Burås IK - Västra Frölunda FK H3 9 - 2 (6-0, 1-1, 2-1)

@ Svingelns Sporthall

Tabelljumbon Frölunda skulle denna dag gästa Svingelns Sporthall. Frölunda har haft en tung säsong med flera tongivande spelartapp samt allt mer åldrande trupp. Nu var det dags för säsongens kanske tuffaste match, Burås borta.

De senaste åren har mötena lagen emellan varit tajta och tuffa. Förra säsongens två möten slutade bägge oavgjort. Värmningen känns bra och förra omgångens förlust mot Surte kändes glömd.

Matchen startar i ett rasande tempo och det är Burås för hela slanten. Henrik Nord gör mål i sitt första byte i seriedebuten. Patrik målar två gånger om innan Alfie sätter dit 4-0 redan efter sju minuter. Redan här känns det som Burås kommer få en behaglig resa resterande del av matchen. Det är Burås som håller i taktpinnen och Frölunda får knappt låna bollen. Hampus ser pigg ut och skjuter över några gånger. En ledsen Hampus sätter sig på bänken och får några tips från coachen. Den nya taktiken är att skjuta lågt, och då smäller det direkt. Med en ”isare” gör Hampus 5-0 i målvaktens bortre hörn. I bytet efter gör Sam 6-0 på ett friläge efter en fin frispelning av Alfie.

I pausvilan är det enbart glada miner hos de gröna och frågorna som ställs är i stil med ”Ska Hoffe få hålla nollan?” och ”Kommer vi göra fler mål än mot Partille?”.
Strax innan vi ska gå ut bekräftas ryktet. Kamerorna var inte påslagna under första perioden. Ett stort suck går genom truppen. Chefen för Burås Media House Gabriel Nilsson var hemma och sydde gardiner han och sambon hade köpt kvällen innan på IKEA. Det visar sig att Gabriels undersåtar inte har kompetensen att axla hans roll (än i alla fall).

Om allt var frid och fröjd i första perioden så är det det motsatta i andra perioden. De onödiga utvisningarna man lyckats undgå kommer nu på löpande band. För många spelare på planen och felaktigt avstånd i powerplay för att nämna några. Lill-Conny är snabbt framme och tar på sig lagstraffet för att ta in minuter på gubbarna i toppen av utvisningsligan.
Patrik gör 7-0 med en riktig rökare upp i krysset. Resten av perioden sammanfattas lätt med hjälp av följande fragment. Frölunda spräcker till slut sin nolla. Hampus skjuter över. Anton tar onödiga utvisningar. Hampus skjuter över. Anton missar öppna mål. Henke träffar stolpen.

Inför tredje perioden funderar de flesta på vad som gick fel i andra perioden. Filip funderar dock på vilket meal han ska köpa på Max hamburgerrestaurang efteråt.

Den tredje perioden ser ut som den första perioden, dvs ett Frölunda som tillåts inneha allt mer boll och skapa chanser. Stundtals är det Hawaii-spel av höga mått och någon uns av struktur verkar obefintlig. Frölundas målvakt spelar väldigt oortodoxt genom att stå upp likt en handbollsmålvakt. Stilen spelade nog ingen större roll idag då Burås helt enkelt är bättre.

Hemmalaget vinner till slut med 9-2, och resultatet är helt rättvist. Frölunda känns svagare i år och kommer nog få svårt att hänga sig kvar. Gubbarna i laget verkade ändå vara vid gott mod. Vi läste ju om mötet med Herrestad där coach Martin prisade VFFK för deras goa jargong, och liknande saker uppfattades av Burås. Det är alltid något som strular i Svingeln, och idag är det stolarna. Inte ens seket har stolar vilket betyder att de utvisade spelarna får sätta sig på motståndarnas avbytarbänk. Per Klingnäs i Frölunda får sätta sig två gånger om, men tycks inte vantrivas på den gröna bänken. Anton tar sitt ansvar och får socialisera med Frölundas bänk.

Burås tar en stabil seger där man egentligen avgör redan i första perioden. Resterande del av matchen slarvas det rejält och tempot blir lägre. Det är lätt att det blir så i sådana här matcher. Nästa helg väntar nästjumbon i form av IBF.

En bur: Hampus Markkrona. Alltid inspirerad och löpvillig. Får skjuta lite lägre nästa match ;)

Två burar: Anton Berce. Födelsedagsbarnet gör ett  Gordie Howe-hattrick med både mål, assist och utvisning.

Tre burar: Matchens lirare var inga problem att utse denna match. Patrik Nilsson gör en solid insats och borde haft fem ytterligare assist om Anton bara följt innebandyns viktigaste budord, PÅMÅL!