Burås IK - Stenungsunds IBK H2 3 - 4 (0-1, 1-2, 2-1)

@ Svingelns Sporthall

Det var nu Stenungsunds tur att besöka Svingeln. Vi kunde höra på spelare och ledare innan matchen att ”det finns värre hallar än den här”, med en gnutta ironi på tonen.

Stenungsund leder serien och är obesegrade efter full tid. Att vi skulle få se en målsnål historia var nog de flesta överens om då bortalaget knappt släppt in några mål i år. Sandra i damlaget sticker in huvudet under taktikgenomgången och skryter om sitt mål i ”kryllan”, då damerna just besegrat Pixbo med 3-2.

Matchen inleds som väntat med att Stenungsund äger mycket boll. Det är ett bra tempo på passningsspelet och en enorm rörlighet med platsbyten. Burås kan dock försvara sig ganska enkelt då man utan större bekymmer kan tvinga ut Stenungsund längs kanterna. Det händer inte överdrivet mycket i första perioden, och att Stenungsund äger bollen 80% av tiden är nog ingen överdrift.

Bortalaget tar ledningen med ett backskott som tyvärr styr på en välsvarvad Burås-vad.

Burås skapar två monsterchanser i powerplay, men det är för dålig skärpa i avsluten.

I pausen slänger coach Oscar iväg en och annan floskel som tyvärr inte fastnar på band.

I andra perioden får Burås chansen att äga lite mera boll och skapar då en hel del. Till slut kommer kvitteringen rättvist genom Tobbe, där Patrik och Sundell bränt jättelägen i situationen tidigare. Stenungsund kan dock återta ledningen i bytet efter när William Kimfors får ett gratisläge mitt i slottet. Kort därefter gör man även 1-3 när Linus Söderblom kommer i tvåhundra knyck och stöter in bollen i öppet mål, efter en mycket väl avvägd pass. Varken Burås eller Stenungsund skapar några direkta chanser, men bortalaget har fortfarande extremt mycket boll.

I tredje perioden går Oscar ner på två femmor och Burås får lite mer boll. Det bjuds på en del kontringar för Burås, men ingen utdelning på dessa. Istället är det nyinsatte Jompa som gör 2-3 på ett konstigt frislag från hörnet. Stenungsund är minst sagt skärrade i tredje perioden och backarna som inte slagit bort en pass på hela matchen uppträder nu ytterst osäkert. Burås skapar ett antal bra lägen, men utan resultat. Istället gör Stenungsund 2-4 på ett backskott.

Burås gör dock en sista kraftansamling och Anton bjuder på ett riktigt ”Anton-mål” med två minuter kvar, 3-4. Ni lite mer rutinerade vet att vi pratar om en sorkdödare längs marken.

Burås gör ett försök och tar ut sin målvakt, men Stenungsund håller undan. Det blir strul med klockan i sista minuten och den sista minuten bestod nog i ärlighetens namn inte av 60 sekunder. Det är sånt som kan hända och vi ska inte hänga upp oss på detta.

Burås förlorar återigen en jämn batalj mot ett på pappret mycket bättre motstånd. Liksom Zenith fick Stenungsund kriga hårt för segern. Trots sitt enorma bollinnehav skapade man inte speciellt mycket. Det är därför inte så konstigt man vinner med 3-1, 3-0 osv, det andra laget får knappt låna bollen. Man har väldigt stabila spelare och det kändes inte som det fanns en enda svag länk i laget.

För Burås del är det bara att fokusera på nästa match. Det känns dock jobbigt att man varit ytterst nära poäng mot både Zenith och Stenungsund. Eken och Guldheden har fått storpisk mot dessa gäng, men ändå har de lyckats besegra Burås. Detta visar vilken kapacitet laget har, men det gäller att även ta fram det mot lagen på den undre halvan.

En bur: Jonatan Conradsson. Gör ett piggt inhopp i tredje perioden och hänger en kasse.

Två burar: Tobias Sergel. Gör säsongens första mål och hade bud på mer.

Tre burar: Fredric Milch. General i försvaret. Mål är det enda som saknas.

”Jag vet att jag sa att Luddes kedja var tredje, men jag menade att de skulle vara andra.”

Oscar Carestam inför matchen. Avd. Vad är det ni inte förstår?

”Jag hade fyra bolltouch på hela matchen.”

Gustav Nilsson förklarar efter matchen varför mor och far inte fick se några stordåd. Avd. Kämpa på.