Burås IK - Eken IBK H2 4 - 6 (0-1, 0-3, 4-2)

@ Svingelns Sporthall

Dags för Eken att inta Svingeln. Eken hade skrotat sina gamla tempelriddartröjor som man använde för två år sedan, och dök upp i ett aningen snyggare ställ. 1 poäng på fem matcher var Ekens facit, och man var verkligen sugen på att inkassera årets första vinst.

Då coach Oscar fortfarande är i Indien hade Burås den finklädda Milch i båset idag tillsammans med naprapaten Pessi.

Eken ställer redan från början en hög press på Burås backar och gör det svårt för de gröna att spela upp bollen. Efter dryga fyra minuter ringer det för bortalaget som gör 0-1 från kanten. Burås får ett PP halvvägs in i perioden men Eken täcker ut bra. Skärpan som fanns i början av säsongen verkar vara borta och det känns som man måste förändra något här.

Båda lag spelar ganska destruktivt och det är inga vidare chanser åt något håll. Burås är för tama och det tar för lång tid innan skotten avlossas. Det var mängder av skott i täck idag.

I andra perioden åker Anton ut för slag, något laget hade samlat ihop till. Eken hade likt Burås inget vasst PP och lyckades därför inte förvalta detta.

Halvvägs in i perioden gör Eken 0-2 och Milch tar kort därefter time-out. Han går ner på två femmor för att få till en förändring. Det är nu ett mer taggat Burås vi får se men man lyckas ändå inte sätta Ekens målvakt på prov som hade en ganska behaglig eftermiddag. Att Jim Kontros son kastade in en boll på planen så spelet fick blåsas av var ett av få roliga gröna ögonblick. I slutet av perioden får Eken kontra in både 0-3 och 0-4. Ett blytungt resultat att ta med sig in i paus. Milch vaskar om i kedjorna ytterligare och gör även ett målvaktsbyte.

Tredje perioden är händelserik. Burås får först PP, som man inte förvaltar. I samma PP får man en utvisning emot sig men Eken utnyttjar inte heller detta läge. Efter sex minuter spräcker Mange äntligen nollan. Kort därefter är det dags för PP igen och då är Mange framme igen och gör 2-4, kontakt. Med åtta minuter kvar drar Burås på sig en väldigt onödig utvisning och Eken kan göra 2-5. Det är egentligen här matchen dör. Vi får dock se både en hel del utvisningar och mål till och till slut är slutresultatet 4-6 till Eken efter ett mål i öppen kasse.

Resultatet speglar inte riktigt matchen. Burås var aldrig nära att komma ikapp och man försätter sig själva i tunga uppförsbackar gång på gång. Eken hade inte heller mycket till chanser men man utnyttjade sina lägen till skillnad från Burås och vinner därför rättvist. Man spelar ett bra försvarsspel, även fast Burås i ärlighetens namn inte gjorde det tillräckligt svårt. Ekens målvakt var även stabil, även om han sattes på prov allt för få gånger. Eken kommer nog inte komma sist men kommer få kriga om alla sina pinnar. Årets serie är jämn och det mesta kan hända.

Burås gör en för svag insats framåt. Man är mållösa i 46 minuter och detta håller inte om man vill vinna matcher. Nu går man in i en tuff period på pappret då man ska möta Zenith, Stenungsund och Billingsfors. Detta är tre matcher Burås ska vara det svagare laget, och vi får hoppas man är starkare när man slår i underläge.

Extra tråkigt är att Eken härmed bryter Burås supersvit hemma. Man hade inte förlorat hemma sedan 8 december 2013. Man vinner även med mer än ett mål, vilket inte har hänt sedan 25 februari 2012. Ni märker att det är ett hemmastarkt lag vi talar om, men sviter och rekord är till för att brytas.

En bur: Christoffer Gustafson/Daniel Borgström. Gör ett bra jobb i kassen och det måste kännas frustrerande laget inte producerar framåt.

Två burar: Marcus Magnberg. Hade det tungt idag med mycket bolltapp. Gör ändå de första två målen och tänder laget.

Tre burar: Gustav Nilsson. Jobbar hårt de byten han är inne och assisterar Sundell i boxplay.