag. Två matcher återstår innan jul, och vi får se hur många spelare Burås skrapar ihop nästa vecka.

Alla gör gedigna insatser och att dela ut Burar är svårare än någonsin.

En bur: Gustav Nilsson. Lirar 60 min trots det var riktigt ”jubbigt”.

Två burar: Anton Lantz. Spelgeni som får bra utdelning poängmässigt.

Tre burar: Viktor Thelander. Oftast den som sliter hårdast, och idag var inget undantag. Hans spelstil speglar Burås insats idag. Hänger det viktiga 5-6 målet.