Burås IK - Myggenäs IBK Div 2 4 - 5 (1-2, 1-2, 2-1)

@ Svingelns Sporthall

Jumbon Myggenäs skulle komma på besök denna vardagskväll i Svingeln. Senast lagen möttes i div3 vann Myggenäs med 9-4, så det var vid gott mod.

Matchen börjar på bästa sätt för Burås då Filip Feldt slår in en backhandvolley på bortre efter pass av Josef. Myggenäs var ont om folk och ville inte dra upp något tempo. Ändå både kvitterar man och tar ledningen med 1-2 under kort tid i mitten av första perioden. Burås får chansen i PP men lyckas inte få dit någon boll.

Det var denna dag premiär för både kaffe och frivilligt inträde. Micke Magnberg hade jobbat övertid i veckan och snickrat ihop en låda där gästerna kunde stoppa pengar i. Kaffet blev en succé och publiken var så sugna på kaffe att de nästan tog sig in i köket där bryggmästaren Ludde jobbade för fullt.

Andra perioden inleds med ett powerplay för Burås. I samma stund som Myggenäs får in sin gubbe på banan bågar Magnberg in 2-2. Utvisningarna fortsätter att hagla åt båda håll och Myggorna gör två mål innan perioden är slut, ställning 2-4.

I tredje perioden är det tänkt hemmalaget ska sätta högre press, men man drabbas av många utvisningar och får aldrig in någon rytm. Trots Burås reducerar till 4-5 lyckas man inte peta in någon kvitteringsboll, och Myggenäs tar säsongens första vinst.

Detta var en rejäl underprestation av Burås, och Myggenäs vinner rättvist. Trots få gubbar i bortalaget lyckas man roffa åt sig alla poäng. Att båda lagen drabbas av väldigt många utvisningar kan verkligen diskuteras vidare, då detta inte på något sätt var någon ful match.

En bur: Ludwig Thorson. Tar rejält med stryk, även fast om den värsta smällen delades ut av Filip.
Två burar: Erik Streijffert. Vrider och vänder och gör sitt första Buråsmål.
Tre burar: Josef Nilsson. Nyttig som vanligt och står för tre assist. Tyvärr räcker inte detta för några poäng.