Utanför planen

Inget planerat

Myggenäs IBK - Burås IK 9 - 4 (3-0, 3-1, 3-3)

@ Häggvallsskolan

Dags att åka ut på ön igen. Matchen var förlagd på en onsdag, något som inte är speciellt poppis hos Burås. Stämningen inför match känns bra och i stort sett alla är tillgängliga för spel.

Burås gör ett flertal bra byten i inledningen och gör även 0-1, tror alla. Målet blir underkänt för slag/låsning och de flesta ser ut som fågelholkar.
Istället är det Myggenäs som tar ledningen på sin första chans i matchen. Man gör även både 2- och 3-0 innan perioden är slut. Myggenäs är i stort sett hundraprocentiga i sina avslut. Inget av lagen har något passningsspel men Burås har flest chanser. Myggorna dominerar vid sargerna och Burås vinner förvånansvärt få närkamper.

Andra perioden drar igång och Myggorna gör 4-0 på ett frislag från hörnet. Strax efter kommer 5-0 och nu kommer bortatime-outen. Burås går ner på folk vilket gör att tempot ökar. Myggorna får slå ifrån sig mer. Ändå gör hemmalaget 6-0 efter en soloride från backplats. Burås får 6-1 innan perioden är slut men det är deprimerande siffror som visas på matchuret.

I tredje perioden får Burås kontakt. Man går upp till 6-4 och har powerplay med nio minuter kvar. Myggenäs börjar bli trötta och gnäller mycket på domaren. Därav blir det många PP för Burås. Myggenäs kommer dock på ett friläge i boxen och Josef tvingas ta en straff. Straffen är supersäker, stenhårt i krysset, och 7-4 förkunnas. Här släcks det lilla hoppet Burås hade och matchen spelas mer eller mindre bara av. Myggorna gör två mål till och matchen slutar 9-4.

Det är aldrig kul att analysera förluster, men ibland tvingas man till det. Myggenäs vinner rättvist där man är mycket hungrigare än Burås. Mot slutet tröttnar man och det är nästan så Burås kommer ikapp. Hade det varit en period till är jag övertygad om att Burås hade vunnit. Nu är dock innebandymatcher 60 minuter och det gäller att vara med från början. Förr eller senare åker man på en plump, och idag är det tyvärr en sådan dag. Det ska kommas ihåg att Myggenäs är ett bra lag, och det är ingen jätteskräll vi har fått bevittna. Myggenäs visar att det inte skiljer så mycket mellan topplagen i den här serien.
För Burås del är det bara att ladda om batterierna till söndag när Walkesborg kommer på besök.

Idag delas det inte ut några burar då ingen sticker ut. Alla var jämndåliga och alla vet att de kan bättre. Ska någon nämnas är det Gustav Sundell som skapar lite magi i powerplay, men framförallt i sitt aktiva coachande i tredjeperioden.