IBF Älvstranden H2 - Burås IK 6 - 4 (0-2, 2-2, 4-0)

@ Lundbystrand 1

Antagonisterna från division 3, Älvstranden, skulle möta Burås denna dag. Förra året (även då i näst sista omgången) såg vi en direkt avgörande seriefinal där Burås drog längsta strået. I detta möte krigade Älvstranden för nytt kontrakt och Burås hade inget reellt att spela för, något som sedan skulle fälla avgörandet.

Till skillnad för förra veckan var dagens tvätt utfört på ett exemplariskt sätt, signerat Josef. Enligt obekräftade rykten ska Qvist få göra sin praktik hos Josef på Lindåsskolan så han lär sig tvätta ordentligt. Stor del av fokus låg på vem den nya rösten i omgångens profil var. Flera olika bud trillade in. Sam med fejkade dialekt, Bexell, Nya Tobbe, Qvist. Än så länge vet ingen vem denna mystiska röst var, men vi kan meddela att Bexell hade världens största smile på sina läppar.

Burås mönstrade vårens största trupp, 15 utespelare plus en halvskadad Anton Berce.

Matchen börjar i ett högt tempo och Älvstranden vaskar fram de hetaste chanserna, men Hoffe i målet är med på noterna. Efter två minuter får Burås ett PP och fram kliver Magnberg som bågar in 0-1. Som vanligt när dessa lag möts bjuds det på heta känslor även fast första perioden stundvis var lite avvaktande. Sundell kommer på friläge i mitten av perioden. Tyvärr är han så långsam att Älvstrandens försvarare hinner ikapp och bryter. Det Sundell saknar i snabbhet väger han upp i slughet då han får med sig en straff. Kapten Josef stegar fram och missar häpnadsväckande straffen. I det efterföljande PPet gör Älvstrandens keeper några riktigt fina räddningar och det står fortfarande 0-1.
Firma Sundell-Sam-Nya Tobbe sågar sig igenom försvaret och debutanten nya Tobbe hänger sitt första Buråsmål. Vi tar med oss 0-2 in i pausen.

I andra perioden är det Burås tur att nöta botbänk. Filip tar en juniorutvisning när han spelar utan klubba bland annat. Älvstranden tar tillvara på läget och gör både 1-2 och 2-2 i inledningen. Spelet jämnas ut och publiken bjuds på chanser åt båda håll. Matchen blev väldigt sönderryckt pga alla utvisningar och skador på olika spelare i båda lagen. Magnberg älskar dock sin båge och plockar fram den i minut 15, 2-3. Den reslige backen var dock inte färdig än. För er som inte vet så läser Magnberg en kvällskurs på Göteborgs Universitet, Psykologi 15 hp. Där lärde han sig att det är psykologiskt tungt att släppa in i mål i slutet av en period. Med detta i bakhuvudet och endast ett fåtal sekunder kvar av perioden drar Mange fram bågen för tredje gången. Alla i själar i hallen vet precis vad som ska hända. Trots detta prickar han målet och vi tar med oss 2-4 inför sista akten.

Burås har ett gött tugg i omklädningsrummet i pausen. Precis som många gånger förut gör man tvärtemot vad som man kommit överens om, och hastigt och lustigt står det 4-4 på tavlan. Älvstranden har fått vittring och när det återstår gör Mats Blomberg 5-4 på vad vi befarar var karriärens turligaste skott. Sekunder senare skjuter Oscar Österberg in 6-4 och luften går ur Burås.

Älvstranden inkasserar en blytung trea och sitter nu i förarsätet. Man har troligen kontraktet i egna händer, även fast Öckerö är luriga och inte ska räknas bort. Det svider alltid att förlora, speciellt mot Älvstranden. Hemmalaget var dock mer taggat och vinner sista perioden med 4-0. Det fanns ändå några ljusglimtar bland de gröna. Magnbergs båge, Hoffes målvaktsspel och Nya Tobbes debut.

Rykten på stan säger att en förälder hos Älvstranden till nästa år kommer bjuda på något gött nästa gång Burås besöker Lundbystrand, OM nu Älvstranden fixar kontraktet.

En bur: Tobias Gustafsson. Gör en fin debut och får hänga en kasse. Tyvärr räcker det inte för seger.
Två burar: Christoffer Gustafson. Gör flera bra räddningar i de första två perioderna.

Tre burar: Marcus Magnberg. Låt han aldrig sluta båga.

Hört på bänken:

Oscar: Vi behöver skjuta mer från backplats. Titta på Magnberg, han har gjort tre mål.

Bexell: Alla har inte den bössan som Mange har.

Sundell: Nä, det skulle möjligtvis vara Filip då.

Inför tredje perioden Avd. Ironi(?) på hög nivå.

”Nu är det jävligt viktigt att vi håller tätt första minuterna. De kommer säkert trycka hårt nu i början av tredje.”
Gustav Sundell i periodpausen. Direkt på tekning tar dock Sundell en tvåa och Älvstranden reducerar. Avd. Varför leva som man lär.