IBK Walkesborg 99 - Burås IK 2 - 4 (1-1, 1-1, 0-2)

@ Rimnershallen A-hallen

Redan i omgång 2 var det dags för Buråsgänget att åka upp till Uddevalla en fredagskväll, där Walkesborg stod för motståndet. Burås vann sin premiär mot Myggenäs medan WB99 förlorade sin mot Partille.
Problemen i kollektivtrafiken i centrala Göteborg denna dag ledde till en aning försenat bortalag. Rimnershallen är en fin och modern arena med fullgod belysning. Lyset inne på toaletterna var till och med fungerande. För att få se dagens match fick publiken pynta 30 kr. Detta skrämde inte Uddevallaborna som säkerligen var runt 100 st på läktaren. Det skymtades även en och annan spelare från Herrestad bland dessa.

Uppvärmningen kändes halvdan och Burås tar med sitt loja uppträdande in i första perioden. Efter halva perioden tar man ledningen med 1-0 genom Victor(trots att IBIS säger Filip). Victor snappar upp en riktig indianare från hemmalaget och sätter distinkt bollen i krysset. Glädjen blir dock kortvarig då Walkesborg kvitterar till publikens stora förtjusning.
Walkesborg backar hem långt och försvarar sig mycket väl. Burås lyckas inte skapa speciellt mycket, men det kändes ändå som att man hade koll på hemmalagets kontringar.

Inför andra perioden blir det precis som vanligt när man är i Bohuslän sidbyte. Regelboken säger att man ska byta sida inför varje period, vilket gör det svårt att argumentera med de envisa domarna. I Göteborg behöver lagen aldrig byta sida, och Walkesborg, Herrestad och Myggenäs hade säkerligen inte haft något emot att inte byta, men regler är regler.

Andra perioden är inte gammal när Burås drar på sig en dubbelutvisning. 1:43 in i fem mot tre dröjer det innan Walkesborg kan ta ledningen genom förra årets skyttekung Dennis Hjoberg. Hjoberg hetsar publiken som nu stormtrivs nu när de blåa tagit ledningen. När det blir dags för Burås att spela med en man mer visar man upp ett bedrövligt powerplayspel.

Halvvägs in i mittakten sätter Anton den enormt viktiga kvitteringsbollen. Tempot är i stora delar av matchen obefintligt. Walkesborg som spelar på två femmor försöker dra ner på tempot och maskar för att få in extra vila. Sargen är under all kritik. Den öppnar sig så fort någon rör den vilket leder till en minuts avbrott. Det var säkerligen 15 sådana här avbrott i varje period. En ny sarg borde stå högt upp på Rimnershallens lista, då allt annat håller toppklass. Perioden slutar 2-2 och det känns fortfarande som Burås inte är fullt fokuserade. I omklädningsrummet får laget sig en avhyvling av coach.

När tredje perioden ska blåsas igång är inte Gabriel i målet. Gabriel riggar kamerorna då Burås Media House inte följt med upp till Uddevalla denna kväll. När domaren säger åt Gabbe att ställa sig i mål replikerar han med ”but first, let me just take a selfie”.

I tredje perioden känns Burås aningen mer fokuserade och vinner lite fler dueller. I powerplay tar man också ledningen genom Gustav Sundell. Gustav gör mål bakom förlängda mållinje på något turligt sätt. Tungt för hemmamålisen som annars varit briljant matchen igenom. Walkesborg jagar kvittering men det märks att man spelat på två femmor matchen igenom. I slutet plockar man målvakten och lyckas skapa tre heta lägen. Gabriel gör en bra räddning och två skott viner tätt utanför. Henke, som för dagen var kapten, kan hänga 4-2 i den öppna kassen med 10 sekunder kvar av matchen.

Burås tar tre nya poäng, även om segern satt långt inne. Matchen kändes öppen och den hade kunnat sluta hur som. Burås förde ändå matchen men lyckades aldrig riktigt luckra upp hemmaförsvaret. Walkesborg var flera gånger mer taggat än Burås och vann således fler dueller.
De profilstarka namnen Dahl och Hjoberg var kända på förhand. Det var dock inte enbart dessa herrar som var framme och rörde om i grytan. Kevin Johansson-Bengtsson och Marcus Karlsson syntes ett flertal gånger. Truppen känns jämnare i år och Walkesborg borde kunna komma högre än förra årets placering. I dagsläget ligger man sist, men man har då mött seriens kanske starkaste lag i form av Partille och Burås. Laget har ett enormt hemmastöd och kommer bli en tuff uppgift för många lag.

Burås vinner utan att imponera. Det är dock en styrka att kunna vinna trots att spelet inte stämmer. I nästa match väntar Partille och då kommer det krävas hårdare jobb om segertåget ska fortsätta.

En bur: Jim Kontro. Bäst på backen idag och tar kloka beslut.

Två burar: Gabriel Nilsson. Håller tätt och släpper bara två mål, varav ett är i tre mot fem. Väldigt hög lägstanivå.

Tre burar: Victor Sjöblom. Sliter hårt som vanligt och leder den mest taggade femman framåt tillsammans med Henke och Filip. Smeknamnet ”mini-Anton” känns passande.