Utanför planen

Inget planerat

FBC Lerum H3 - Burås IK 5 - 8 (1-2, 1-4, 3-2)

@ Rydsbergshallen

Äntligen var det dags för en lördagsmatch. Trots förra lördagsmatchen Burås spelade slutade i förlust var modet ändå gott hos grabbarna. I vanlig ordning samlas laget vid Svingeln och vissa har svårt med tiden. Jompa slog till med årets skräll då han inte var försenad. Tobbe, som däremot var sen, sinkade laget ytterligare då han bara skulle in och köpa sushi på restaurangen bredvid. Jacob håller på att köra på Hoffes bil och övriga i laget undrar hur den mannen kan ha fått körkort.

Väl framme klagar gubbarna i Hoffes bil på att luften var väldigt dålig och att det var skönt att man äntligen var framme.

Redan vid ankomst får Burås smaka på Lerums fina organisation. Kiosken var öppen och det fanns flera sorters godis. Sam lyckades dock motstå frestelsen. Under uppvärmningen fick Burås tillgång till fler bollar än vad som annars finns i Svingeln totalt. Alla bollarna var dessutom av den nya typen, den med prickar på. Det syntes inte till några pokémon-bollar eller andra färger, Gabbe hade stormtrivts.

Matchen börjar lite avvaktande där inget lag dominerar. Andreas visar i sin sista seriematch för året att han kan göra mål. Han målar två gånger om och ger Burås en 0-2 ledning. Lerum svarar genom Jonathan Wathén som gör mål från sin backposition. Patrik tvingas utgå skadad och Burås får gå ner på två centrar. Gnällige Gustav poängterar snabbt att han inte kommer orka spela hela matchen och beslutar att Milch får spela dubbla byten på backen istället. Josef flyttas upp på centern i Patriks ställe. Perioden slutar 1-2 men det känns som Burås är vassare när de väl kommer till läge.

I andra perioden är det dags för Burås igen. Gustav skjuter ett klent skott som studsar i sargen bakom mål och Hampus kan påpassligt peta in bollen, ställning 1-3. Lerum kan reducera till 2-3 på en frislagsvariant när Burås halvsover. Kort därefter kan Henke styra in 2-4 och tystar kritikerna från förra matchen, i alla fall för stunden. Bortalaget får stundtals till bra spel och det känns som man har kontroll på läget. Efter en bra sekvens får Hampus ett diagonalpass från Gustav och hänger sitt andra mål för kvällen, 2-5. Hampus fan-club satt på läktaren bestående av mor, far och flickvän. Det fanns fler som sympatiserade med de gröna, då vi skymtade både Victors pappa samt hela Patriks familj som var på besök. Synd för Patrik att han utgick skadad då han annars varit en av de mest tongivande spelarna i Burås på senaste.

Tobbe hänger 2-6 innan perioden är slut när Gustav av alla spelare står framför mål och skymmer. Ledningen känns väldigt bekväm att ta med sig in i omklädningsrummet.

I tredje perioden får Lerum lite kontakt via två snabba mål, men Gustav kliver fram och dödar i stort sett matchen med sitt 4-7 med halva perioden kvar att spela. Trots att en liten gnista av hopp tänds för Lerum med 5-7 replikerar Milch snabbt till 5-8 som även blir slutresultat. Återigen är det Gustav som skymmer målvakten. Lerum protesterar på att herr Milch jublar onödigt högt, men vi som spelat mycket med mannen i fråga vet att han alltid beter sig på detta sätt. Inga konstigheter som coach själv hade sagt.

Burås står för en stabil insats och blir aldrig hotade av Lerum. Lerum känns som ett mittenlag och lär kunna utmana Walkesborg, Surte och Herrestad. Josef gör en solid insats som center och visar att han har spelat i högre divisioner. Burås tar nu VM-uppehåll som serietvåa en poäng bakom Älvstranden. Nästa match väntar ett väldigt intressant möte då just Älvstranden kommer på besök. Ska det bli årets match?

En bur: Hampus Markkrona. Får hatten idag och gör två viktiga mål.

Två burar: Christoffer Gustafson. Gör en väldigt stabil insats och ser till att Lerum aldrig får kontakt. Burås har ett riktigt starkt målvaktspar.

Tre burar: Andreas Samuelsson. Andreas visar vägen i första perioden med sina två mål och är även en stor tillgång i försvarsspelet.

Hört från bänken:

Perkele!
Tobias Sergel Rosqvist svär när han missar mål avd. Mångkulturen börjar komma till Burås.