Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Burås IK - Frölunda IBK H2 5 - 2 (1-1, 2-1, 2-0)

@ Svingelns Sporthall

Säsongens sista match skulle spelas mot Frölunda. Frölunda låg inför mötet två poäng före Burås, så matchen gällde endast vilket av lagen som skulle bli sjua respektive åtta i tabellen.

När domarna kommer in i hallen undrar de om man inte tänt all belysning. De övervägde faktiskt om matchen skulle ställas in, men inget av lagen tyckte om den idén då matchen bara hade akademisk betydelse. Vi får se om det blir ljusare i Svingeln nästa år.

Minuter innan matchstart beslutar lagledningen att backup-keepern Hoffe ska ta på sig en matchtröja och han sätts upp som utespelare istället. Gränsen mellan galning och geni är hårfin ibland.

 

Matchen börjar i makligt tempo och det märks att det inte är något som står på spel. Burås vill mer i inledningen och måltjuven Gustav Nilsson petar in 1-0 efter förarbete av Anton Berce. Frölunda spelar efter detta upp sig en aning. Det är firma Berce-Qvist-Junior som skapar de farligaste chanserna för Burås. Qvist har ett gäng öppna mål men den annars så pålitlige skåningen lyckas inte få bollen i nätet. Mot slutet av perioden får Burås en utvisning med sig, men Frölundas box är tajt och inga mål för de gröna. Istället är det Frölunda som kvitterar efter ett krigarmål, 1-1.

 

I andra perioden får firma Sundell-Sam-Nya Tobbe upp lite bättre lir och Magnberg och Josef får lägen från backplats. Vi får hoppa till minut nio innan det händer något av värde att rapportera om, och då är det Bexell som åker på en tvåa. Anton gör dock ett grymt jobb i boxen och ordnar fram en straff efter han sprungit runt i Svingelns alla hörn. Qvist stegar fram och det tar 108 sekunder innan han kommit halvvägs till målet. Frölundakeepern går iväg och dricker lite vatten för att sedan komma tillbaka in i buren. Straffen missas tyvärr och en ledsen Qvist går tillbaka till bänken.
Qvist behöver inte vara ledsen länge då Sundell gör 2-1 i det efterföljande powerplayet. Det blir en trasslig situation framför mål och Sundell snappar upp bollen och placerar den i kryssets yttersta maska. Det mest anmärkningsvärda är att Magnberg får assisten. Vi börjar nu ana varför denne unga herre tog hem den interna poängligan. Han är ständigt framme och tjötar med domarna med den så uttjatade frasen ”assisten på nian”. Vi får nog kora Magnberg till nya Andreas Samuelsson, som är en mästare på att samla mygelassist.

Minuten efter målet bombar Josef in 3-1 från backplats efter att Nya Tobbe serverat honom. Här någonstans får även Frölunda ett mål bortdömt. Borgen räddar, men sprattlar som en fisk i nätet och frågan är om han har någon kroppsdel utanför mållinjen. Domaren gör washout och den forna Buråsspelaren Erik Friberg i bortabåset tuggar fradga.

Qvist plockar mot slutet av perioden fram ett klassiskt fällben och får sätta sig två minuter. Frölunda tackar och tar emot och pangar in reduceringen 3-2 efter fint PP-lir. Ovisst inför säsongens sista akt.

 

Frölunda satsar offensivt i tredje perioden och sätter en mycket högre press än tidigare. Tack vare detta får man bättre chanser men Borgen är med på noterna. Efter 09:50 kommer förlösande 4-2 efter att Qvist serverat Sundell öppet mål. Frölunda gör ett sista försök och plockar sin målvakt, men kommer inte närmare än ett stolpskott. Istället sätter Sam punkt för säsongen med sitt 5-2 mål i bortre krysset. Nej buren var inte tom, målvakten hade hunnit bytas in.

I matchens sista minut matchas Hoffe in som utespelare och han springer ungefär lika många meter som Junior. I matchens sista sekunder får Hoffe ett jätteläge att göra mål, men han lyckas inte få bollen i mål och hockeypuckshögen uteblir.

 

Burås vinner rättvist även fast det är två jämbördiga lag som möts. Att inget av lagen hade något att spela för märktes, men det är ändå alltid skönt att avsluta säsongen med en vinst. En lång och mer utförligare summering av serien kommer under påskveckan då skribenten får mer tid över.   

 

En bur: Christoffer Gustafson. Gör sitt första(?) byte som utespelare, och får sånär göra mål.

Två burar: Gustav Sundell. Den blir inte någon fjärde raka poängkungstitel i år. Får mest burarna för han offrar sig och tar tvätten.

Tre burar: Daniel Borgström. Kanoninsats sånär som på första målet ;) Räddar till och med en boll som redan var inne.

 

Hört på bänken:

”Verkar varit hetsigt i Öckerös match. Två domare blev utvisade för 2+10 min.”

Samuel Andersson om situationen när två TRÄNARE fick lämna hallen. Avd. Domarna utvisar varandra?

 

Junior: Varför fick du lägga straffen?
Qvist: För jag var het.

Qvist som bränt kopiösa mängder chanser var i ärlighetens namn allt annat än het. Avd. Grym självinsikt.