Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Burås IK - Frölunda IBK H2 11 - 4 (3-1, 1-0, 7-3)

@ Svingelns Sporthall

Frölunda äntrade Svingeln med tunga steg. Förra säsongen fick man stryk i båda matcherna. Burås hade dock förlorat mot Myggenäs redan så visst fanns det hopp.
Perfektionisten Josef hade tvättat och lagt alla tröjor i nummerordning. Han blir därför mäktigt upprörd när han märker att juniorerna rivit upp alla kläder och ignorerat hans filosofi om ordning och reda. Genomgången inför matchen är extremt kort. Alla vet sin uppgift och vad de ska göra.

Sundell var tillbaka i truppen efter att ha missat fyra matcher. Efter att ha myst med tjejen i några veckor blev nu suget efter innebandyn för stort, och han orkade ta sig ner till Svingeln igen. Det är därför inte helt ologiskt att vår f.d. superstar gör 1-0 till Burås efter dryga sex minuter. Nästa byte samma lina är inne regiserar Sundell en av sina frislagsvarianter och Sam kan göra 2-0. Frölunda hänger inte riktigt med och Burås hittar fina pass rakt genom boxen gång på gång. Magnberg orkar inte jobba hem ordentligt och drar på sig en tvåa. Frölundas PP är bra men Burås är bra pålästa. Magnberg kommer in men i efterdyningarna av PP så lyckas Kalle Wallin reducera till 2-1. Gamlingen Pål är inte riktigt påläst på alla regler och trodde för en stund att man fick använda händerna. Så var inte fallet och Pål får även han besöka seket. Burås box är nu ännu bättre och Frölunda skapar inga lägen. Anton fixar tom en utvisning med sig och Burås får avsluta periodens sista 25 sekunder i Powerplay. Detta är allt Magnberg behöver och gör 3-1 med en kust till kust båge sju sekunder från signalen.

 

Ett gäng glada gröna gubbar går in i omklädningsrummet och lyssnar på Hoffes skitsnack och Qvists ohörbara fraser.

 

Andra perioden är mer kontrollerad men det är Burås som skapar chanserna. En mycket bra bortamålis gör dock ett par grymma räddningar. Hoffe i hemmakassen har en svårare match då han har lite att göra men ändå måste vara alert hela tiden. Till slut gör Burås 4-1 när Ivar slänger iväg ett höstlöv från egen planhalva. Björn som följde matchen i New York fällde en tår när han nåddes av nyheten. Med en sekund kvar av perioden dras Qvist ner när han försöker ta sig förbi Frölundas sista back. Ganska onödigt då Qvist hade behövt ytterligare två minuter för att komma fram till målet. Straff dömes och Josef dansar fram och skjuter i stolpen. Tankarna går tillbaka när Alfredsson mot Älvstranden sköt ner bollen mot sarghörnet då han ville spela PP istället.

 

Burås inleder alltså tredje perioden i PP. När nästan Frölunda klarat av utvisningen kliver Magnberg återigen fram och pangar in 5-1 för Burås. Mycket tungt för Frölunda. De gröna fansen stormtrivs och applåderar sitt lag. Idag är det för många fans på läktaren för att vi ska kunna räkna upp alla, men vi hittar föräldrar, spelarfruar, svärföräldrar, vänner och damlaget. Om det beror på att Burås börjat sälja kaffe eller om det är SnyggDanne som lockar låter vi vara osagt. Det kan även vara en kombination av de båda. Mitt i all glädje finner Frölunda ny kraft och gör både 5-2 och 5-3. Buråsbekantingen Johan Ekdal rör runt i grytan men Burås skärper till sig. Josef avslutar ett fint anfall och gör 6-3. Alfredsson står för assisten trots att Sundell snackar till sig den av domarna. Sundell var inte ens på planen. Vi har en ny Andreas Samuelsson bland oss. 10 sekunder senare gör Sam 7-3 efter en smörpass från Jake, och några sekunder senare gör Henke 8-3. Burås gör tre mål på 32 sekunder och matchen är vunnen. Sam fullbordar sitt hattrick efter att Patrik haft lekstuga. Han firar med en kullerbytta som tyvärr inte tilldelas några stilpoäng. Domarna tycker tom den är så ful att han får en tillsägelse. Frölunda plockar keepern och släpper in två extra mål och matchen slutar hela 11-4.

 

Burås står för en laginsats av rang och det är solklart vilket lag som ska ha poängen idag. Det är inget kul jobb att dela ut dagens burar, då alla förtjänar beröm. Hela laget gör en bra insats och man sågar sig igenom Frölundas försvar gång på gång. Backarna gör en grym insats matchen igenom, och Sylt ska ha lite extra credd då han vikarierar på backen idag. Alla nyförvärv har kommit in i truppen på ett bra sätt och känner redan till ramsorna som att Henke alltid är äldst och att man inte ska passa Anton om man vill ha assistpoäng. På fredag väntar årets kanske tuffaste bortamatch, Sisjön. Med en hall som är dubbelt så stor som Svingeln kommer de gröna behöva kriga ännu hårdare. Burås parkerar på en andra plats i tabellen, men vi siktar högre. Fortsätt följ oss så fortsätter vi bjuda på glädje.

 

En bur: Kristoffer Ivarsson. Fina uppspel och hänger en kasse med sitt höstlöv.
Två burar: Marcus Magnberg. Dödlig i PP. Gör de psykologiskt viktiga målen idag.

Tre burar: Gustav Sundell. Springer inte som om han vore 25 direkt. Är ändå navet i många anfall och sprider glädje med sitt charmiga leende.  

 

Hört från bänken:

”Hur fan kunde ni förlora mot Myggenäs?”
Okänd Frölundaspelare. Avd. Ingen kommentar.