IK Zenith H2 - Burås IK 6 - 4 (4-0, 0-4, 2-0)

@ Björlanda Idrottshall

Superfavoriterna Zenith borta. En mycket tuff uppgift på förhand för Burås som kom från ett nederlag mot Eken senast.

Eftersom Zenith spelar i gröna tröjor var det dags att damma av det vita gamla bortastället av årsmodell 1997. Stämningen är god, lite för god kanske. På kvällen nalkades det Buråsfest och många hade kanske sina tankar på den istället.

I år har Burås fått börja i underläge varenda match, för att sedan få kämpa sig tillbaka in i matchen. Dagens match är inget undantag och efter första perioden står det 4-0 på tavlan. Var Burås utspelat? Långt ifrån. Zenith ägde förvisso mer boll och straffade Burås markeringsmissar skoningslöst. Hemmalaget hade en smått magisk utdelning då man gjorde fyra mål på sex skott. Det ser ut att bli en kul eftermiddag för Zenith som snabbt kom fram till att matchen borde sluta 12-0.

I andra perioden är det ett nytt Burås vi ser. Ett målvaktsbyte och en omkastning i formationerna gav de vita nytt liv och Zenith hängde inte med. Zenith ägde bollen i perioder men passningstempot var på tok för dåligt och man kom ingenstans. Burås sätter försvarsspelet bättre och kan även skapa chanser framåt. Till slut spräcker Patrik nollan när Josef skjuter på hans ben och in. Kort därefter ska Burås spela boxplay och Anton får med sig en utvisning då han blivit kapad av hemmamålisen. Burås får igång ett okej powerplay och kort efter Zenith blivit fulltaliga trycker Sam in 4-2 på pass från Sundell. I bytet efter behåller man trycket och Ludde kan peta in en retur på Jompas skott. Zenith är nu paralyserade och gnället på domaren har eskalerat. Jonas Fäldt i Zenith sa inför matchen att Burås inte bjuder på något innebandygodis. Detta skulle han snart få äta upp(höhö). Bexell ger sig iväg på äventyr och några tunnlar senare är han framme vid målvakten. Han blir nerdragen och får en straff med sig. Patrik förvaltar denna på bästa sätt och det är kvitterat, 4-4. Sekretariatet tyckte Burås spelade så bra att man benämnde bortalaget som Lindås. Burås har bud på mer men inga fler mål i denna period. Nu var det Burås tur att få bra utdelning, då man gör fyra mål på sju skott.

Tredje perioden är en riktig nagelbitare och Zenith äger mycket boll i Burås zon men skapar ändå väldigt lite. Borgen gör några grymma räddningar och matchen känns vidöppen. Burås får vid två tillfällen chansen i powerplay men Zenith spelar med en aggressiv box som bryter de något för lättlästa passen. Det är istället hemmalaget som får sista ordet när man gör 5-4 på en kontring med tre minuter kvar efter en fin prestation av Charlie Sköld. Burås plockar sin målvakt och då fastställer hemmalaget slutresultatet till 6-4 i tom kasse.

Hur bra var då Zenith? Inte så bra som de flesta skrivit innan säsongen, men ändå ett bättre lag än Burås. Bollarna trillar in lite väl lätt i början och efter det hände det inte så mycket. Målen man gör är nästan identiska. De påminner mycket om många av målen Lindås gjorde mot Burås i fjol, slå bollen på en framrusande spelare på bortre stolpen. Det är väldigt svårt att försvara sig mot detta och Zenith är duktiga på just detta.

Burås gör en bra insats och var egentligen värda en poäng i alla fall. Man släpper bara in ett mål de sista 40 minuterna (om vi bortser från det sista i tom kasse) och vinner skotten med 22-18.

Positivt är att man visar att man kan störa alla lag i denna serie. De största anledningarna till att det inte blir poäng idag är den tuffa starten samt att powerplay har för dålig utdelning. Nästa vecka väntar serieledarna Stenungsund som verkar ha ett otroligt bra försvar.

En bur: Daniel Borgström. Kommer in i andra perioden och släpper endast in ett mål.

Två burar: Patrik Nilsson. Bryter äntligen Burås långa straffmiss-svit.

Tre burar: Daniel Bexell. Gör en stabil insats i försvaret samt bjuder på lite innebandygodis.