Inget planerat

FBC Sisjön H2 - Burås IK 5 - 4 (0-2, 3-1, 1-1, 1-0)

@ Salming Arena

Säsongens kanske tuffaste bortamatch stundade, Sisjön borta en fredagskväll. Skador, sjukdomar och resor har drabbat truppen hårt på senaste, och Burås ställer upp med 13 gubbar. Stämningen har det dock inte varit något fel på och laget kommer till Salming Arena som serietvåa. Under veckan har det rådigt turbulens i Sisjön då deras huvudtränare har lämnat.
Som vanligt var det ont om bilar för Burås, men i elfte timmen dyker flera bilar upp och Burås slipper åka buss. Sundell är sen som vanligt och får som bestraffning spela back matchens två första perioder. Det märks att Jompa inte är med då det annars alltid är han som kommer sist med ca 30 min sen ankomst.

Nyfriserade Borgen var direkt inflygen från Teneriffa där han spenderat en smekmånad med sin tjej. Men eftersom Hoffe hade förhinder fixade han givetvis en tidigare flight.

Innan Burås får gå in på planen ser vi Thailands landslag träna. De laddar upp inför stundande VM och verkade bo i anslutning till arenan. Många spelare klagar på att det inte fanns någon mobiltäckning i hallen, och instagrambilderna fick vänta. Josef påpekade snabbt att det fanns ett gym på övervåningen, men att han själva aldrig fått pumpa sina biceps där då han hann lämna Lindås innan gymmet blev klart.

Hallen var extremt kall, och flera spelare värmde upp i dunjackor. Rykten gick att man glömt betala elräkningen, och matchen fick spelas utan matchklocka. Man kunde nästan tro att det var Svingeln man kommit till.

Matchen börjar och det är som väntat Sisjön som har mest boll. Ytorna är stora då planen är 40x40 m istället för 40x20 m som är standard. Burås ligger lågt och väntar på misstag från Sisjön. Bortalaget lyckas skapa några halvchanser, men Qvist är orutinerat framme och slår målvakten på fingrarna, två min för slag. Sisjön lyckas inte skapa det riktiga trycket i PP och Josef slår en långboll mot Patrik som stuckit i djupet. Gabbe Dalén i Sisjön stoppar bollen med hög klubba och straff döms. Patrik tar själv hand om straffen och gör 0-1 till Burås redan efter tre minuter. Burås får chansen i PP efter halva perioden. Sisjön ställer upp i en form av 2-1-1 för att stänga spel genom boxen. Hemmalaget skyttar får istället lägena och Magnberg kommer närmast med ett stolpskott. Sisjön fortsätter sedan bombadera Burås kasse med bollar och Borgen i målet gör en strålande period.
Alfredsson som var omgångens profil var återigen på spelhumör. Han roffar åt sig bollen från Sisjöns backar och kommer 2 mot 1 tillsammans med Hank the Tank. Henke får öppet mål och gör 0-2 till Burås strax innan pausvilan.

Sisjön får sig en rejäl hårtork i paus och är mer fokuserade i andra perioden. Reducering kommer som ett brev på posten genom Mattias Bohlin, 1-2. Henke hade mer att ge och snor bollen från sin back och hänger 1-3 i en kontring.
Streijffert tror han spelar hockey och drar fram en klassisk rövtackling. Sisjön är inte sena med att utnyttja sitt PP och 2-3 är ett faktum genom Gabriel Dalén. Fixstjärnan Tobias Henrysson vill inte vara sämre och kvitterar till 3-3 strax innan periodpausen.

Josef ”jag tror jag håller på att börja bli sjuk” Nilsson får kliva ner på backen och låta Sundell gå upp på centern i tredje perioden. Sundell tillsammans med Sylt gjorde ett strålande jobb på backen idag. I sista perioden råder det ställningskrig. Båda lag har chanser, även om Sisjön äger 70% av bollinnehavet. Qvist blir lite väl het och åker ut två min. Sisjön har maximal tur när Oskar Bertéus smackar in 4-3 på volley med sex minuter kvar att spela. Coach väljer dock inte att gå upp och stressa Sisjön, utan ligger kvar lågt trots underläge. Detta pga Sisjön är extremt skickliga i 2mot1 samt 3mot2 situationer.

Goda råd börjar till slut bli allt för dyra för Burås och man tar time-out med tre minuter kvar. Burås går ner på två femmor och beordrar en högre press. Med 1:30 kvar sätts PP-formationen in och Borgen får lämna sin kasse. Spel sex mot fem. Burås trycker ner Sisjön och Magnberg börjar båga. Hela hallen tystnar och han pangar in 4-4 i matchens sista minut. De tillresta gröna fansen (ja det var faktiskt en hel del gröna på läktaren) jublar som aldrig förr. Burås fortsätter gå för tre poäng, men det gör även Sisjön. Sam hakar upp en framrusande Dalén och får se matchens sista 30 sek från utvisningsbänken. Sisjön tar time-out men lyckas inte göra mål. Matchen slutar 4-4, precis som förra året.

Sisjön får dock fortsätta i PP men Burås tycks reda ut stormen. I samma sekund som Sam kommer in blir det rörigt framför mål. Magnberg tvingas haka upp sin anfallare som viftar framför mål. Straff döms, även fast bollen går in efter (eller samtidigt) som avblåsningen. Gabbe Dalén gillar inte detta och får mysa med Magnberg i utvisningsbåset efter att blivit tilldelad 2+10. Tobias Henrysson sätter snyggt straffen och Sisjön vinner matchen med 5-4 i sudden. Dalén är framme igen och säger något till domaren eller till någon spelare och åker på ett rött kort efter matchen är slut. Det var helt enkelt inte hans kväll. Han verkade dock inte alltför upprörd när vi tackade för matchen efteråt. Vi får se om det blir något liknande efterspel i gästboken även denna gång efter matchen. Vi tänker i alla fall fortsätta berömma och såga spelare. Det är dock roligare att titta på när Dalén sysslar med det han är bra på, dvs spela innebandy och panta burkar ;)

Vi visste på förhand att det skulle bli en tuff match. Precis så blev det och Burås räddade en poäng via Magnberg som fortsätter kliva fram i viktiga lägen. Har denna man inga nerver? Burås var i förarsätet nästan hela matchen, men är ändå nöjda med en pinne idag. Det är ett bra lag vi möter som mycket väl kan stå som seriesegrare i vår. Borgen gör en grym match i kassen idag. Likaså Sylt och Sundell som båda vikarierar på backen. Många förtjänar beröm men som vi brukar säga i Burås, laget för jaget.

En bur: Patrik Nilsson. Är både sjuk och skadad (dock inte bortrest som tur är) men sliter ändå som vanligt otroligt mycket i det tysta. Hänger straffen.
Två burar: Daniel Borgström. Gör en kanonmatch. Räddar definitivt poäng åt Burås idag.

Tre burar: Henric Andersson. Hänger två baljor och tar nu en välförtjänt semester på två veckor.