Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Burås IK - Billingsfors IBK H2 6 - 4 (2-3, 0-1, 4-0)

@ Svingelns Sporthall

Då var det Billingsfors tur att komma till Svingeln och möta Burås. Billingsfors var med och krigade om top2 under höstsäsongen, men i och med förlusterna mot Stenungsund och Zenith krossades dessa drömmar. Under våren har resultaten varit mindre bra, men förklaringen är att man låter juniorer få speltid och bygger inför nästa år, vilket är mycket klokt.

Burås damer lirade precis innan, där Markus Alfredsson sålt sin sekretariattjänst för 500 kr till Junior. Junior satt dock bara två perioder, och borde därför betala en tredjedel av denna summa till Qvist som hoppade in.

När laget ska byta om märker man att kläderna är blöta. ”Vem var det som tvättade?” gormar Henke. ”Blöta strumpor är fan inte okej”. Den skyldige i dramat var Qvist tvättat för första gången i sitt liv. Förklaringen var att torktumlaren var sönder, och då blev det naturligt att lägga ner blöta kläder i väskan.  

Uppvärmningen genomförs annars på rutin, och det vi tar med oss är Hoffes flirtande med Magnbergs mamma. Troligen försöker han få fler att välja honom i nästa års guldfemma.

 

Matchen drar igång och det är ett taggat hemmalag som är hetast. Superförvärvet Qvist gör 1-0 i sitt första byte efter att Anton omedvetet fotpassat honom. Burås vinner de flesta dueller och skapar en hel del lägen som Albin Wedberg i bortakassen klarar av. I den nionde minuten är Qvist framme igen och gör 2-0 på exakt samma ställe, nere i högra hörnet.
Josef tycker synd om Billingsfors och ger dem en utvisning. Efter en stunds bolltrillande har Rickard Lehmus reducerat till 2-1. Av bara farten gör bortalaget två mål och vi går till pausvila med 2-3. Mycket orättvist om man sympatiserar med de gröna.

 

Den andra perioden blir ingen utmanande uppgift för sekretariatet. Ett mål och en utvisning var allt som hände, båda till Billingsfors. Burås fortsätter skapa chanser i den andra perioden men Billingsfors spelar smart och är dödligt effektiva när de får chansen. Bortakeepern gör stundtals overkliga räddningar, den värsta när Sundell får ett diagonalpass. Inför tredje perioden har vi alltså 2-4 på resultattavlan.

   

I tredje perioden bestämmer sig Burås för att man ska vända på detta. Det gäller bara att få hål på bortamålisen. I början av tredje får Burås ytterligare ett PP. Efter lite alibispel runt boxen får Sam läget i slottet och vi får upp 3-4 på tavlan. Chanserna i denna period blir ännu klarare och Magnberg kommer på friläge. Han drar till med en misslyckad golvzorro och får inte iväg något avslut. Lite senare får Milch bollen nere i eget sarghörn och han får sätta på sig tidernas största indianskrud då han slår in bollen i mitten. Billingsfors Tobias Hedström blir nästan förvånad över läget som uppenbarar sig. Borgen lyckas dock superrädda detta läget Milch får återigen bollen. Han drar denna gång upp en långboll där Sam står. Sam vinner en-mot-en duellen mot sin försvarare och blir fri från mittplan. Skyttekungen missar, eller snarare Wedberg räddar, och ställningen är sjukt nog fortfarande 3-4. Gabbe som filmade matchen via Periscope säger ”nu böljar spelet lite grann”. Jo det kunde man lugnt säga.

 

Magnberg hade matchen igenom skjutit överallt utom på mål. Över, utanför, på täckande ben, skor, bröst, you name it. 10 minuter in i tredje perioden laddar han bössan ytterligare en gång (krutet tycks aldrig ta slut) och en rökare sitter uppe i vänstra krysset, 4-4. Billingsfors blir nedslagna och i bytet efter fullbordar superhete Qvist sitt hattrick när han petar in 5-4 mellan benen på Wedberg.

Burås börjar nu backa hem lite mera och Billingsfors kan stundtals etablera lite tryck. Med två minuter kvar avgörs matchen när Qvist kommer fri. Han blir upphakad och straff dömes. Josef gör inga misstag och 6-4 är ett faktum. Billingsfors plockar goalien men lyckas inte få in någon reducering.

 

Burås tar äntligen en seger och klättrar upp på sjätteplats. Många gör bra insatser, även fast det märks att det inte är samma Billingsfors som i höstas. Stjärnan Daniel Ekström saknades och man låter många juniorer få speltid. Helt rätt med tanke på tabellsituationen.

Sundell var tillbaka i truppen efter tre matchers frånvaro. Spelgeniet är alltid ett hot framåt, även fast han ”bara” ligger femma i poängligan med två matcher kvar att spela. Han är fyra poäng bakom ledande Berce och Magnberg. Vi vet dock bättre än att räkna ut Sundell, då han vunnit poängligan tre år i rad. Någon som vet detta är Anton som blivit omsprungen på slutet två år i rad när Sundell fått några lätta ass på slutet.
Två matcher återstår och vid vinst i dessa kommer Burås komma minst sexa i serien, vilket är otroligt bra. Det skiljer dock bara 1 poäng ner till niondeplatsen, så mycket kan fortfarande hända.

 

En bur: Marcus Magnberg. Slutar aldrig att skjuta och får till slut utdelning. Får nog träna lite mer på sin golvzorro.

Två burar: Daniel Borgström. Ingen lätt match, men gör ett flertal kvalificerade räddningar när matchen står och väger.

Tre burar: Christoffer ”Qvist” Dahl. Vilket nyförvärv. Nio mål på fyra matcher. Kan han bara lära sig tvätta har Burås fått sig en riktig kanonlirare.

 

Bonus:

En kvarn: Josef Nilsson. Kliver fram och sätter dit straffen i slutskedet. Som vanligt en stabil insats och tar tvätten.

 

Hört på bänken:

”Jag satt på bänken med Magnbergs mamma hela uppvärmningen. Hon är så jävla go.”
Christoffer Gustafson innan matchstart. Avd. Socialisera med fansen är viktigt.

 

”Vi får lära Qvist att tvätta ordentligt”
Oscar Carestam pikar Qvist för tvättningen. När Oscar tvättade blandade han gröna tröjor med vita strumpor, och Burås spelar numera i mintgröna strumpor istället för vita. Avd. Kasta sten i glashus.

 

”Får jag en kvarn nu i reffet för jag tog tvätten?”

Josef Nilsson efter han förlorat lotteriet och tvingats ta tvätten. Josef verkar inte förstått att vi delar ut burar och inte kvarnar. Avd. Kvarnar är mer värda än burar.