Västra Frölunda FK H3 - Burås IK 2 - 9 (0-2, 0-2, 2-5)

@ Valhalla A-hall

En mycket tidig lördagsmorgon var det dags för de gröna att åka till det parkettbelagda golvet i Valhalla A-hall. Frölunda skulle stå för motståndet. Det var länge osäkert om Frölunda ens skulle kunna skrapa ihop en femma. Vissa ställde sig frågan om det var för sent för att flytta matchen. Man lyckades ändå skrapa ihop nio utespelare och en målvakt.
Burås å andra sidan ställde upp med 10 gubbar då skador och sjukdomar terroriserar truppen.
Hoffes sambo och väninna var på plats för första gången. De fick genast en huvudroll då Frölunda inte hade någon bemanning i sekretariatet. Nämnda personer fick snällt sätta sig bakom spakarna, men i sista stund vandrar Per Klingnäs in och räddar dagen.

Matchen börjar i som förväntat i ett lågt tempo. Det är Frölunda som äger bollen men lyckas inte skapa några chanser. De gånger Burås får tag i bollen lyckas man sällan få ordentlig kontroll på bollen och det är ett riktigt sömnpiller vi bevittnar i första perioden. Sista fem minuterna får Burås igång spelet lite bättre och gör två mål via Patrik och Anton.

I andra perioden märks det att Frölunda börjar bli trötta och man äger allt mindre boll i jämfört med första perioden. Ludwig ökar på till 0-3 en bit in i perioden. Hoffe får ett psykbryt i mitten av perioden då han blir påsprungen. Det ska tilläggas att Hoffe knappt fått röra bollen i matchen. Kanske berodde det på att sambon sin satt på läktaren. Alla reagerar olika på press. Vi har spelare som Anton och Mackan som spelar bättre när deras bättre hälfter är på plats. Sen har vi även spelare som Henke och Hampus som blir nervösa och missar mål. Hoffe blir tydligen arg när hans är på besök. Efteråt fick han ett samtal av mamma Annika som berättade att detta beteende inte är okej. Åter till matchen.

Anton gör 0-4 innan pausen och det känns som man har full kontroll på matchen. Jake jinxar nollan får återigen ta på sig detta.

Tredje perioden är inte gammal när Milch springer förbi sin bevakning. Han hakas upp och får en avvaktade utvisning med sig. Bollen rör sig mot målet och rullar faktiskt in. Domaren dömer mål, tror alla. Efter noggrannare diskussion har man uppfattat att Ludwig legat och kramats med Frölundas målvakt. Detta får man inte göra under match och målet döms korrekt bort. I följande powerplay får Gustav och Anton varsitt öppet mål men missar. På det tredje försöket lyckas Anton dock göra 0-5. I publiken hittar vi Kontro som var inhyrd av Burås Media,  och även skadade Mackan med sambo. Rolof, lagkapten i Älvstranden, är även på plats för att scouta Burås. Det var i ärlighetens namn inte mycket att bevittna och stora delar av matchen tillbringades genom att läsa Expressen. Ja, han hade faktiskt en papperstidning, vilket är mycket ovanligt.

Burås vinner tillslut med 2-9, samma resultat som i höstens möte. Det var inte mycket till skönspel, men man gör sitt jobb och tar tre pinnar. Anders är äldst idag och får köra ringen för första gången. Nästa vecka väntar jumbon IBF på hemmaplan.

En bur: Gustav Sundell. Täcker massor av skott och är alltid lurig bakom motståndarens kasse.

Två burar: Ludwig Thorson. Sliter hårt och hänger ett par viktiga kassar.

Tre burar: Anton Berce. Gör som vanligt en solid insats och ligger nu tvåa i seriens poängliga.