Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Landvetter IBK H2 - Burås IK 5 - 8 (3-3, 1-1, 1-4)

@ Landvetter Idrottshall

Redan i andra omgången var det dags för Burås att åka till sin favoritmotståndare.  De senaste fem mötena har slutat med fyra Buråssegrar och en oavgjord. Trots Burås kom med en premiärförlust i bagaget och Landvetter med en seger var det god stämning i den gröna truppen. Ett stort minus var att Anton Berce börjat med divafasoner. Vid samlingen har alla dykt upp utom just Anton. Tillslut ringer Coach honom och då svarar han med att ”jag åker direkt”. Dålig stil att inte meddela detta.
Uppvärmningen ser bra ut och Hampus har extra fart under grillorna.

 

Matchen startar i ett standardtempo och i sitt första byte får Jompa ett skott på det allra heligaste han har. Nyförvärvet Ivar som startade på bänken får direkt komma in och känna på hetluften. Extra het var dock Hampus som vi nämnde tidigare. Magnberg börjar båga och skottet är påväg in i mål. Hampus sätter dock fram ett ben och täcker skottet för att sedan peta in returen. Ingen assist till förra årets poängkung som fortfarande står på 0 poäng i år. Landvetter petar senare in kvitteringen lite retligt, med det räknas detta också. Blott sju sekunder senare dräller Burås med bollen på egen planhalva och superstjärnan Örneflo utnyttjar detta och sätter läckert 2-1.
Perioden var händelserik och publiken fick aldrig tråkigt. Extra kul att se våra bortafans på läktaren. Hampus föräldrar Heikki och Annica satt tillsammans med Sylts pappa Mats och hejade. Ludwigs pappa Sven analyserade Luddes steg och kom med tips i pauserna. Hoffe och Alfredsson kom förbi och visade sitt stöd, även om de var för coola för att applådera om det blev mål.

Åter till matchen. Landvetter drabbas snart av en utvisning. Burås behöver drygt en minut på sig innan Sam kvitterar till 2-2, från slottet givetvis. Glädjen blir dock kortvarig då Wings smackar in 3-2 på halvvolley utifrån kanten. Jake, som varit ”magsjuk”(att han drack 11 Sofiero på torsdagen hade inget med detta att göra), behövde använda ojusta medel för att stoppa sin forward, och fick kyla av sig för fasthållning. Burås boxplay är riktigt bra och Patrik jobbar fram en utvisning, som i ärlighetens namn var ganska billig. Josef tycker inte han hittar någon att spela så han bombar in 3-3 från point, ett resultat vi tar med oss in i paus.

 

Efter några mirakelbågar på tavlan i paus är det ett sämre Burås som kliver in på banan. Landvetter äger mer boll och det råder okoncentration bland de gröna. Josef är lite het på gröten och får sätta sig 2 min för felaktigt byte. Landvetter tar tillslut återigen ledningen efter en soloraid. 4-3.
Luddes lina hittar många chanser men bollen vill inte riktigt in. Tillslut slänger Anton fram en macka till Hampus som kommer fri och stöter in sitt andra mål för dagen, 4-4. Han firar med en slängkyss till mamma Annica på läktaren.  Sista fem minuterna spelar Burås upp sig och det andra nyförvärvet Streijffert får visa sig på styva linan. Att axla rollen efter den store Sundell är inte det lättaste, men han gör det bra idag.

 

Tredje perioden startar och alla i hallen vet det kommer bli en jämn historia. Båda lagen skapar lägen, men båda lagen har även duktiga målvakter som inte släpper till. Efter 06:59 hittar Sam ynglingen Ivarsson på sin backplats som dunkar in 4-5. Kul att få göra mål i sin premiär. Bollen skulle ramas in och läggas på prishyllan bredvid andra viktiga bedrifter som simborgarmärktet och symaskinskörkortet. Landvetter känns lite desperata och i nästa byte samma lina är inne plockar Sam på nytt fram en magisk pass. En liten myra som tunnlar backen och friställer Patrik från halva planen. Inga misstag från Kristdalasonen och 4-6 kommer upp på tavlan. Wings får dock kontakt via 5-6 efter en frislagsvariant, men Burås känns hetare i tredje perioden. Med tre minuter kvar får Burås PP och då ringer det igen. Sam är sylvass i slottet och prickskjuter in 5-7 efter en dropp av Magnberg. Äntligen spräckte Magnberg sin poängnolla. Landvetter tar timeout och satsar allt på ett kort. Qvist säger tack och gör 5-8 som även blir slutresultat.

 

Burås vinner och Landvetter får fortsätta drömma mardrömmar om de gröna. Bortalaget gör en stabil insats och neutraliserar Örneflo på ett bra sätt. Segern är en lagseger där alla drar sitt strå till stacken. PP blir direkt avgörande då Burås är 100% (3 av 3) medan Landvetter kammar 0 (0 av 2). Erik Streijffert axlar centerrollen på ett bra sätt och Kristoffer Ivarsson fick sätta det viktiga 4-5 målet efter en första period på bänken. Ludwig är en kraftpaket som gör det mesta rätt, precis som vanligt. Framtiden ser ljus ut. Redan på torsdag väntar Porthälla i ett tufft möte i Svingeln Dome Arena.

En bur: Daniel Borgström. Spelar upp sig desto längre matchen går och släpper endast två kassar i andra och tredje perioden.
Två burar: Hampus Markkrona. Hungrigast på uppvärmningen, vilket han även tog med sig in på banan. 2 mål, gott att se.
Tre burar: Ludwig Thorson. Gör inte mängder med poäng, men sliter oerhört i det tysta. Gör i stort sett aldrig en dålig match.

 

Hört på bänken:

”Det är okej. Jag kan dejta en tjej som är halva min ålder delat på 2, adderat med 7.”
Christoffer ”Qvist” Dahl pratar om sin nya flamma. Avd. Är 12,5 år verkligen en okej ålder för en 22-åring?