FBC Sisjön H2 - Burås IK 4 - 4 (1-1, 1-2, 2-1, 0-0)

@ Salming (X3M) Arena

Bortamatch. Fredag. Två ord som inte rimmar väl i Buråslägret. En Buråstrupp som var drabbat av skador, resor och sjukdomar (Nej Josef var faktiskt frisk) fick ställa upp med två femmor och två avlastare. Uppladdningen börjar dåligt då Milch inte är vän med bokat.se och kladdar till laguttagningen. Han räknar ut att det behövs två bilar. På plats i Svingeln dyker hela fem bilar upp och en karavan av gröna bilar beger sig söder ut. Patrik säger att han inte hittar och gärna kör efter Jompa. Vid ett rödljus som precis blivit gult trycker Jompa plattan i mattan och tvingar Patrik att köra mot rött för att haka på. Efter detta rödljus splittras karavanen på ett mycket komiskt sätt och alla bilar försvinner åt ett eget håll. Alla hittade dock till hallen, utom den enda riktiga göteborgaren Jake. Jake valde att följa Siri för att hitta till hallen. Utan ett kritiskt tänkande följde Jake hennes råd. Till slut sa Siri ”Gå ur bilen och gå resten av biten”. När han sedan kom fram till en sjö sa Siri ”Ta av dig kläderna och börja simma” så började han förstå att något var lurt. Han slog på GPSen och hittade fram till hallen, något sent.

Väl inne i fina Salming arena märker vi att Sisjön tar hutlösa 40 kr i inträde. Det motsvarar liksom 8 st Kexchoklad på ICA. Denna kostnad tycktes dock inte avskräcka publiken som ville se sitt Sisjön premiärspela på hemmaplan. Sisjön är en farmarklubb till Lindås som ligger i allsvenskan. Man inledde med seger borta mot Guldheden och siktar på att vara med i toppen och kriga.

Matchen drar igång och det är Sisjön som är det bollförande laget. De har bra rull i sin backlinje, men efter detta händer det inte speciellt mycket. Efter cirka fem minuter får vi dagens första billiga utvisning, och den är signerad Josef Nilsson. Sisjön skapar lägen men avsluten är för dåliga. De avslut som går fram räddar Hoffe.

Två minuter senare kompenseras Burås genom att få en billig utvisning tillbaka. Burås stekheta powerplayformation skickas in och efter nästan två minuters spel orkar inte Sisjön hålla emot och Mange fixar 0-1 för de gröna. Skönt att inleda målskyttet. Glädjen blir dock kortvarig då Sisjön kvitterar 18 sekunder senare med en flipp-pass på bortre som de slår in på volley.
Perioden bjuder inte på så mycket mer. Sisjön har bollen mest men lyckas inte skapa några chanser. Burås äger bollen för lite för att etablera något tryck.

Andra perioden drar igång och matchbilden är identisk med första perioden. Sisjön trillar boll i backlinjen, och Burås försvarar. Det gnälls mycket på domare, från båda håll ska sägas. Pål fanns med i ledarstaben idag och var uppsatt som tolk. Tanken var att han skulle kunna förmedla vad skåningarna försökte säga, men då Pål inte har gått det skånska steget i tolkutbildningen lyckades han inte med denna uppgift.
Anton lyckas bryta sig fri och kommer på ett friläge. Avslutet är för dåligt och Sisjön kan kontra och gör då 2-1. Mycket tungt för Burås. Om man bara kunde få ett powerplay. 14:15 är det dags för powerplay och 15 sekunder senare har Anton kvitterat till 2-2. Sisjön förstår att de måste hålla sig borta från botbänken, men nästa minut är det dags igen. Powerplay för Burås brukar betyda mål, så även denna gång. Josef laddar bössan och sätter dit 2-3 kryssribba in. Burås är nu 3/3 i powerplay i denna match. Burås kan nu gå till pausvila med ledning och det är återigen en domarkonferens i pausen.

Tredje perioden bjuder på lite öppnare spel då Sisjön tvingas gå framåt mer. Burås får ytterligare ett powerplay men lyckas inte förvalta detta. Sisjön gnäller nu väldigt mycket på domaren vilket leder till att Burås faller i samma mönster. I mitten av perioden kvitterar Sisjön till 3-3 efter att en forward fått springa sig fri lite väl lätt på kanten. 15:21 kommer sedan nästa kalldusch då Sisjön tar ledningen med 4-3 då Buråsförsvaret minst sagt agerat passivt. Man låter sig inte tryckas ned av detta och Jompa slår in 4-4 i bytet efter. Kvitterat, tror alla. Sisjön samlas i en klunga runt domaren och lyckas övertala honom att det var hög klubba. Mycket tveksamt. Grovt rån borde brottet rubriceras med.

Burås ger sig dock fan på att man inte ska förlora matchen och i bytet efter smäller det. Sam har tjuvtittat på Hampus juniorbågar och prickskjuter in 4-4 längst upp i krysset.

Bortalaget drabbas av en utvisning i slutet men lyckas hålla tätt, 4-4 efter full tid.
Det var nu dags för den första sudden death för Burås. Inget av lagen lyckas dock göra mål och ingen bonuspoäng delas ut.

Efter matchen utspelar sig tråkiga scener då Gabriel Dalén i Sisjön skämmer ut sig totalt. Tumult uppstår och när till och med ens lagkamrater blir förbannade på en kanske man ska ta sig en tankeställare med vad man håller på med.

Sisjön såg detta som en förlust. Man kan förstå dem då de ledde med endast minuter kvar. Dock var Burås bra mycket närmare 2-4 än vad Sisjön var en kvittering. Stolpar och ribbor blandat med ett väldigt stabilt målvaktsspel räddade Sisjön. Man trodde nog att man skulle köra över nykomlingen, och när det inte gick vägen tog man ut sin aggression på domaren.
Burås fortsätter vara obesegrade och i nästa omgång väntar ett hett möte mot Landvetter i Svingeln.

En bur: Gustav Nilsson. Får endast några byten men var ändå nära att göra mål. Forwardsämne?

Två burar: Josef Nilsson. Gör återigen en bra match och visar vägen i PP.

Tre burar: Christoffer Gustafson. Släpper endast fyra kassar och visar upp ett stabilt spel.

Hört på bänken:

”Domarn det där måste vara vit boll”

Josef Nilsson vid en avblåsning. Avd. Vilket lag håller du på egentligen?

”Detta är nog det mest patetiska lag jag någonsin mött. De gnäller på domaren hela tiden”

Okänd spelare i Sisjön. Avd. Ordspråket ”kasta inte sten i glashus” är tydligen inget man lärt sig när man fortfarande tar mopeden till matchen.

- Har du sett det klippet när han braten slickar på humrar?

- Slickar på hundar?

Jompa tycker Anton är en brat då han korkar upp en flaska bubbel efter matchen. Anton verkar dock inte höra speciellt bra idag. Avd. Va?

- Jag kan inte ta tvätten för jag ska åka till Klippan.

- Kan du inte ta tvätten för du ska klippa dig?