Utanför planen

Inget planerat

Burås IK - Pixbo Wallenstam IBF H3 8 - 5 (1-2, 2-2, 5-1)

@ Svingelns Sporthall

Dagens motståndare var Pixbo. Pixbo har inlett med tre raka förluster medan Burås vunnit sina tre. Pixbo är nederlagstippat och det känns som en smula underskattning hade smugit sig in i hemmatruppen.

Pixbo spelar med mer passion och tar även ledningen i powerplay med 0-1 06:24 in i matchen.
Senare i en smått bisarr situation går bollen sönder. Domarparet uppfattar inte detta och det hela resulterar i att Gabriel i målet skriker ”Blås då för fan!”. Detta resulterar i 2+10 min för osportsligt uppträdande, vilket kan anses väldigt hårt. På grund av detta tvingas Burås sätta in en ny målvakt. Coach hade dock varit smart och skrivit upp Christoffer i protokollet trots han satt på läktaren. Christoffer får svida om och ställa sig i målet. Inledningen blir allt annat än bra då Pixbo lyckas komma två mot noll i powerplay och hänger 0-2. Burås kommer sannolikt få nöta boxplay i veckan som kommer då man släpper fyra av fem mål i spelformen.
Detta var inte Burås period, men Henke lyckas kötta in reduceringen 1-2 precis innan pausvilan.

I andra perioden rycker Burås upp sig en aning. Pixbo skapar inte mycket till lägen utan tvingas spela runt Buråsförsvaret. När väl Burås kommer till läge är det oskärpa i avsluten eller liknande bortförklaringar som är applicerbara. Victor trycker dock in den viktiga kvitteringen halvvägs in i perioden. Glädjen blir kortvarig då Burås återigen drar på sig en onödig utvisning och återigen släpper in ett mål i boxplay. Det blir en snabb replik när Hampus resolut stänker dit 3-3 på ett fint förarbete av Anders. Pixbo tar ändå ledningen i slutet av perioden och pausställningen är 3-4.

Burås känner att de inte får upp önskat tempo och går ner på två femmor. Åtgärden var helt klart lyckad då Anton och Markus på egen hand går upp till ledning 6-4 på tre minuter. Från och med här är det Burås för hela slanten. Pixbo får betala ett högt pris då de rullat på fyra backar matchen igenom. De får lite kontakt via 6-5 men närmare än så kommer man inte. Jompa dödar matchen med fyra minuter kvar då han sätter 7-5. Victor petar in 8-5 och Andreas samlar på sig ytterligare en mygelassist.

Burås gör sitt jobb och tar sina tre poäng. Trots underläge i stort sett hela matchen kändes det aldrig panikartat. Man jobbar metodiskt och vet att tempot pga våra tre femmor kommer ge resultat i slutperioden. Resultatet känns även rättvist trots Pixbo var mer taggat än hemmalaget. En hel del prestige stod på spel då hela fem hemmaspelare har sina rötter i Pixbo, där fyra av dessa spelade i laget så sent som förra året. Man bevisar för dagen att man bytt upp sig till ett bättre lag.

Burås tar med sig tredje perioden från matchen, då det är där man visar upp sin rätta sida. Utan att bli för tjatig så är det en styrka att vinna trots man inte spelar på topp. Burås står nu som ensam serieledare med maximala 12 poäng. Så bra har inte klubben startat sen mannaminne. Nästa helg är det en tuff bortamatch i form av Surte. Rullar segertåget vidare då tro?

En bur: Henric Andersson. Pensionären håller sig lugn och tar inte några onödiga tvåor för gruff idag. Bara det är nästan värt en bur. Gör i övrigt en solid insats.

Två burar: Anton Berce. Man köper aldrig grisen i säcken med denna man som idag leder laget till seger.

Tre burar: Markus Alfredsson. Springer tills han bokstavligt talat inte orkar ta en meter till. Ligger bakom rycket som leder till seger tillsammans med Anton. Får även hatten idag.