Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Landvetter IBK H2 - Burås IK 5 - 8 (2-1, 0-2, 3-5)

@ Landvetter Idrottshall

Dags att besöka Landvetters hall ytterligare en gång denna säsong. På försäsongen möttes lagen i DM, ett möte som slutade 7-7.
Tabellen är sanslöst jämn bland mittenlagen, och vid vinst skulle Burås gå upp på en sjätteplats. Som vanligt är det ett stort projekt när Burås ska åka på bortamatch. Det var ytterst oklart vilka spelare som skulle ta sig direkt till hallen och vilka som hade bil och kunde köra. Efter en Facebook-tråd med femtioelva inlägg lyckades man dock reda ut saker och ting. Gustav Sundell verkar i och med avsnittet i omgångens profil fått storhetsvansinne. Precis som sin yngre namne Gustav Nilsson spenderas nätterna ofta nere i Mölndal, och Filip tvingas åka ner och hämta Dr. Sundell.
Väl ute i Landvetter är det god stämning i omklädningsrummet. Magnberg dyker upp i en flott outfit och ryktena börjar snabbt florerar vad en Innebandyprins lyfter i lön. Kanske är provisionen på artiklarna han förser laget med snuskigt bra? Precis som många NHL-lag har Burås problem med cap-hitten på lönetaket. Josef och Magnbergs löner är dock konfidentiella uppgifter och kommer inte nämnas här.

Hoffe undrar varför det inte är speciellt livat i Burås gästbok längre. Han får det enkla svaret att det beror på att kapten Rickard Jönsson har slutat. Det var allmänt känt att Rickard skrev med sig själv i gästboken med olika alias för att skapa hets och uppröra känslor. Som ni märker var det mycket skitsnack innan match så vi hoppar rakt in i första perioden.

 

Matchen börjar i ett makligt tempo. Båda lag har svårt att skapa chanser och parkettgolvet är svårt att hantera. Precis som i matchen mot Sisjön får fansen ingen större valuta för sina pengar i första perioden. Efter en chanspass från Burås i offensiv zon kan hemvändaren Mikael Oliw kontra och flippar in 1-0 på ett friläge. I uppställt spel skapas det väldigt få chanser, om ens någon, och vi misstänker att det kommer bli en målsnål historia.
Joakim Örneflo bjuder på dribblingskonster av den högre skolan och får ett flertal slag på vägen. Domaren tecknar fördel Örneflo fortsätter framåt. Precis som på FIFA slår domaren alltid av fördelen vid fel tillfälle, och Burås bryter bollen och kommer 2 mot 1 i en kontring. Josef gör inga misstag och placerar in 1-1. Resten av perioden beskriv med floskler som ställningskrig, två taggade lag som krympte ytor, osv. Innan perioden är slut gör Marcus Holm 2-1 efter ett skott styrt på en försvarare och in, vilket vi tar med oss in i paus.

 

Coach Oscar drar ett peptalk tillsammans med sina vapendragare Milch och Josef och vi kickar igång period 2.

Perioden är inte gammal när Burås får chansen i powerplay. Örneflo plockar listigt bort Magnberg, och Landvetter släpper medvetet Anton Berce på andra kanten. En dålig taktik skulle det visa sig, då Anton gör 2-2. Speakern suckar och tvingas göra ett försök att uttala efternamnet på mannen med det omöjliga namnet. Även denna period är chansfattig och det var ställningskrig bla bla bla. Burås får läge i PP igen och Landvetter plockar då bort både Anton och Magnberg. Man släpper istället Sam i slottet, vilket skulle visa sig vara ett genidrag och man reder ut sitt boxplay utan större bekymmer. Lite senare slänger Anton iväg en myra mot mål som letar sig in till nätmaskorna då en skymd Landvetterkeeper inte såg bollen. Speakern knyter näven i fickan och tänker: ”Varför just han? Vem som helst men inte han.” Burås har vänt på steken och vi har 2-3 inför sista akten.

 

Burås hade ett överflöd av backar och tvingades flytta upp Jake och Bexell i kedjan. Ingen av dessa gjorde bort sig och övriga forwards känner att konkurrensen hårdnar. Tredje perioden bjuder på lite öppnare spel och Landvetter skapar tryck i inledningen av perioden. Detta är troligen hemmalagets bästa period i matchen. Därför är det extra försmädligt att Ludwig gör 2-4 efter dubbelslarv hos hemmaförsvaret. Landvetter börjar nu chansa ännu mer vilket renderar i en utvisning. Sundell vrider och vänder bakom mål och hittar Sam i slottet med en übersnygg pass bakom ryggen. 2-5. I bytet senare bågar Sundell in och gör 2-6 och matchen känns stängd. Seket skrev dock Magnberg som målskytt, vilket inte stämmer. Vi kan förstå missförståndet då Mange står för 90% av Burås bågar.
Landvetter tar time-out och smider planer inför matchens sista 10 minuter.

Efter detta gör Landvetter både 3-6 och 4-6 och det är match igen. Det är nu svängdörrar i båda försvaren och Borgen tvingas till några svettiga räddningar. Med en och en halv minut kvar gör Bexell 4-7 och matchen känns stängd igen. Landvetter replikerar snabbt men kommer inte närmare. Samma Bexell fastställer slutresultatet till 5-8 i öppen kasse.

 

Burås tar en skön trepoängare. Säsongens andra bortaseger och laget klättrar upp på övre halvan. Som alltid är mötena med Landvetter tuffa, så även idag. Burås drar återigen det längsta strået och har på de fem senaste mötena fyra segrar och en oavgjord. Många gör stabila insatser idag. Borgen i kassen, alla försvararna i form av Milch, Anders, Magnberg och Filip. Framåt anför Josef sina två kumpaner i form av Bexell och Ludwig. Just Bexell imponerade allra mest då han egentligen huserar på backposition. Crossfit-Hoffe hade ett gött tugg på bänken också.

Nästa vecka är Burås äntligen tillbaka i ”Norra Europas sämsta hall”, Svingeln.

 

En bur: Daniel Borgström. Stabil matchen igenom. Räcker så.

Två burar: Ludwig Thorson. Sliter som vanligt hårt över hela banan. Får hänga en skön kasse.

Tre burar: Daniel Bexell. Gör det mesta rätt idag. Visar att han kan utnyttjas som både forward och back.

 

Hört på bänken:

”Jag får gå ut och kyla av mig då jag är så het just nu”
Gustav Sundell tycker livet leker just nu. Avd. Hybris deluxe.