Sportlife Kungälvs IBK H2 - Burås IK 6 - 5 (3-1, 0-2, 2-2, 1-0)

@ Mimershus A-hallen

Halva serien var spelad och det var dags att möta Sportlife Kungälv, som Burås besegrade i premiären hemma. Nu var det dock bortamatch som gällde, med den sena matchstarten kl 19:15.

När spelarna anländer till hallen ser funktionärerna sin stora chans och frågar om inte buråsarna kan betala inträde. Denna rövare gick dock inte hem då laget har flera smålänningar som gärna håller i sina slantar. Filip är dock inte en av dem och går till kiosken och köper en kebabrulle och en folköl.

Några minuter innan matchstart bjuder Kungälv på ett intro i SSL-klass. Hög discomusik kombinerat med ett flertal saftblandare. Burås verkar dock inte påverkas av detta och öppnar matchen piggt. Jompa och Alfredsson kommer i en 2mot1 och Alfredsson serverar Jompa som gör 0-1 efter dryga minuten. Burås körde på två centrar och backpar, samt tre forwardspar då Bexell skadat tån och Henke mystiskt blivit sjuk.

Kvittering lät sig inte väntas på då Tobias Nordfors är vaken och snappar upp en boll när Buråsförsvaret drällt med bollen. Kungälv är lite hetare i första perioden och lyckas göra två mål till. 3-1 står det på tavlan när lagen beger sig in till omklädningsrummen. Mimershus är en fin och modern arena med väl tilltagna omklädningsrum. Burås fick till och med ett handikappsanpassat rum, där det fanns en stol i duschen. Perfekt för åldermän som Gustav Sundell.

I andra perioden är det ett hungrigare Burås vi ser. Kungälv tvingas dra på sig två utvisningar och då ringer det. Magnberg bågar kust till kust och hänger reduceringen i klykan, 3-2. Konstigt nog hade inte Kungälv läst på om Burås PP, trots det var i just denna spelform merparten av målen kom i förra mötet. Vi hittade även lite Buråssympatisörer på läktaren i form av den urgamla profilen Rickard Jönsson. Bredvid sig hade han f.d. buråsspelaren Victor Baldemark. Trogna Lena Magnberg var även på läktaren. Sundell och Österman i Kungälv fick besöka utvisningsbåset varsin gång i slutet av perioden. När det var Burås tur i PP drar Mange till med ytterligare en båge och vi har kvittering, 3-3. Ovisst inför sista akten.

Jompa som sett pigg ut på senaste krigar hårdare än vanligt. I ett av bytena ger det resultat och Gustav blir ren i slottet och hänger 3-4. Kungälv blir rasande och omringar domarna på samma vis som Chelsea och Barcelona brukar göra. Publiken bjuds på en rafflande tillställning och Burås kan kontra i en 4mot2 situation. Kungälv bryter och kan då själva ställa om och kvitterar till 4-4. Mycket tungt. Burås får direkt efter chansen i PP igen men man lyckas inte få in bollen. I samma PP tilldelas Kungälv en straff, som var ytterst tveksamt dömd. Hur som helst Jimmie Gustafsson fram och sätter 5-4.

Goda råd börjar nu bli dyra och Burås tar time-out. Med en minut kvar av matchen plockar Burås ut Borgen ur kassen och spelar 6mot5. Josef hittar Anton som slår till med en klassisk sorkdödare. Roligt att Anton verkar hittat tillbaka till sitt forna jag, och glädjen han visar efter målet är fin att se.

Nu borde båda lagen invänta sudden? Icke.

Hawaii-spelet fortsätter och med 20 sekunder kvar droppar Patrik bollen till Sam som får fritt läge. Han missuppfattar dock var bollen ska komma och får inte tag i den. Kungälv kontrar och tilldelas ytterligare en straff(denna var dock korrekt dömd) med 11 sekunder kvar av matchen. Det var Ludde som var framme med yxan här.

Då var det dags för supersäkra Jimmie Gustafsson att hänga sin andra straff. Gustafsson vägrar dock lägga. Talangen Österman var inte heller speciellt sugen. Till slut tvingas Niclas Jansson stega fram med motiveringen att han var både äldst samt kapten. Jansson såg inte ut att vara bekväm i rollen och börjar med att starta igång straffen med en spark. Rutinerade Burås märker dock detta och uppmärksammar domaren. Straffen får slås om och Janssons självförtroende ökar nog inte. Straffen är svag och Borgen fredar sin kasse. 5-5 står sig matchen ut.

Sudden stundade där Burås tvingas spela boxplay. Man misslyckas med rensningarna tre gånger om och till slut gör Kungälv 6-5 och lägger beslag på bonuspoängen.

Två jämbördiga lag möts och då kan det bli såhär jämnt. Kungälv är hetare i första perioden men Burås snäppet vassare i de andra två. Matchen kunde slutat hur som helst, och det är lätt att tänka ”tänk om…”. Kungälv hade ett gyllene läge att ta tre poäng, men det hade även Burås i sekvensen innan straffen. Kungälv drygar ut avståndet till Burås, och det skiljer nu fyra poäng mellan lagen. Burås går fortfarande för nytt kontrakt, och det ser ljust ut just nu. Femteplatsen känns däremot inte omöjlig att nå. Sisjön och Billingsfors är dock snäppet bättre än både Kungälv och Burås och dessa lag ska man inte kunna utmana över 22 omgångar.

En bur: Jonatan Conradsson. Gör ytterligare en kanoninsats och är väldigt tung att möta.

Två burar: Marcus Magnberg. Var tillbaka i truppen och svarade för två långa bågningar som resulterade i mål. Tar tvätten idag (eller snarare mamma tar tvätten).

Tre burar: Josef Nilsson. Kaptenen stabiliserar upp försvaret och gör idag hela tre assist. Räcker så.

Hört från bänken:

”Jag tänker inte plocka någon av er när ni håller på sådär”

Domaren när Fredric Milch och Fabian Österman utövar en brottningsmatch i grekisk-romersk stil. Avd. Inga ryck i utvisningsligan nu inte.