Burås IK - Guldhedens IK H2 9 - 3 (3-1, 3-2, 3-0)

@ Svingelns Sporthall

Dags för revansch mot Guldheden som spöade Burås med 11-6 i mötet i höstas. Mötet var under veckan uppsnackat på herr2an-bloggen och när Burås anländer till Svingeln står en polisbil parkerad utanför. Det är då man förstår vilken högriskmatch detta cityderby är. Guldheden anländer och frågar om de får byta om i samma omklädningsrum, då de uppenbarligen gillade DJ Magnbergs spellista. Svaret blev dock nej. Anton hade planer på att sätta in en platta öl i Guldhedens omklädningsrum, men ändrade sig snabbt då detta antagligen hade gjort gubbarna bättre.

När Burås sent kommer igång med sin uppvärmning står det endast en ensam Guldhedare på andra sidan och skjuter lobbskott mot kryssen. Övriga bortaspelare anländer pö om pö och efter 10 minuters intensiv uppvärmning avslutar man med ett taktiksnack i en kvart. Burås försöker fokusera på sitt men det är svårt att inte smittas av Guldhedens psykologiska krigsföring. I intervjun före matchen peakade Sam Guldheden att de borde ta med sig matchens lirare-priset de aldrig delade ut i förra mötet, och visst nappade Guldheden på detta. Det komiska var dock att matchens lirare i det mötet var Patrik med tröja nr 15. I dagens match hade Bexell denna tröja och han fick därför dra ett pris. Snäll som han är gav han dock Patrik priset i efterhand.

Hoffes mamma Annika ringer och frågar hur mycket inträdet till Svingeln ligger på, och övriga i laget får sig ett gott skratt.

Matchen drar igång och Burås känns aningen piggare. Tidigt i perioden får Magnberg skottläge och pangar in 1-0 för de gröna. I publiken hittar vi endast två stycken, båda bortafans. Trots Burås talat om att inte ta onödiga utvisningar tar man hela tre stycken tvåor i första perioden. Burås klarar dock av dessa numerära underlägen, varav ett är 3mot5. Jake, som numera tituleras som offensiv back, drar iväg på äventyr och slår en lobbpass mot bortre som Sundell slår in, 2-0 till Burås.
Kort därpå gör Ludwig ett femtonminutersbyte och avslutar detta genom att köra slalom genom bortaförsvaret och hänga 3-0. Någon kyss på klubbmärket som Sam hade lovat fick vi dock inte se.

Junior lyckas bränna två frilägen och ett öppet mål. Antagligen var han distraherad då han under helgen flyttar från studiegången in till Svingeln. Sundell spelar som vanligt fult och får sätta sig på botbänken. De gröna klarar av boxplayet men Guldheden reducerar till 3-1 i samband med att Gustav kommer in på planen.

Första perioden var tydligen en riktig pärs för Guldheden som tar uppemot 15 minuters paus, trots endast 10 minuter är tillåtet. När till slut laget kommer ut på banan tilldelas man 2 minuter för fördröjning av spelet. Hofgren blir sur och tycker det är dålig stil. Burås är dock snälla och gör inte mål på detta powerplay. Josef gör istället 4-1 i mitten av perioden, för att senare assistera Magnberg i powerplay. Guldheden har svårt att skapa chanser i fem mot fem, men sticker emellanåt upp och försöker få Hofgren i skottläge. Borgen tvingas göra några svettiga räddningar och bjuder publiken på en och annan TV-räddning. Publiken har nu växt till sig, och vi hittar Hoffes föräldrar Annika och Anders, Fia, Patrik+sambo, Henke Andersson och Linda Ivarsson med barnvagn.

Josef tvingas dra på sig en straff och Guldheden skickar fram Traktorn. Borgen har specialstuderat hans straff mot Kungälv, och frågan var om samma variant skulle komma igen. Efter en långsam straff får Borgen kapitulera när Traktorn sätter den säkert i taket. 5-2.

Det var som vanligt svängdörrar i Guldhedens försvar, och Bexell och Ludde kommer i en två mot en situation. Ludwig är så trött att han ramlar och blir liggandes på rygg likt en sköldpadda. Bexell struntar dock i det och rundar retfullt målvakten och lägger in 6-2 till Burås, ett resultat man borde tagit med sig in i paus, men icke sa Nicke. Sundell får hybris som libero och Guldheden gör 6-3 med 12 sekunder kvar av perioden.

När tredje perioden ska starta har Guldheden lärt sig sin läxa, men domarna vill inte blåsa igång spelet. De har hittat en metallskena i taket som hänger löst, och vill att Burås tar bort denna. Coach Oscar hivar snabbt fram en stege, och innan man hinner säga klättermus är Jake uppe på stegen och drar i metallskenan. Antingen är Jake svag, eller också satt den hårt, men man låter den sitta kvar.

Tredje perioden bjuder på öppet spel med mycket Hawaii. Trots detta blir det inte så många mål. Jompa sätter snyggt ett friläge och Burås gör sedan två mål till i tom kasse och fastställer slutresultatet till 9-3.

Burås gör en stabil insats och det var aldrig något snack om saken. Guldheden hade inte krafterna att matcha Burås, och saknaden av Carlstedt var påtaglig. I stort sett hela laget gör en stabil insats, framförallt försvaret och Borgen i mål. Mange hänger tre kassar, Bexell visar återigen att han kan spela forward, och Ludde får äntligen vinna över sitt gamla lag. Guldheden delar ut pris till matchens lirare, och det är Josef som får detta idag. Själva priset i sig kunde i och för sig bokstavligen hängas i granen, men det var nog äran som Josef blev mest glad över.
Nu är det dags för en liten bortaturné där Burås först ska ut till Öckerö för att sedan åka ner till Kållered och möta Eken. Båda matcherna är på fredagar, kom gärna dit och stötta oss.

En bur: Gustav Sundell. Gör tre poäng och gnäller inte en enda gång trots Burås endast lirar på två centrar.
Två burar: Daniel Borgström. Återigen en stabil insats och ett par svettiga räddningar.

Tre burar: Josef Nilsson. Kaptenen går ner i försvaret och nollar Hofgren.

Hört på bänken:
Jompa: Vilket nr har han Hofgren?
Sam: Nr 11.

Oscar: Det kan nog stämma. Det blev typ 11-6 till dem i förra mötet.

Coach Oscar uppfattar inte frågan korrekt i matchgenomgången. Avd. Vilken tur han inte spelar med ett högre nr.

"Med denna stege borde vi bokstavligen klättra några placeringar i hallrankingen."

Samuel Andersson när Oscar plockar fram stegen. Avd. Höhö.