Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Stenungsunds IBK H2 - Burås IK 7 - 4 (2-0, 4-3, 1-1)

@ Sundahallen

Det blir ett något försenat referat då skribenten har mycket att stå i under veckodagarna. En av säsongens tuffaste bortamatcher stod på schemat, serieledande Stenungsund borta. Stenungsund är en riktigt proffsig förening där man knappt hinner komma in i hallen innan kanslichefen(?) tar emot en med öppna armar och bjuder på kaffe och bulle. Stort plus. Burås fick även ett omklädningsrum med egen nyckel. I rummet fanns en massagebänk och duschar med digital värmereglering. Vissa blev så impade att både Josef och Anton duschade INNAN matchen. Den tradition som Linus Lundh-Hansen drog igång 2013 verkar ha återuppstått.
Återigen rådde manfall bland de gröna, och 11 utespelare plus en sjuk Sundell följde med.

 

Matchen startar och Stenungsund äger bollen mest. Redan efter dryga två minuter kommer 1-0 efter skottet styrt på någons ben. Burås har svårt att skapa chanser och inledningen påminner mycket om senaste matchen mot Zenith. Bortalaget drabbas av sin första tveksamma utvisning och duktiga Stenungsund pangar in 2-0. Kort därefter hittar männen i rött ytterligare en bortautvisning på Markus Alfredsson, men denna gång lyckas Burås hålla tätt. I hemmalaget ser vi division 3 bekantingen Fredrik Roos som bytt bort gröna Myggenäs mot blåsvartrandiga Stenungsund. Stenungsund avfyrar i denna period hälften av sina totalt antal skott i matchen, och har en rättvis ledning i paus.

 

I början av andra perioden är det rena vilda västern. Målen duggar tätt och vi ser alla typer av mål, utom snygga. Släng in bollen på kassen var ledorden hos båda lagen. De gröna målskyttarna bestod av Henke samt dubbelt Alfredsson. Stenungsund ligger hela tiden steget före i målprotokollet och det tär extra hårt på de gröna när domsluten ständigt går emot. När Filip Feldt åker ut 2 min för hårt spel skruvar till och med hemmapubliken på sig. I slutet av perioden får Burås en ren kompensationsutvisning, men då utvisningen utdelas 19:33 är det svårt att hinna etablera något tryck. Hårdskjutande Magnberg saknades då han skulle specialstudera kompisen Östholms bågar i Pixbo-Warberg . Ställningen inför sista perioden är 6-3.

 

Tidigt i tredje perioden väcker Qvist nytt hopp hos de gröna då han snyggt lobbar in 6-4. Stenungsund bestämmer sig här för att spela av matchen, vilket deras antalet skott på 2 st talar sitt tydliga språk. Visst är det effektivt att spela upp bollen för att sedan slänga iväg en lobb hem till backlinjen. Behållningen i tredje perioden är därför Burås ständiga slit som dessvärre inte ger några resultat. Herr2anbloggens skribent Rickard Jönsson var på plats för att filma matchen, och enligt uppgift följde ett 20-tal sändningen. Tyvärr missade han Burås mål som gjordes i början av andra perioden. Ett riktigt kul initiativ av Rickard och Herr2an. Hemmalaget spikar slutresultatet till 7-4 och stämplar ut.

 

Detta var kanske inte den roligaste matchen att bevittna. Stenungsund vinner klart rättvist även om domarna var under all kritik. Hemmalaget hade med största sannolikhet vunnit ändå, men det är psykiskt jobbigt när domsluten ständigt faller till hemmafavör. Publiksiffran var något lägre än vanligt, men å andra sidan är inte Burås något lag som drar storpublik. Det ska bli spännande att se seriefinalen mellan Zenith och Stenungsund. Båda lagen kommer ändå troligen ta steget upp i ettan, men Stenungsunds juniorer måste nog träna lite fys i sommar då frislag inte kommer delas ut lika lätt i ettan bara för man faller till backen.

 

En bur: Jonatan Conradsson. Får agera avlastare och gör ett byte här och ett byte där. Fin insats sett till förutsättningarna.   

Två burar: Anton Berce. Sliter som vanligt och har hittat formen bättre och bättre desto längre säsongen lidit.

Tre burar: Markus Alfredsson. Efter sina två utvisningar i början var han hetast på planen och ett ständigt orosmoment i anfallszonen.