Inget planerat

Burås IK - Billingsfors IBK H2 4 - 5 (2-1, 2-1, 0-3)

@ Svingelns Sporthall

Dags för seriepremiär för Burås. Den tuffa försäsongen var äntligen till ända och de gröna såg ut som korna när de släpps ut på grönbete för första gången.
Den sedvanliga taktiken att låta motståndarna vänta utanför hallen hade man givetvis inte ändrat på. Billingsfors blev så upprörda att de till och med klagade i sociala medier. De var så frustrerade att meningen innehöll fler stavfel och grammatiska fel än antal ord som fanns i den.

Matchen drar igång och Billingsfors sätter hög press direkt, vilket förvånade de gröna. Bortalaget har det mesta av bollinnehavet men skapar inget av värde. Sam öppnar målskyttet efter pass från Sundell när han fått stå alldeles för obevakad i slottet. Grön glädje. Billingsfors hade glömt broddarna hemma och när Viktor Thelander ligger ner och spelar bandy måste domarna förvisa honom till botbänken. Burås PP är ganska värdelöst och bortalaget reder ut situationen tämligen enkelt. Desto längre matchen går börjar Burås få lite mer boll och provar Billingsforsgoalien. Sundell, som gjort en mycket svag försäsong, visar att han är bäst när det gäller och servar Sam på nytt som hänger dit 2-0.

Innan perioden är till ända kommer reduceringen till 2-1 när en bortaforward smugit sig ren på bortre stolpen. Milch tar en tvåa innan perioden är slut.

I pausen försöker ledningen uppmana de gröna till att sluta upp med de klassiska slagen. Det går dock sådär och Billingsfors kvitterar i samma stund som Burås blir fulltaliga. 2-2. Första 10 min av andra perioden är det bara ett lag på banan, för dagen klädda i vitt. Borgen bombarderas med skott men fredar sin kasse gång på gång. Istället är det Burås som gör nästa mål. Patrik ser Sam fri i slottet, och slänger in bollen. I ögonvrån ser Sam dock Jake komma farandes så han hoppar över bollen. Jake som i år storsatsat med både ny klubba och nya skor stänker upp 3-2 till gröna. Ska han bli målkung istället för (n)assistkung i år? Ynka sex sekunder senare dunkar Milch in 4-2 från mittplan, en ledning man tar med sig in i paus.

I inledningen av tredje perioden gör Luddes line ett riktigt bra byte, men efter maximal otur kan Billingsfors göra 4-3. Det är hög intensitet i matchen och båda lagen vaskar fram chanser. Busen Henke får kyla av sig på bänken men Burås BP håller tätt. Milch åker sen ut för andra gången i matchen, och Billingsfors skjuter in 4-4 med sex minuter kvar av matchen. Båda lagen går för seger, och med två minuter kvar gör Tobias Hedström sitt tredje mål för dagen. 4-5 till Billingsfors. Burås tar time-out och plockar ut målvakten. Man lyckas dock inte skapa den där riktigt heta chansen, och Billingsfors lämnar Svingeln med alla tre poängen.

Billingsfors satsar på att komma top2. Division 1 är det uttalade målet, så det råder inget tvivel om att det är det duktigt lag med höga ambitioner. Med gröna ögon känns det extra tungt då man hade chansen flera gånger om att stänga matchen. Billingsfors krigar sig dock ikapp och lyckas till slut vända matchen. Nyförvärvet Magnus Berg gör en stabil insats och visar att han kommer bli en tillgång i år. Borgen spelar bra i kassen och firma Sundell-Patrik-Sam visade upp fint offensivt spel. Nästa vecka väntar en tuff bortamatch mot Landvetter och seriens kung, Joakim Örneflo.

En bur: Samuel Andersson. Hänger två kassar och tar ledningen i skytteligan direkt.

Två burar: Gustav Sundell. Höjer sig en nivå och tar fram de där magiska assisten bara han kan göra.

Tre burar: Jacob Edwijn. Succé direkt med nya klubban och skorna. Jake gjorde 0 mål förra säsongen. Nu snittar han ett per match. Bra insats i försvaret med parhästen Magnberg.