Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Burås IK - FBC Sisjön H2 3 - 7 (0-1, 1-1, 2-5)

@ Svingelns Sporthall

Efter veckans DM-kvartsfinal var det dags att ta sig an Sisjön hemma i Svingeln. Höstens möte slutade 4-4 efter en sen Buråskvittering. Då fanns dock inte Tobias Henrysson med, något Josef starkt poängterade inför matchen.

Sisjön hade tagit med sig, med Svingeln-mått mätt, mycket publik för att skapa det riktiga trycket. Då en av bänkarna gått sönder hade Burås fixat med en tjockmatta som publiken kunde sitta på. Bortafansen berömde denna nya innovativa lösning och gav publikvärdarna kommentarer i stil med ”hellre en tjockmatta i Svingeln än en plaststol i Salming”.

 

Matchen drar igång och hela första perioden liknar en match mellan två mittenlag i Serie A. Spelet höll sig på mittplan och inget av lagen lyckades skapa något av värde. Publiken på tjockmattan slumrade till lite då och då. Kristoffer Bohlin lyckas dock snappa upp ett utkast och serverar Tobias Henrysson i slottet som gör 0-1. I slutminuten blir broder Bohlin utvisad för slag men Sisjön har gjort sin läxa. I förra mötet släppte man tre mål i boxplay, något som inte skulle få ske idag.

 

I periodpausen känner Anders av en skada och Björn går in i hetluften. Andra perioden är inte mycket roligare än den första, men nu händer det lite saker i alla fall. Filip får en långboll från Mange och blir fri. Han trycks dock ner och straff utdöms. Kapten Josef stegar fram och tar förvånansvärt mycket fart. Han dansar sig framåt och Sisjönkeepern förstår att Josef suttit som klistrad framför Lets Dance på fredagarna. Josef sätter straffen och brudarna i seket visar upp 10 poäng samtidigt som Josef kysser klubbemblemet.

 

Forna klubbkamraten Gabriel Dalén får nog och gör direkt på tekning 1-2, endast fem sekunder efter Burås kvittering. Gabriel blir så glad att han glömmer bort att han och Josef inte spelar i samma lag längre, och han beger sig av misstag till Burås bås för att fira målet med Josef. Domarna uppmärksammar detta och utdelar 2+10 min. Gabriel blir diplomatiskt sagt lite upprörd, men tvingas till slut sätta sig på botbänken.

I det efterföljande powerplayet lyckas Burås inte kvittera. Magnberg, Josef och Anton avlossar bössor men Sisjön är som sagt pålästa. Varje gång ett skott täcks jublas det som aldrig förr på Sisjöns bänk. Champagnekorkarna skjuts i taket och hälften av flaskorna vaskas i vanlig ordning.

Bollarna behöver bytas ut med jämna mellanrum, och Gabriel i utvisningsbåset befordras till förste bollplockare. Att hitta en spelduglig boll i Burås bollkasse är inte det lättaste, men Gabriel förvånar både publik och spelare då han drar upp bollar ur kassen likt en trollkarl drar upp kaniner ur en hatt.

Mot slutet av perioden har en av Bohlinbröderna lekstuga och leker upp Jake på läktaren. Jake tar dock en tvåa på friläget, som Sisjön inte lyckas utnyttja.

 

Tidigt i tredje perioden klarar Burås av ett boxplay sedan Filip varit olydig. Sisjön drar dock också på sig en utvisning och nu lyckas äntligen Burås näta. Pål kommer in i PP och letar fram en gammal goding i arkivet när Sundell serverar honom med en fräck diagonalare. 2-2.

Matchen står och väger när Henrysson kliver fram och hänger 2-3. Burås tar time-out och går ner på folk. Av någon anledning inleds en fullplanspress, och Sisjön gnuggar händerna. Tack vare detta kan man med spelvändningar hämtade direkt ur skolboken gå upp till 2-6, och matchen är avgjord. Gabriel Dalén som suttit och muttrat på botbänken hade pigga ben och var hjärnan bakom kontringarna.

Slutresultatet skrivs till 3-7 efter att Magnberg dragit till med en sork.

 

En jämn match i 50 minuter, innan Sisjön drar det längsta strået. Dalén och Henrysson gör påtaglig skillnad med 3+1 respektive 3+0. Sisjön är inget omöjligt lag att besegra, men i så fall måste Burås ha bättre skärpa i avsluten samt lite mera flyt, vilket man inte hade idag. Sisjön kommer troligen placera sig på tredje plats när serien är summerad, så de gröna ska inte gräva ner sig allt för mycket.

Stundtals fick man flashbacks från fornstora dar. Pål gör mål i PP på pass från Sundell. Anton klagar på domarna. Filip lirar forward. Man skulle kunna trott året var 2013. Då var i och för sig ynglingarna som Magnberg och Junior knappt födda. I nästa vecka väntar ett hett möte mot Landvetter där ytterst viktiga poäng står på spel.

 

En bur: Jacob Edwijn. Kul och se Jake tillbaka. Får en bur för han inte tog någon femma idag.

Två burar: Pål Eriksson. Är storformen på väg tillbaka?

Tre burar: Christoffer Gustafson. Briljant hela matchen. Gör ett litet misstag på första målet, men även solen har sina fläckar.  

 

Hört på bänken:

  

”Nej vad gör du inne Pål? Vi ska spela PP nu.”

Josef Nilsson undrar vad i h-lvete Pål gör inne på banan. 30 sekunder senare gör Pål mål. Avd. Svar på tal.

 

”Det är alltid likadant när man besöker denna jävla hallen”

Okänd Sisjönspelare när man får vänta på att Burås ska öppna hallen. Avd. Psykisk krigsföring när den är som bäst.

 

”Det är fan farligt att spela på detta golvet”

Okänd Sisjönspelare på uppvärmningen. Avd. Keep them coming.