Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Billingsfors IBK H2 - Burås IK 6 - 2 (1-0, 4-1, 1-1)

@ Billingsfors Bollhall

Den längsta bortamatchen stod på schemat, Billingsfors en fredag kl 19. Vi kan börja med att diskutera matchtiden. Även om de flesta inte gillar fredagsmatcher, är det helt enkelt något man får acceptera. Uddevallalagen gillar också fredagar, men då brukar matchstart vara kl 20.00. Att lägga en match kl 19.00 resulterar i att Göteborgslagens spelare måste ta ledigt från jobbet för att hinna dit. I vårt fall resulterade det i att vissa spelare inte kunde följa med.

Utöver detta hade många buråsare planerat in resor just denna helg, vilket givetvis inte är någon slump. I detta avseende har Burås en väldigt låg moral, och coach Oscar tvingades dra på sig en matchtröja för att man skulle kunna mönstra 10 gubbar.

 

138 själar hade denna kväll letat sig till Billingsfors Bollhall, och många kom redan en halvtimme innan matchstart då man ville ha en bra plats. Billingsfors sprang in till discomusik och blinkande lampor framför en förtjust hemmapublik.

 

Billingsfors tar ledningen med matchens första avslut, 1-0 direkt alltså. Taktiken var tydlig, instick i mitten var det som var första, andra, tredje, fjärde och femte punkt på agendan. Burås svarade genom att falla tillbaka och sätta upp en köttmur, vilket resulterade i en tempofattig och inte speciellt underhållande period. Ibland lyckades Burås komma till anfall och vaskade fram en och annan målchans, men Billingsforskeepern höll tätt.

Vi går till pausvila med 1-0, och vi kan utläsa att Burås vinner skotten. Billingsfors hade mer boll, men skapade väldigt lite. Burås lyckades däremot skapa chanser i de lägen man fick till uppställt anfallsspel.

 

Inledningen av andra perioden blir ingen rolig historia. Sent i veckan fick Burås ett mail att domarna hade blivit utbytta och ersätta av okänd anledning. Dagens par brukade inte döma tillsammans, men sa att de skulle väga upp detta med mycket snack. Och snack, det fick vi höra. Ibland kändes det som männen i gult var coacher då de kom med tips och beröm på hur spelet skulle förbättras.

Junior åker på en mycket märklig utvisning, vilket bekräftas av ett mycket oense domarpar. Billingsfors gör 2-0 genom VM94-legendaren Stefan Schwartz, men vi såg inte om han fick skriva några autografer efteråt. Efter detta duggar målen tätt. På några minuter har Billingsfors gått upp till 5-0 inför en jublande hemmapublik. Burås lugnar efter detta ner spelet och kan gå på egna anfall. Man lyckas träffa ribbor och stolpar, och en duktig Billingsforskeeper ger ett par svettiga räddningar. Männen i gult känner att de vill vara mer delaktiga i spelet. De träffas av bollen vid otaliga tillfällen, men låter spelet gå vidare. Ibland kändes det som de hade en egen regelbok.

Till slut får de gröna fansen jubla när Patrik äntligen spräcker nollan efter ett fint pass från Sundell. Familjen Magnberg räddes inte att åka till Billingsfors, och Sams pappa var tvungen att studera formen hos sina spelare i sin guldfemma.

Billingsfors hade en grym utdelning denna period med fyra mål på nio skott.

 

Tidigt i tredje perioden kommer 6-1 och ledningen känns tämligen ohotad. Burås börjar pressa högre upp i banan och Billingsfors blir ängsliga. Trots att det är svängdörrar i Burås försvar just nu mäktar Billingsfors endast med 3 skott i denna period. Sam putsar till siffrorna till 6-2 i powerplay på ”Anton Berce-vis”. Billingsfors tar time-out för att lugna sig en aning. Viktor Thelander var inte på plats för att spela innebandy, utan sprang mest runt och hittade på rackartyg stup i kvarten. Till slut fick även domarna nog och tog ett långt snack med benämnde man. Kanske hade en utvisning varit mer på sin plats.

 

Billingsfors vinner rättvist även om siffrorna inte speglade matchen i våra ögon. En dålig andra period och en duktig målvakt i Billingsfors lade grunden till resultatet. Rättskiparna var under all kritik, men detta var givetvis inte Billingsfors fel.

Pessi och Oscar gjorde debut och skötte sig helt okej med tanke på att de inte har matchtempot i kroppen. Pessi var nog tröttast på planen i tredje perioden :)

Kommer Billingsfors utmana om top2 i år? Antagligen inte. Stenungsund, Zenith och Sisjön känns som snäppet bättre, och just därför har förlusterna kommit mot just dessa gäng.

 

Idag förtjänar alla burar. Alla utför ett hårt slit trots förutsättningarna inte var de bästa. I nästa match väntar Älvstranden i ett superviktigt nykomlingsmöte hemma i Svingeln.


En bur: Oscar Carestam. Offrar sig och drar på sig en matchtröja för att Burås ska kunna matcha fullt lag.

Två burar: Marcus Magnberg. Sköt och sköt och sköt. Stabil i defensiven.

Tre burar: Gustav Sundell. Två assist idag och är som vanligt kreativ framåt.

 

Hört på bänken:

 

”Jag har inte köpt något på black friday än. Jag får köpa något via mobilen på vägen upp”

Marcus Magnberg känner en press att han måste handla denna dag. Avd. Dagens ungdom.

 

Jompa: Per körde fel tre gånger när vi skulle till Max i Torp, men till slut kom vi rätt.
Borgen: *skrattar högst av alla*

10 min senare när laget lämnar Max märker vi på Borgens parkering att han kört fel på samma sätt. Avd. Skrattar bäst som skrattar sist.