Pixbo Wallenstam IBF H3 - Burås IK 2 - 13 (2-3, 0-1, 0-9)

@ Wallenstamhallen

Dags för den årliga resan ut till SSL-arenan Wallenstamhallen. Ett ungt Pixbo som krigar i botten skulle stå för motståndet.
I Burås var det stort manfall då mycket sjukdomar och skador gäckar truppen. Sundell lämnar återbud under dagen, likaså Tobbe. Rykten började direkt florera om Tobbes egentliga status. Det var nämligen hans tur att ta tvätten, men nu blev han mycket lägligt sjuk. Mackan som varit och tittat på hus i Dingle hinner precis hem till samlingen.

Hur som helst så startar Burås med 11 gubbar, varav Victor, Jacob, Hoffe och Mackan med rötter i just Pixbo. De sistnämnda spelade i laget så sent som i förra säsongen.
Matchen är inte gammal innan Linus Börjesson presenterar sig. Trots vetskapen om att Linus spelat i allsvenskan med Lindås får han promenera in alldeles för ostört och hänga 1-0 efter 28 sekunder. Ingen ko på isen än i alla fall. Burås får inte riktigt till det i inledningen och Pixbos 2-2-1 system sätter myror i huvudet på försvararna. Pixbos ensamma spelare längst fram sysselsätter tre Buråsare samtidigt och lyckas ändå bryta bollen med jämna mellanrum.

Det blir snart dags för powerplay för Burås då Andreas blivit upphakad bakifrån. Powerplayet är väl inte det bästa men man lyckas ändå kvittera genom Sam efter en rörig situation framför mål.
Patrik ger bortalaget ledningen och Josef hänger sen 1-3 från sin backplats i powerplay. Innan perioden är slut reducerar Pixbo efter ett mönsteranfall där bollen gått som på ett snöre.

Trots ledning är inte allt frid och fröjd. Man skapar lägen men skärpan i avsluten är för dåliga.

I andra perioden händer det inte så mycket. Andreas ökar på till 2-4 efter ett fint anfall med Patrik och Victor. Noterbart är att Andreas är assistlös efter två perioder.

Inför tredje perioden känns läget stabilt och Pixbo börjar bli väldigt trötta. Stjärnan Börjessons enorma speltid börjar ta ut sin rätt och Burås hänger 2-5 genom ”Bananen”. Sedan rullar det bara på. Burås vinner perioden med 9-0 och Andreas samlar på sig två mygelassist till slut. Mackan utgår skadad och vi hoppas han kan vila upp sig i Dingle till veckan. Matchen slutar 2-13 och det får anses som väldigt stabilt trots Pixbo var med i matchen resultatmässigt i två perioder.
Man ser ganska snabbt att det finns mycket innebandy hos grabbarna, men dessa 16åringar har svårt att hävda sig i en seniorserie. Humöret är något man verkligen behöver jobba med. Så har det alltid varit när man mött Pixbo genom åren. Det kanske är något speciellt med Mölnlyckebor?

I omklädningsrummet efter matchen tar Junior upp sin mobil och kan konstatera att United ligger under mot West Ham med 1-0. Andreas, som retat Junior för Arsenals förlust mot Tottenham igår, får snabbt ta emot diverse trakasserier från Junior.

Nästa helg väntar Surte. Surte är enda laget som Burås inte tagit poäng mot i år så man har en stor revansch att utkräva. Burås var obesegrade hemma under hela 2014 och senaste förlusten hittar vi i november 2013 när Älvstranden var på besök.

En bur: Christoffer Gustafson. Gör en väldigt stabil insats och håller nollan sista två perioderna.

Två burar: Anton Berce. En pålitlig poängplockare. Sätter även ett mål på Bananen, stort.

Tre burar: Patrik Nilsson. Den blyga smålänningen tar inte mycket plats i omklädningsrummet, men är en gigant på banan. Ungefär som Nicklas Lidström.