Öckerö IBK H2 - Burås IK 3 - 4 (2-2, 1-0, 0-2)

@ Hedenskolans Idrottshall

En tuff bortamatch stundade. Öckerö borta en fredagskväll är inte det lättaste. Höstens möte var en jämn historia som Burås vann med 3-2 i sudden.

Omklädningsrummet var väl tilltaget och tydligt märkt med ”bortalag”, vilket vi gillar. Josef gör en Linus Lundh-Hansen, dvs duschar INNAN träning/match. Kapten Josef brukar vara seriös med uppvärmning och uppladdning, men struntar idag i den då han fixar håret och väljer det perfekta rakvattnet. Väl ute på planen såg vi att en kvinna i publiken tittade lite extra noga på Josef, och ryktena började snart florera om Josef skulle bli kvar på Ön över kvällen. Det har hänt förut att Josef raggat upp kvinnor i publiken.

Matchen drar igång och det är många trötta Buråsben och hjärnor. Handlingskraften var lika stumt som golvet, och Öckerö var piggast i inledningen. Man går därför upp till 2-0, vilket gör att de gröna vaknar till lite. Efter ett bra buråsbyte skickar Anton in en boll på chans framför mål, och Junior smackar in 2-1  på volley. Perioden bjuder inte på mycket skönspel, och när klockan slår 19:46 får Burås frislag mitt på halvplan. Man gör ett taktiskt byte och sätter in Magnberg. Han tar fram bågen och avlossar ett skott som styr på Sams klubba och in, men tilldelas ändå målet. Intresseklubben antecknar att detta var Magnbergs andra mål han snor i år, vilket kommer kommas ihåg när årets skyttekung ska krönas. Första perioden slutar alltså 2-2.

Oscar kör lite gött snack i pausen, dock inga nämnvärda floskler idag. Öckerö utnyttjar pausen till max och dyker upp sekunder innan den ska dra igång.
I andra perioden får Burås till bättre spel och är det laget som lyckas skapa lite chanser i en annars väldigt stängd match. Man får chansen i PP, men briljante Jurkiewicz i bortakassen håller tätt. Istället drar Öckerö fram en riktig lågoddsare ur hatten och gör 3-2 på ett friläge framkallat från, hör och häpna, en långboll. Gustav Sundell börjar gruffa lite i ett sarghörn och får kyla av sig 2 minuter. Burås löser sitt boxplay bra och vi går till pausvila med 3-2 till fördel för Öckerö.

I tredje perioden är Burås spelövertag större än i de två första perioderna, men man lyckas ändå inte skapa de riktiga heta chanserna. Det är framförallt i PP som man lyckas bättre och där rånar Jurkiewicz flickidolen Anton Berce på två mål. Junior är dock fortfarande het och har tränat skott i Svingeln hela veckan, då han i dagarna flyttat till detta fina område. På ren vilja knackar han in kvitteringsbollen, 3-3. Pappa B-O som följer matchen via IBIS hemma i Skåne fäller en tår av glädje.

Öckerö tar målet tungt och tvingas kort därefter dra på sig ytterligare en utvisning. Dinosaurien Pål sätts in och efter dryga minuten kan Sam göra 3-4 på en patenterad passning från Gustav Sundell.

Öckerö reser sig aldrig riktigt och tar både time-out och ut målvakten, men lyckas inte skapa den riktigt fina kvitteringschansen. Matchen slutar 3-4.

Burås gör ingen toppinsats, men lyckas bärga en trea som betyder den tredje raka segern. Buråsfesten imorgon kommer nu kännas ännu bättre. Öckerö ska ha en stor eloge. De utnyttjar verkligen sitt material till max och spelar efter sina resurser. Siste utposten är lagets bästa spelare, men det finns även några andra guldkorn. Innan matchen hade vi läst mycket om Jonny Welander, men han var inte med i denna match. Han hade mycket väl kunnat vara tungan på vågen i ett sådant här jämnt möte. Öckerö har nu två viktiga matcher framför sig. Burås ska ta sig an jumbon Eken nästa fredag, och man har stor revansch att utkräva där. Eken har tagit fyra poäng i år, och tre av dessa kom mot Burås, i Svingeln dessutom.

En bur: Marcus Magnberg. Stabil insats och stjäl ett mål. Alltid ett hot offensivt.

Två burar: Anton Berce. Sliter hårt och jobbar mycket i det tysta idag, bokstavligen. Elaka tugget mot domarna hålls på en minimumnivå, i alla fall för att vara Anton ;)

Tre burar: Gustav Nilsson. Äntligen fick han sätta dit sina lägen. Hälften av målen idag och han kan unna sig en extra festis imorgon på festen.