Burås IK - Öckerö IBK H2 3 - 2 (0-1, 0-0, 2-1, 1-0)

@ Svingelns Sporthall

Dags för hemmamatch igen i kära Svingeln. Där vet vi att inget lag kommer ta tre poäng. Dagens motståndare var Öckerö som gått rätt knackigt i inledningen. De kommer till start med endast tio utespelare, och till råga på det hade de ockuperat Burås omklädningsrum. Burås hade en del bortfall idag pga sjukdomar, skador, resor och annat oviktigt. Förutom tolken Pål fanns även naprapaten Pessi med i båset.

Efter den senaste tidens tunga starter upprepar ledningen återigen att man ska vara på tå i första perioden. Det är idag ett helt annat Burås vi ser i inledningen och man är först på i stort sett varenda boll. Öckerö kör på sin taktik, som enbart består av att slå långbollar på kassen. Buråsförsvaret gör dock en bra insats och fredar sin kasse bra. Ibland blir det dock farligt men då är Hoffe fenomenal i målet.

Det kändes som udden saknades framåt och det var ingen publikvänlig innebandy i första perioden. Öckerö hade inga egna fans med sig, och den officiella publiksiffran blev 7 st. Vi hittade Alfredssons föräldrar, som enligt Markus utsago inte sett honom spela sedan 2004. Det kommer sannolikt dröja lika länge tills nästa match då de gick redan efter två perioder då Burås inte lyckats göra varken mål och någon glad. Antons fästmö Fia var som vanligt på plats i Svingeln, men även hon var tvungen att avlägsna sig tidigare då paret hade tvätt-tid. Lena Magnberg var på plats och gladda sig åt att det även idag blev lite poäng till hennes guldfemma. Sams farsa Per var även på plats och visade ett hett temperament när han började bråka med en Öckeröspelare i förlängningen. Innebandykungen Christian Winkler var även på plats tillsammans med medarbetaren Linus Rehn för att se om loggorna satt kvar på ställen, det gjorde de.

Åter till matchen. Strax innan pausvilan gör Öckerö 0-1, vilket känns väldigt orättvist. Detta resultat tar vi med oss in i paus.

Andra perioden är lika tråkig som den låter. Varken utvisningar eller mål. Det är ingen propagandainnebandy heller för den delen även fast Burås är spelmässigt överlägsna. Öckerös målvakt Andreas Jurkiewicz är rent ut sagt grym och gör ett flertal kvalificerade räddningar. Det är vanligt att man skyller sina egna tillkortakommanden på motståndarens målvakt, men Jurkiewicz var strålande. Öckerö börjar redan nu bli trötta och det enda man gör är att slå långbollar på kassen.

Inför tredje perioden går Burås ner på två femmor och man gör två kanonbyten. Man åker därför på en riktig kalldusch när man får 0-2 i baken tidigt i tredje perioden. Burås för spelet men lyckas inte sätta dit sina chanser. Efter dryga sju minuter ger Lillgurra Patrik bollen som snyggt bryter in framför kassen och hänger 1-2. Mycket viktigt. Burås har nu tagit över totalt, men Öckerö försvarar sig bra. Efter 12:58 gör Patrik ett strålande arbete och serverar Lillgurra som stänker dit kvitteringen. 2-2.

Med fem minuter kvar att spela för Öckerö en U5a. Väldigt konstigt då det inte varit en enda utvisning på hela matchen. Det hade gott och väl räckt med en U2a och det är förståeligt upprörda Öckeröspelare. Burås får nu chansen att avgöra matchen i powerplay. Man skapar dock alldeles för lite och Öckerö kan hålla undan och få till en förlängning.

Förlängningen är inte gammal när Öckerö åker på en regelrätt U5a, efter en mycket mycket ful eftersläng. I det efterföljande powerplayet får Burås kontringsläge och Mange hittar Sam på kanten som distinkt sätter vinnarbollen 3-2 i bortre krysset. Burås tar ytterligare två poäng och Per blir 200 kr fattigare.

Burås gör idag ett mycket bra jobb i defensiven. Framåt är man alldeles för uddlösa och kommer till för få lägen. När läge väl ges finns inte skärpan där.

Öckerö var väldigt bleka, så när som på sin målvakt. Detta spel kommer inte räcka för att säkra nytt kontrakt. Det funkar inte att spela en hel match genom att bara slå långbollar. Att man får en poäng idag är en reflektion av bra målvaktsspel blandat med dåligt anfallsspel av Burås.

Många gör en bra insats idag, men burarna räcker inte till alla. Patrik var nog bäst på planen tillsammans med Hoffe i målet som gjorde en kanonmatch. Utöver detta gör Monte och Björn väldigt stabila insatser i försvaret och Junior producerar 1+1 som forward. Burås har nu en delad fjärdeplats, men det är för tidigt att dra några växlar innan man mött top3 bestående av Stenungsund, Billingsfors och Zenith.

En bur: Johan Montin. Tar för sig och hade en väldigt fin diagonalpass som förtjänade ett bättre öde.

Två burar: Christoffer Gustafson. Väldigt bra matchen igenom, speciellt i första perioden när Öckerö fortfarande hade ork.

Tre burar: Patrik Nilsson. Inblandad i det mesta framåt idag.

Hört på bänken:

”Domaren sa att de inte kunde bestämma sig om de skulle döma frislag eller en tvåminutare, så de gjorde en kompromiss och dömde en femminutare istället.”

Marcus Magnberg förstod nog inte domarna korrekt i den tredje perioden. Avd. Den nya sortens kompromiss.