Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Burås IK - Surte IS IBK H3 7 - 3 (3-2, 3-1, 1-0)

@ Svingelns Sporthall

Dags för det enda lag som Burås inte tagit poäng av att besöka Svingeln, nämligen Surte. Surte har visat upp god form inför mötet och var säkerligen mentalt stärkta av segern från i höstas. 
I Buråslägret har träningsnärvaron pga sjukdomar, skador och motivation varit sådär.

Inför matchen är det mycket snack om att nyckeln till seger kommer vara att vinna första perioden. Känslan är att Surte oftast vunnit sina första perioder, även mot bättre motstånd. Sen har man dock inte orkat tugga på i samma tempo och då släppt in fler mål.


Trots detta är det Surte som tar ledningen efter dryga två minuter. Ett kvickt inspel och en styrning, otagbart. Surte har bra rörlighet i anfallsspelet och vaskar fram en och annan målchans. 
Efter knappa sex minuter kommer kvitteringen genom Filip. Anton gör ett hästjobb i förarbetet där han transporterar bollen från egen zon. Strax därefter når Gabbe Andreas med ett långt utkast. Andreas gör ingen besviken och sprätter in 2-1. 
Surte kan sedan kvittera när man skapat ett räknefel hos Burås. Bollen styr på Sundell och in, vilket ställer Gabbe i målet. I slutminuten har andra formationen ett långt anfall och med 11 sekunder kvar så lossar Björn bössan, 3-2. Enligt egen utsago var det inget höstlöv.

 

I pausen känns det bra i hemmalägret. Man har vunnit första perioden och vet att Surte har haft sin bästa del. Josef, som för dagen agerar coach och PP-specialist, gör några smärre korrigeringar i försvarsspelet.

 

Period 2 är inte gammal när Burås får chansen i PP. Josef svidar om och gör sitt första byte i matchen. Efter ett bra PP kommer tillslut utdelning. Tobbe sätter dit 4-2 på assist av Gustav. 
Efter detta mål har Burås sin bästa del av matchen. Anfallen är långa och alla kedjor vaskar fram massor av målchanser. Surte tvingas slå ifrån sig och det ser ut som första periodens höga tempo verkar ha tagit ut sin rätt. Därför är det både ologiskt och aningen orättvist att Surte gör nästa mål. Men 4-3 kommer upp på resultattavlan. Efter detta så händer det mycket. Surte får en utvisning, och kort därefter får även Burås en utvisning. I spel fyra mot fyra får sedan Surtes Daniel Dahlman en U5 för hårt spel. Dahlman delar ut en tryckare efter avblåsning. Det kan diskuteras om fem minuter kvar korrekt, och alla har nog sin egen tolkning. Under denna utvisning avgörs matchen. Burås gör både 5- och 6-3 innan perioden är slut.

 

Utvisningen fortsätter i tredje perioden och när 7-3 kommer är det god natt Surte. Tredje perioden är ganska händelselös. Surte får chansen i fem mot tre med fem minuter kvar, och plockar då keepern. Man lyckas ändå inte göra mål och matchen slutar 7-3. Precis som någon i gästboken skrev så får Burås en straff i slutminuteran och precis som förutspått missar man. Det är Andreas som inte lyckas sätta dit den. 

 

Surte spelar lurigt i första perioden och har bra rörelse i anfallszonen. Detta tär dock på krafterna. Speciellt när man spelar på två centrar. Detta är nog en av anledningarna att Surte är så bra i just den första perioden. Man skulle behöva en kedja till, eller också öka konditionen på gubbarna. Motståndarna ställer ofta upp i ett zon-försvar och behöver då inte springa speciellt mycket. Då får man mer krafter till slutet av matcherna. Det hade varit intressant och se statistik över hur många första perioder Surte vunnit, respektive hur många tredje perioder man förlorat. 
U5an på Dahlman avgör matchen. Burås gör 3 mål på denna och efter det kan inte Surte resa sig. Hur matchen hade sett ut om det bara blivit en tvåa kan vi endast spekulera i.

 

Hemmalaget gör en stabil insats. Stjärnan Dahlman, som hade en magisk afton i höstas, går poänglös från detta möte. Burås förlänger sin hemmasvit och tar tre fina poäng. Det är nu 11 poäng ner till trean Ale, som tappade poäng mot Herrestad. Älvstranden går som tåget och har bara Myggenäs kvar där det finns en rimlig chans att tappa poäng. Denna match spelas dock hemma. Det är stor skillnad på Myggenäs hemma och borta. Så som det ser ut nu kommer det vara just den där försmädliga förlusten mot Surte i höstas som grusar chansen till seriesegern. Sex matcher återstår och Burås tar en match i taget.

 

En bur: Björn Vestling. Hänger årets första mål och gör ett fint jobb i defensiven.

Två burar: Tobias Sergel. Rätt man på rätt plats. Hänger två viktiga mål. Tar dessutom äntligen tvätten.

Tre burar: Gustav Sundell. Har haft en stigande form på senaste och slår ett gäng magiska passningar idag. Tobbe och Andreas hade kunnat hängt 4-5 mål till om skärpan funnits där.

 

Hört från bänken:

 

”Vi säger att vi ska snacka mer. Det vi egentligen borde göra är att lyssna bättre. Lyssnar vi inte spelar det ingen roll att vi snackar.”
Anton Berce får en uppenbarelse på bänken och tycker vi borde byta ut uttrycket ”mer snack” till ”lyssna mer”. Avd. Filosofi på hög nivå.

 

Anders: Fan vad Lill-gurra köttar just nu.

Sundell: Han spelar för Farfar.

Lill-gurras Farfar fyller 80 år och firar med att vara på plats. Avd. Alla behöver en morot.

 

"Det kändes inte som att den där femminutersutvisning var speciellt avgörande."

Björn Vestlings tankar ang utvisingen som gjorde att Burås rycker från 4-3 till 7-3. Avd. Fråga Surte och hör vad de tycker.