Utanför planen

Inget planerat

Burås IK - Sportlife Kungälvs IBK H2 3 - 7 (3-3, 0-2, 0-2)

@ Svingelns Sporthall

Hemmamatch i Svingeln och dags för Kungälv att komma på besök. Kungälv är likt alla andra lag på plats innan Burås och drar ut och lirar fotboll som uppvärmning. När de kommer tillbaka är alla sakerna de ställt i omklädningsrummet borta. Juniorerna får panik och tror genast någon har stulit deras nyhookade klubbor och 10-pack med hårtofsar i olika färger. De äldre och mer rutinerade spelarna vet att allt kan hända i Svingeln och lugnar de yngre med att någon kanske bara har flyttat grejerna, vilket så även var fallet.

Burås mönstrar 13 starka gubbar och Borgen i mål. Sundell har fått en splitter ny skräddarsydd matchtröja, men nr 99 på ryggen. Gustav vägrar dock ta på sig tröjan. Han säger att han inte kan spela i nr 99. Det ska tilläggas att Gustav brukar reta övriga i laget när de agerar vidskepligt, snacka om kasta sten i glashus.

Matchen drar igång och det är Burås som tar kommandot. Patrik hittar Sam i höga slottet som prickskjuter in 1-0. Av bara farten styr SnyggDanne in 2-0 lite halvt overkligt efter att Hampus kastat en boll mot mål. Kungälv vaknar till liv och får turligt in reduceringen 2-1 efter skottet styrt på en grön spelare. Matchbilden förändras och Kungälv kan göra tre raka mål och går upp till 2-3. Burås rycker upp sig och Anton pangar in 3-3 i krysset efter Kungälv agerat passivt i försvaret. Burås får till spelet bättre mot slutet av perioden, och vinner den på poäng, även fast resultattavlan visar 3-3 i paus.

Kungälv hade tagit med sig massor av supportrar och Svingeln var fylld till bristningsgränsen. Det rådde hårt tryck på kaffetermosen och vi hörde för första gången termen ”Cafét”. Ganska snällt att kalla ett bord och en kaffetermos för ett café, men ändå.

Andra perioden är Burås bästa session av matchen. Långa anfall och Linus Backlund i bortamålet sätts på prov. Istället tar Sam en mycket onödig utvisning på offensiv planhalva och får sätta sig 2 min för slag. Under utvisningen tar en Kungälvspelare med sig bollen med handen, men domarna friar. Till råga på allt gör Kungälv 3-4, och här reser Burås sig aldrig riktigt. Efter ett långt hemmabyte kommer ett misstag som Kungälv utnyttjar och gör 3-5. Burås avslutar perioden i powerplay, men man får inte riktigt till det. Kungälv spelar även bra boxplay och 3-5 blir pausresultatet.

Burås känner ingen panik, speciellt inte efter första halvan av andra perioden. Kungälv tog dock över mer och mer och kändes hetare över hela banan.

Tredje perioden hinner knappt börja innan Kungälv gör 3-6 på ett riktigt skumt sätt. Bollen är i alla fall över mållinjen och uppförsbacken är enorm. Man får dock en gyllene chans när man får spela 5 mot 3 i två minuter då Kungälv agerar orutinerat. Burås PP är riktigt dåligt och det är nog väldigt tveksamt om man ens lyckas få ett avslut på mål. Precis när Kungälv blir fulltaliga får man tag i bollen och bråkstaken Linus Hjerpe springer in från utvisningsbåset och gör 3-7. Matchen är över. Resten av perioden spelas mer eller mindre av.

Detta var inte Burås dag. Det mesta studsade emot. Vissa sekvenser var bra, men över 60 min var Kungälv klart det bättre laget. Kungälv ville vinna mer än vad Burås ville, och var även båda etta och tvåa på bollarna matchen igenom. Vi drar oss ofta att vid förluster ”skylla” på att bortamålvakten var bra, men idag gjorde Backlund en riktigt bra match. Burås hade några givna mål som inte gav utdelning, och de gröna gör inga mål i matchens sista 40 min. Under höstlovet byttes belysningen i hallen, vilket gjort att man numera faktiskt kan se bollen. Detta gynna inte Burås och vi ska försöka jobba på att släcka några lysrör till nästa hemmamatch. Att dela ut burar känns som en svår uppgift, då det Burås stod för en kollektivt mindre bra insats. Vi tar nya tag till veckan och åker på en tuff bortamatch mot Lindome på lördag, ses då.

En bur: Patrik Nilsson. Kan bättre men gör en hyfsad insats.
Två burar: Björn Vestling. Inringd sent, men gör en bra match i försvaret med kloka beslut.
Tre burar: Anton Berce. En av få spelare som ville något. Kan bättre.