Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Eken IBK H2 - Burås IK 9 - 8 (0-3, 5-3, 4-2)

@ Ekenskolan

Nu var det äntligen Burås tur att åka till Ekenskolans hårda matta och försöka sno med sig tre poäng hem. Eken hade inför mötet endast tagit fyra poäng, varav tre var mot Burås. Man hade således stor revansch att utkräva.
Uppladdningen var långt ifrån den bästa då man tvingades ställa in tisdagens träning och sedan köra en plojträning på torsdagen, pga manfall. Burås årliga resa till Hemsedal var förlagd denna helg, men då det endast är Björn och Gabbe av de aktiva herrarna som följde kunde inte detta användas som bortförklaring. Det var istället sjukdomar som var den stora boven och en tunn trupp på 10 utespelare som fick åka ner till Kållered denna fredag. Världen verkade vara helt uppochner när ledningen nås av beskedet att över halva truppen insjuknat, men att Josef är frisk. Innan vi börjar tro på tomtar och troll också så meddelade Josef på torsdagen att även han insjuknat.

 

Matchen drar igång och det är stendött i hallen. Tempot är bedrövligt från båda lagen och det kändes som Eken hellre hade varit någon annanstans. Det bjuds inte på några chanser åt några håll och största behållningen är att det ständigt byttes tekare i de båda lagen. Henke nafsar lite i en Ekenförsvarare och åker ut 2 min till båda lagens stora förvåning. Burås löser dock detta BP galant. Under tiden har Anders stuckit hem en snabbis och kilat upp på vinden. Allra längst in i hörnet ligger en låda täckt av asbestdamm från Svingeln. Försiktigt dammar han av lådan, och hostningarna kommer som en naturlig följd. Gångjärnen knarrar när lådan öppnas, och i den ligger en bössa han inte använt på över 2 år. I högsta fart tar han sig tillbaka till Ekenskolan och hoppar direkt in på planen. Ekens målvakt undrar vad det är för utdaterad klenod herr Knutsson letat fram, och tvingas släppa in kanonen. 0-1 till Burås.

Minuten senare presenterar sig nyförvärvet Christoffer ”Qvist” Dahl sig och hänger 0-2. Kort därefter assisterar samme man Anton som gör 0-3 till Burås vilket vi tar med oss in i paus.

Stackars Patrik ”leker med brunnslock” Nilsson följde med till hallen och agerade ass coach till Oscar.  

 

Andra perioden börjar på bästa vis när Anton gör 0-4 och kort därefter får man även ett PP. Eken gör överraskande 1-4 med en man mindre, men ordningen är återställd när Alfredsson gör 1-5 innan Eken blir fulltaliga. 12 sekunder senare gör Qvist sitt andra mål och Burås har nu gjort tre mål på 51 sekunder, och Eken tar time-out.
Det är oklart vad man sa till varandra, men ledarna ingjuter ton av mod i sina spelare och det är ett nytt lag vi ser. Redan här börjar det interna Buråsgnället, vid ledning 1-6 alltså. Eken blir stärkta av detta och man förvaltar en straff på bästa sätt, och sen rullar det på. Eken tar över totalt och Burås tar utvisningar med nyckelordet ”felaktigt” i sig. Felaktigt byte, felaktigt avstånd, och hattricket fulländas med felaktigt beteende. I slutminuten har Eken nästan kommit ikapp och vi har ställningen 5-6. I slutet av andra perioden händer bland det sjukaste Ekenskolans publik fått bevittna. Med 2 sekunder kvar drar en Buråsspelare helt ohotad ett slagskott över sargen rakt in i långsideväggen. Ingen fattar vad som händer och Eken ställer snabbt upp och hittar en spelare på bortre som får ett ypperligt läge att göra mål. Hoffe gör dock en kanonräddning när han vräker sig fram och perioden slutar 5-6. Förklaringen till slagskotten var att berörda spelare trodde perioden var slut :)

 

Nu är det match igen och Burås fokuserar mer på domarna än spelet. Period 3 börjar perfekt när Qvist fullbordar sitt hattrick med en lurig backhand. Vilken debut.
Det är därför extra tråkigt att man släpper in 6-7 i samma minut. Eken ångar på och Burås verkar tro att motståndarna är männen i grått, då allt fokus nu är åt deras håll. Eken går upp till 9-7, men Burås lyckas reducera genom Henke, men närmare än så kommer man inte. Onödiga utvisningar och frislag tillåter inte laget att få någon rytm för att hämta ikapp.

 

Detta var en skräll kan man säga. Eken har nu vunnit båda mötena mot Burås, och kommer sannolikt inte ta fler poäng i serien i år. Detta känns givetvis surt, men faktum är att Burås har förmågan att både besegra och falla mot seriens alla lag. Förluster svider alltid, men så länge man gör sitt bästa och faller med flaggan i topp kan man inte begära mycket mer. Så var inte fallet idag.

Förlorar Burås för att man saknade vissa spelare? Nej. Höll domarna på Eken? Nej. Gjorde Eken en kanonmatch? Nej. Borde Buråsspelarna fokusera mer på sin egen insats än på domarnas? Solklart JA!

 Trots ledning med fem bollar var stämningen som om man låg under med fem. Eken stärktes av detta och fick maximal utdelning på sitt slit. Vi ska inte ta något från Ekens skalp, men beteendet hos de gröna är inte okej. Därför delar vi inte ut burar i vanlig ordning idag. Alla får en överkorsad geting som betyg, sånär som på en spelare.

 

Tre burar: Christoffer ”Qvist” Dahl. Gör 3+1 i sin debut och det är mycket beklagligt att han inte får vinna. Ska bli kul att följa denna lille man.

 

Hört på bänken:

”Väger du 103 kg? Du ser inte ut att vara SÅÅÅ tjock.”

Anton Berce kommenterar Qvist vikt Avd. Det är en komplimang, faktiskt.

 

”Teka backhand? På en fredag? Skämtar du eller?”
Joel Bäck Eneroth när han vid ett flertal gånger tvingas teka med backhand trots motståndaren har samma hook. Avd. Lägg matchen på lördagen och vi lovar teka forehand.