Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Burås IK - IBK Göteborg H2 5 - 0 (0-0, 1-0, 4-0)

@ Svingelns Sporthall

Five and o.

 

Sådärja. Trots att Junior glömde att akademiska kvartar enbart appliceras på högskolan och inte i Ford Herrar divison två, så har ännu en innebandyhelg avverkats. Nedan sammanfattar Professorn den match som avverkades när klockorna väl klämtade, och delar ut en, två och tre burar.

 

Burås vs. IBK Göteborg

Period 1

En gigantisk brassestols-medtagande publik hade vallfärdat till Svingeln Dome Arena för att ta del av en het salsa mellan två av Göteborgs hetaste innebandylag, men fick (inledningsvis) en lågstadietryckare lika försiktig och intetsägande som Matsas leende efter två flaskor rödtjut en regnig onsdagskväll. Ett antiklimax, bedömde Professorn som gav sportchef Samba Andersson sin största reprimand sedan 1996 då aluminiumkungen gav honom en örfil efter att han utfört en ”balla balla” på sin lågstadiefröken Ulla-Britt. Enligt uppgifter till Professorn ska detta ha resulterat i att Sambas periodsnack varit allt annat än positiv och till stora delar gått ut på att unisont upprepa Burås mantra ”vi sysslar med showbusiness”.

 

Period 2

Efter sin gruppterapi-liknande periodvila förväntade sig Professorn att se ett Burås med högre fart och intesitet i period två. Det dröjde dock tills 17:e matchminuten då den hetlevrade balkanen Berce ledde en kollektivt väl exekverad fullplanspress som planterade bollen i händerna på den hårdskjutande ungtuppen Adrian. Bondpojken från Småland tvekade inte och hamrade in sin första Burås-balja från kort distans. Välförtjänt, tycker Professorn då Burås ägt större delen av spelet under perioden.

 

Period 3

Inleddes likt en push-notis för publiken, som snabbt drog sig till minnes varför de spenderat hårt förvärvade pengar på en platsbandy-salsa i en fallfärdig Svingeln Dome Arena. Efter hårt förarbete av kapten Alfredsson serverar finansvalpen Hampus en fristående Bexell som kroppsfintat den förre Burås-adepten Victor Strömberg. Bexell väljer att förvalta sin nyfunna yta med att släppa lös sin ökända bössa för att trycka dit 2-0, vilket enligt uppgifter till Professorn ska ha uppmätts till 196 km/h. Mäktigt, tycker Professorn.

 

Efter ytterligare fem minuters spel, under vilka Burås på ett mycket övertygande sätt avverkat ett boxplay, vaknar den sömntöcknige Anton ”Lantiz” Lantz till liv och sätter igång en kontring i vilken han själv serverar finansvalpen som enkelt kan trycka in 3-0. Burås har nu fått upp ett svårstoppat momentum vilket kulminerar i ett tiki-taka inspirerat infall där Samba, efter samspel med samtliga medspelare, tillslut blir serverad av Markovic för att rulla in 4-0 i öppen kasse. Scenerna som följer är utopiska. Utöver att publiken ingått i ett mentalt tillstånd som går ut på att skrika sönder sina stämband i ren förtjusning, ställer sig samtliga på IBK Göteborgs bänk upp för att applådera sina motståndare i en ”Guard of Honor”. Vackert, bedömer Professorn. Burås bestämmer sig trots de vackra, sportsliga scenerna för att inte slå av på takten, vilket sedermera leder till att Adrian kan sätta dit slutresultat 5-0 i öppen kasse. Gem, set, match.

 

Överlag står Burås för en övertygande insats, vilket bekräftades genom att huvudsponsorn Innebandykungen direkt efter slutsignal rusade fram till sportchef Samba för att slänga fram ett utökat sponsoravtal. I sin hybris tackade Samba nej till detta, med motivering att ”han får visa att han vill ha oss”. Iskallt. Den kylan var dock inte långvarig, då ett testosteron-laddat Burås fick serveringsstopp på Ölstugan Tullen 22:34.

 

Utökade avtal och serveringsstopp åsido, så finns det vissa Buråsare som förtjänar en extra hyllning enligt nedan:

 

Matchens ”Burar”

En ”Bur” – Joel den store

Professorn fick frågan "vad är det för djur?" av en förbryllad IBK Göteborgs-förälder som pekade försynt på Joel. Slet som ett djur matchen igenom och gör det genomgående bra.

 

Två ”Burar” – Magnus Hedman

När helvetet fryser till is och världen rämnar så kommer Hedman sitta hemma i lugn och ro, dricka te och läsa en Strindberg-roman. Det lugnet hjälper Burås i böljande situationer, och gör Hedman till en viktig del i lagbygget.

 

Tre ”Burar” – Daniel Borgström

Den välhängde hemmasonen visade samtliga på plats varför han blev förra årets MVP, och är en av Göteborgs bästa burväktare. Imponerande tycker Professorn, och delar därmed ut de tre burarna till Borgen.

 

Nästa kamp utkämpas borta i Partille lördagen den 10/11 på den mycket märkliga tiden 11:30. Sväng förbi om ni har lust. På återseende.

 

Er vän,

Professorn