Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Burås IK - Romelanda UF H2 7 - 6 (3-5, 2-1, 1-0, 1-0)

@ Svingelns Sporthall

För det lov att vara en förlust?

 

Nej tack.

 

Burås Big Bulls avverkade under lördagseftermiddagen sin sjunde match för säsongen, men har trots kvantiteten av matcher ännu inte lyckats förlora. Sjukt (hehe) imponerande och inspirerande, bedömer Professorn innan han fattar pennan och summerar matchen enligt nedan.

 

Burås vs. Romelanda

Period 1

Rökridå. Strobe lights. ACDC’s “Thunderstruck” i högtalarna. Publikhav.

 

Ja, Svingeln Dome Arena hade efter monetär sponsring av aluminiumkungen från Småland förberetts och missanpassats grovt för en drabbning mellan de två lag i Västra Götalands som balanserar seriositet och showbusiness allra bäst. Coach Samba hade efter gedigen scouting lyckats luska fram att fotbollsspelarna från Romelanda inte skulle vara de ansenligaste av sarg-snurrare, men varnade sina grönklädda adepter för att tempo i och funktionell teknik skulle stå på schemat.

 

Han hade rätt.

 

Period 1.

Lätt tagna av den ståtliga inramningen och kraften av aluminiumkungens monetära medel stod Burås inledningsvis på hälarna, vilket resulterade i att de grönklädda hann få både 0-1 och 0-2 i baken inom loppet av fyra minuter. Efter åtta minuter spel bågar dock DJ Barbröstad iväg ett höstlöv som seglar hela vägen in i mål, och ger Burås kontakt trots en svag inledning. Professorn förväntade sig med det framgångsrika höstlövet en reaktion och ett Burås Big Balls som successivt skulle arbeta sig in i och ta över matchen, men fick se Romelandas Linus Hallenius fullborda ett hattrick och ge gästerna ledningen med 1-5. Tungt, men ack så rättvist, bedömer Professorn.

 

Efter en lätt reprimand av kapten Alfredsson, med vädjan om självrannsakan, lyckas Burås efter 19 minuters spel reducera till 2-5 genom ytterligare ett höstlöv av Matsa - något han valde att fira med att kyssa handen och peka på pappa, den enda personen på läktaren. Kapten Alfredsson, som vid detta lag genomfört sin personliga självrannsakan, följer upp höstlövet med att 20 sekunder senare tråkla sig igenom tre Romelanda-pojkar och båga in 3-5 med två sekunder kvar av perioden. Viktigt mål, bedömer Professorn.

 

Period 2

Efter justeringar av den för dagen ”sjuka” interim-coachen Markovic i kombination med fortsatta reprimander av coach Samba, kommer Burås ut till period två som ett nytt lag. Efter två och en halv minuters spel förvaltar Marcus Magnberg ett pet från matchåtervändande Daniel Bexell och reducerar till 4-5 genom att dunka in bollen i låga bortre. Bytet efter bestämmer sig Berce och hans nyfunna son, Adrian, för att inte vara sämre, och kontrar in kvitteringen efter att Adrian serverat sin far som svarat med att skicka upp plastbollen i nättaket.

 

Efter tio minuters ställningstagande spel kommer det in grus i Burås vändningsmaskin, då Romelanda snyggt kontrrar in 5-6. Ett resultat som står sig perioden ut.

 

Period 3

Med momentum i ryggen är Burås Bar Breakers överens om att hålla kvar i taktpinnen, med tro om att det kommer ge resultat. Det dröjer dock till de sista skälvande sekunderna då Magnberg, efter en båge på 2,35 km i radie, lastar in kvitteringsmålet med 19:55 på klockan. En löpning och ett skott, som enligt källor till Professorn, Magnberg ska ha övat på större delen av sommaren genom att löpa den 2,35 km långa ”röda rundan” i Delsjön-området medurs MED klubba, för att simulera eventuella kommande matchmoment. Träning ger färdighet, konstaterar Professorn.  

 

OT

Då Burås numera tagit för vana att innebandymatcher varar i 65 minuter, kände de grönklädda sig självsäkra inför den stundande avslutning, och bestämde sig för ”att gå för det”. Efter sisådär fyra minuters spel klev den ”sjuka” interim-coachen Markovic fram till Adrian med de tydliga instruktionerna ”puesto lejano. El club en el hielo”, varpå Adrian efter ett kort ”si” hoppar Adrian in på plan och dunkar in 7-6 på pass av sin far Berce. Matchen är över och vändningen ett faktum.

 

Efter en berg- och dalbana till match lyckas de grönklädda återigen undvika nederlag, vilket Professorn bedömer likt prov på karaktär och styrka. Trots att en laginsats legat till grund för vändningen, vill Professorn lyfta fram tre spelare:

 

Matchens ”Burar”

En ”Bur” – Joel ”den store”

Slängdes för dagen upp på en forwardsplats och tog jobbet ingen annan vill ta. Var först ner i sarghörnen, vann närkamperna och grötade framför mål för att sedan låta kedjekamraterna sköta finliret. Minst lika viktigt, men inte alltid så uppmärksammat. Det undgår dock inte Professorn som belönar ”den store” med en bur.

 

Två ”Burar” – Anton Berce

Den vältränade balkanen gör det han alltid gör – sliter och producerar. En mittfältsmotor som kröner sitt slit med två pinnar. Bra, tycker Professorn.

 

Tre ”Burar” – Markus Magnberg

Den reslige hemmasonen har lyckats omvandla frustration och irritation från en föregående tung säsong, till energi, tåga och leverans denna säsong. Fortsätter att producera för de grönklädda, vilket gör Professorn mycket glad. Tre burar.

 

Nästa kamp går av stapeln i Svingeln Dome Arena lördagen den 24/11 klockan 14:15. Kom dit, annars bedömer er Professorn er likt tråkmånsar.

 

På återseende.  

 

Er vän,