Herrestads AIF - Burås IK 1 - 9 (0-3, 0-2, 1-4)

@ Rimnershallen A-hallen

Då var det dags för säsongens sista resa till Uddevalla. Till de flestas förtjusning hade matchen förlagts på en lördag. Burås har haft gott om folk på träningarna och nästintill alla var tillgängliga för spel. Juniorerna Monte, Jacob, Victor och Andreas frågar om de får åka direkt till hallen. Coach agerar naivt och låter ungdomarna åka på egen hand. Detta resulterar att de blir 30 minuter sena och stör matchuppladdningen en aning. I en av de andra bilarna tvingas Lill-Gurra lyssna på Stor-Gurras musik, som för dagen var irländsk folkmusik. Junior önskar gång på gång Avicii men Senior viker inte ned sig. Markus hade fixat bortapublik då han denna helg bytt ”Jul på Liseberg” mot ”Mys i Dingle”.

Herrestad stod för dagens motstånd. Laget har gått knackigt med endast 2 poäng av de senaste 18 möjliga. Hur som helst vet vi alla att Uddevalla-lagen är starka hemma.

Matchen drar igång och det är Burås för hela slanten. Med fart och fantasi skapar man omgående lägen och Anton förvaltar tidigt ett friläge på bästa möjliga sätt. 0-1 till Burås. Herrestad hittar inga uppspel och tvingas slänga ner bollen i tomma hörn, eller så blir man av med bollen på mittplan. Nästa gång Anton är inne ringer det igen. Efter en snabb omställning levererar han ett smörpass bakom ryggen ala Sundell till Sam som gör 0-2. I mitten av perioden petar Victor in 0-3 och Herrestad tvingas ta time-out. Det hjälper bara nämnvärt men man lyckas hålla tätt resten av perioden.

Burås var mycket nöjda med perioden. Om det var frid och fröjd hos Burås lär det varit tvärtom i Herrestads omklädningsrum. Det var säkerligen inga vackra ord som myntades efter vad man presterat efter 20 minuter.

Andreas gör 0-4 tidigt i mittenakten. 17 sekunder senare gör det 30-åriga födelsedagsbarnet Josef 0-5 efter ett litet solonummer. Glädjen och firandet var lika fint som målet. Herrestad önskar nog att man hade en till time-out att ta. Matchen öppnar nu upp sig rejält och det är Hawaii-spel på hög nivå. Herrestad lyckas skapa några anfall men får inte in bollen. Slutet av andra perioden är Herrestad bästa i matchen och man lyckas etablera tryck och skapa lite lägen. Gabbe i målet är dock strålande och håller nollan perioden ut. Vi kunde skymta att reservkeepern i hemmalaget värmde upp, men inget byte skedde, och tur var väl det. Peter Andersson i målet spelar upp sig och låter inte de gröna jubla mer i denna period.

I tredje perioden fortsätter Burås att tugga på och man gör ytterligare fyra mål. Andreas gör hattrick, Sam knackar in en boll på volley, och Henke missar en sju-åtta frilägen.
Junior får göra sista målet och ett högt Jaaadååå på bred skånska hörs i en ganska tyst hall.
Med fyra minuter kvar får Herrestad hål på Gabbes nolla, mycket sorgligt. Josef och Jacob lastas får målet då båda jinxar inför sista perioden genom att säga ”nu ser vi till så Gabbe håller nollan”. Mycket orutinerat.

Burås vinner alltså med 1-9 och det var inget snack om var poängen skulle hamna. Herrestad gör ingen dålig insats, trots man saknar nyckelspelarna Sebastian Ohlsson och Jacob Stenström. Peter Andersson i målet står för flera fina räddningar och Burås kunde lika gärna gjort 9 mål till.
Hela Herrestad ska ha stor eloge för att man trots underläget spelar färdigt matchen helhjärtat och inte ballar ur. Domarna var över förväntan. Det var i och för sig en ganska lättdömd match och Burås kanske kunde blivit utvisade någon mer gång, men detta hade inte påverkat resultatet.

Uppehållet verkar ha gjort Burås gott och man sannolikt står för säsongens bästa insats. Att den dessutom sker på bortaplan är än mer glädjande. Herrestad jämförde Burås med förra årets suveräner Mölndal, något som verkligen värmer hjärtat.
Till er som tyckte synd om Junior i början, så fick han faktiskt lyssna på Avicii hela vägen hem.

En bur: Anton ”Berez” Berce. Anton drar igång laget genom en stark första period och är som vanligt nyttig över hela banan.

Två burar: Andreas Samuelsson. Andreas syns inte så mycket idag men gör ändå tre mål och hade bud på minst ytterligare tre. Vi får även se en kullerbytta vid firande av det tredje målet. Peder hade varit stolt.

Tre burar: Gabriel Nilsson. Vilken insats. I vissa stunder var det inte mycket att göra, men fan vad stabil karln spelar. Är endast fyra minuter från att hålla nollan. Burås har seriens bästa målvaktspar, något vi ser i kolumnen ”minst insläppta mål”.

Hört på bänken:

”Jaaaadåååååå”
Gustav Nilsson jubel efter säsongens första mål. Avd Den som väntar på något gott…

”Förra gången vi var här låg vi under med 3-0 inför första perioden”

Samuel Andersson vid matchgenomgången. Avd Gjorde Herrestad mål på uppvärmningen?

”Vänta vi kan inte köra ringen än, Henke är inte här. Eller vänta, Kontro är här, vi kör”
Gabriel Nilsson försöker till varje pris undvika vara äldst och på så vis slippa köra ”ringen”. Vad som är extra roligt är att Henke är yngre än Gabriel, så det spelade inte så stor roll om Henke hade kommit eller ej. Avd. Full koll på läget.