FBC Aspen Div 2 - Burås IK 5 - 6 (1-2, 2-2, 2-2)

@ Rydsbergshallen

Burås skulle denna sena söndagskväll ta sig ut till Lerum för att möta nykomlingarna Aspen. Många skador och resor belägrar truppen för tillfället, men Burås kunde ändå mönstra 15 gubbar. Hampus lämnar sent återbud då Halloween på Liseberg tydligen var viktigare. Även generalen Milch tvingas lämna återbud och pensionären Henric Andersson rings in.

Henke ville visa ledningen att de gjort fel i uttagningen och han hänger därför 0-1 i matchen första byte efter fint förarbete av Daniel Markovic, som till dagen lirade forward. Efter målet slängde han en blick mot läktaren där hans stolta far satt och njöt.
Glädjen blir dock kortvarig då Aspen kan kvittera efter Buråsslarv i försvaret. I minut 15 slänger Ivar iväg en myra mot mål och reslige Qvist styr in 1-2, vilket vi även tar med oss in i pausen.

Första åtta minuterna spelar Burås extremt bra och man kan stundvis tro att det var powerplay. Sylts pappa Mats trillar in i hallen och får sätter sig bredvid Henkes pappa. Markovic och Josef trillar boll och Josef bombar sedan in 1-3. Markus Alfredsson vill inte vara sämre och sprätter in 1-4 från en omöjlig vinkel. Aspen är dock både snabba och duktiga i sina kontringar och ser till att perioden slutar 2-2, vilket betyder att det är Buråsledning med 3-4 inför sista perioden.

När Burås får chansen i powerplay för första gången i matchen ringer det när Magnberg tar fram sin kust till kust båge. 3-5. Frid och fröjd? Icke. Aspen reducerar till 4-5 och med sex minuter kvar gör man 5-5 efter ett smått overkligt mål. Coach agerar snabbt och går ner på två femmor. Tempot höjs och Anton kan göra säsongens första mål med fyra minuter kvar av matchen.
När Burås dessutom får en utvisning med sig verkar matchen klar. Aspen spelar dock bra boxplay och lyckas få med sig en utvisning med 40 sekunder kvar. Det blir onödigt spännande men Burås reder ut stormen och inkasserar tre sköna poäng.

En dag på jobbet skulle man kunna beskriva matchen som. Aspen lirar bra och bjuder på tufft motstånd. De kommer ta poäng av många lag i denna serie. För Burås var det skönt att studsa tillbaka efter nederlaget mot Myggenäs.

En bur: Anton Berce. Avgör matchen med säsongens första mål.
Två burar: Marcus Magnberg. Dödlig i PP, fortsätt så.
Tre burar: Daniel Markovic. Gör en strålande insats och ligger bakom två av målen idag.