Utanför planen

Inget planerat

Frölunda IBK H2 - Burås IK 4 - 7 (0-3, 3-2, 1-2)

@ Frölunda Kulturhus

Sista matchen på seriens första halva skulle spelas borta mot Frölunda. Efter vinsten mot Älvstranden senast var humöret på topp. En av nycklarna till seger var på förhand att hålla sig borta från utvisningsbåset, då Frölunda har ett riktigt vasst powerplay.

Höstens bästa spelare i form av Patrik Nilsson var bortrest, och Marcus Magnberg lämnade tonåren denna dag, så han blev kidnappad ner till Köpenhamn. Äntligen kan Mange börja mogna till på riktigt och sluta tänka på Pokémon och mopeder, och istället fokusera på amorteringar och grön starr som oss andra. Detta var naturligtvis två tunga avbräck för Burås, men laget har en bred trupp och man kunde ändå mönstra 14 utespelare. Positivt var att Josef var frisk och gjorde sin andra match i rad. En annan positiv sak var även att Jonatans årliga pepparkakshusbygge var förlagt på fredagskvällen, så även han var tillgänglig för spel. För er som inte vet så är Jonatan väldigt seriös med sina pepparkakshus. Varje års bygge planeras mycket noggrant och han lägger många timmar vid ritbordet. Rätt råvaror ska inhandlas och en professionell fotograf kommer för att föreviga konstverket. Kort sammanfattat, INGET får komma i mellan Jompa och hans pepparkakshusbygge.

Matchen drar igång och Burås är med från start. Frölunda har bra fart i backlinjen, men det händer inte så mycket i anfallszon. Istället tillåts Burås kontra gång på gång och fina chanser skapas ganska omgående. Anton, som har haft en tuff inledning av säsongen, trivs tydligen i sin nya omgivning och skyfflar in 0-1 på pass från Pål. I bytet efter bryter Burås bollen lågt i egen försvarszon och kontringen startar. Bexell drar en lång diagonalare mot Jompa på vänsterkanten som startar omställningen. Jompa som verkar uppnått en ny dimension av sitt spel efter gårdagens pepparkakshusbygge, slår även han en diagonalare mot högerkanten där Bexell fullföljt sin löpning och rakar in 0-2. Att använda ”Jompa” och ”pass” i samma mening känns nästan lika konstigt som ”Josef” och ”frisk”. Frölunda är inte lika imponerade av Burås spel, och annars så disciplinerade Frölunda gnäller så mycket så man kunde tro det var Zenith som stod för motståndet. Efter ett tag får även domaren nog och dagens första utvisning utdöms. I samband med att Frölunda blir fulltaliga gör Henke 0-3 från slottet mellan benen på målvakten. Övriga Buråsare tror inte sina ögon, då Henke hade sin tjej, sina systrar och sina syskonbarn på läktaren. Det är ett välkänt faktum att Henke inte kan prestera när nära och kära är där och tittar. Denna uppfattning får vi kanske revidera nu.

Burås gör en strålande period, där det enda smolket i bägaren är Juniors utvisning i slutet av perioden.

I andra perioden är det ett nytt Frölunda vi ser, och gnället märks knappt av. Troligen blev det en rejäl utskällning av coach Friberg i paus. Frölundas PP är riktigt vasst och Filip Hamretz hänger 1-3 i krysset. Frölunda får nya krafter och tvingar Borgen i kassen att visa upp sig.

Sundell kan göra 1-4 efter drygt sex minuter, och han är extra glad då det var hans första mål med sin nya klubba. 100% japanese carbon som han flitigt brukar nämna.

Burås får ett nytt PP och Anton gör omgående 1-5 med en sorkdödare. Bättre på mål och löst än hårt och utanför. Milch har dock vässat yxan på bänken och bjuder på ett yxhugg och belönas med två minuter på botbänken. Hamretz tackar för chansen och reducerar till 2-5.

Spelet böljar fram och tillbaka och det märks att hemmalaget heter Frölunda Indians då man slår otaliga indainare som Burås kan kontra på.

Junior drar till med en riktig open-ice tackling och kommentatorerna utbrister ”he just got Kronwalled”. Pappa B-O är dock allt annat än imponerad och tuggar fradga hemma i tv-soffan. Frölunda lyckas dock inte utnyttja sitt överläge och fansen kastar in fjädrar och yxor i besvikelse. Aktionen verkade tända Frölunda då man snabbt gör 3-5 innan perioden är slut.

I tredje perioden gör Milch ett genidrag då han sätter in Björn, som mer eller mindre suttit på bänken matchen igenom. Björn börjar med att åka ut för hårt spel, aning tufft dömt. Hamretz fullbordar sitt hattrick och det är nu 4-5 och match på allvar. Chanser skapas åt båda håll men det vekar vara svårare att göra mål i den tredje perioden. Halvvägs in i perioden drar dock Björn iväg ett höstlöv från halva planen. Bollen tar i stolpen och sedan i ryggen på målvakten innan den trillar in. Den ovana målskytten firar med att sträcka näven i skyn likt Ralf Edström 1974. Bortalagets fans var nog i numerärt överläge idag, vilket verkligen inte hör till vanligheterna. Speciellt inte när man spelar borta. Vi såg lite allt möjligt folk där hipster-Monte, målvakts-Kent och gammel-Kontro stack ut mest. Burås håller sedan undan och Junior kan hänga slutresultatet 4-7 i öppen kasse med åtta sekunder kvar.

Burås tar sin andra raka seger när man inkasserar en mycket tung trea. Man ligger i och med segern sexa med 15 poäng efter halva serien spelad, vilket får ses som klart godkänt för en nykomling. Det är många som gör ett gediget jobb idag och bidrar till segern. Idag bryter man även förbannelsen och vinner med det vita reservstället. Nu väntar Sportlife Kungälv innan de gröna får ta juluppehåll.

En bur: Björn Vestling. Han väljer rätt tillfälle att slå till, och dödar matchen med sitt mål. Blir intervjuad av herr2an efter matchen.

Två burar: Jonatan Conradsson. Speedad av pepparkaksdeg får han hela hallen att häpna då han slår passar till höger och vänster. Bra slit idag.

Tre burar: Daniel Bexell. Spelar klokt och bidrar även offensivt med tre poäng idag.

Hört på bänken:

”Pappa, mamma säger att du är äldst i HELA spelet”

Pål Erikssons dotter kommer fram efter matchen. Avd. Värst vilken åldersfixering det är i Burås.

Milch: Vi återförenar den gamla brunkarkedjan med Anton, Pål och Henke.

Sundell: Ja det finns nog några svartvita highlights i arkivet på er.

Gustav Sundell kommenterar laguppställningen. Avd. Fortsätt hacka på de äldre.

Milch: Lås inte dörren. Sam, Mackan och Josef har sina grejer kvar i omklädningsrummet.