Burås IK - Partille IBS H3 17 - 4 (4-1, 5-2, 8-1)

@ Svingelns Sporthall

Det var idag Partilles tur att försöka inta den gröna borgen. Svingeln visar sig från sin bästa sida direkt då förbundet varit där under helgen och stulit matchklockan. Att både Burås herr och dam skulle spela match under söndagen verkar inte Gibf tycka var så viktigt.

Båda lagen får helt enkelt köpa läget och fokusera på matchen istället. Partille vann övertygande mot Walkesborg i första omgången för att sedan förlora knappt mot Alé. På förhand kändes dagens möte som det skulle kunna bli en riktig holmgång.

Burås kör gasen i botten från första minut och går snabbt upp till en 3-0-ledning. Hemmalaget visar större aggressivitet än senast mot WB99 och vinner de flesta duellerna. Perioden slutar 4-1. Noterbart är att Gustav Sundell, förlåt Conny, gör två mål. Passningsgeniet verkar ha tagit sikte på skytteligatiteln istället.

I inledningen av andra perioden får Partille kontakt via 4-2, men Burås rycker snabbt upp till 6-2. Strax efter att Partille reducerar till 6-3 så får Burås chansen i fem mot tre, och då smäller det två gånger om. Det är egentligen här matchen avgörs på allvar trots Burås kontrollerar matchen från start till mål. Perioden slutar 9-3 där debutanten Markus gör sitt första mål i Burås. Markus hade tre gubbar med öppet mål på bortre men väljer att ta avslut själv, och så länge den går in så kan vi inte klaga. Debutanten spelade med nr.19 idag och det verkar som förra årets kapten Rickard lämnat kvar en gnutta magi i tröjan.

I tredje perioden märks det att Partille både börjar bli trötta och uppgivna. Bortalaget hade inga problem att hänga med Burås rent tempomässigt, men man lyckas inte skapa något av värde. Burås defensiv är tajt och trots några tunnlar från bortalaget åstadkommer inte Partille speciellt mycket. Hoffe i målet hade en lugn dag på jobbet.
I tredje perioden är det mycket Hawaii-spel då hemmalaget är målkåta och Partille inte jobbar hem som de ska. Zäta får hänga ett höstlöv på slutet och rykten gick om detta var hans första mål i den gröna tröjan. Milch känner att han behöver lite uppmärksamhet så han utgår skadad. Läkaren Anders som var tillbaka fick direkt använda sina färdigheter och lär behövas fler gånger under säsongen, både i försvaret och i medicinväskan. Förhoppningsvis är krigaren tillbaka nästa vecka. Jacob får även han hänga sin första Buråskasse, i boxplay dessutom. Dagens yngsta spelare hade Svingelns största leende på sina läppar. Matchen slutar 17-4.

Som sagt så var det aldrig spännande. Burås är flera klasser bättre idag och man gör Partille dåliga. Juniorerna väger för lätt i många situationer och på slutet får även de mer fysiska Partille-spelarna det jobbigt. Målvakten gör en godkänd insats och det måste kännas tungt att få släppa 17 kassar. Hans försvar var under stora delar obefintligt och många av målen görs i öppna mål. Partille kommer nog hamna på den övre halvan men borde inte vara med och kriga om de två översta placeringarna. Jonas Kärrman verkar vara en fadersgestalt för de yngre lirarna och vi får se hur väl han lyckas.

Burås övertygar på nytt hemma i sin borg och sänder ett budskap att här kommer övriga lag få jobba hårt om de ska ha poäng. Man återtar serieledningen när hela laget gör en solid insats. Att truppens mest meriterade spelare, Josef Nilsson, saknas märks knappt. Andreas Samuelssons föräldrar besökte dagens match och var nöjda med resultatet. Dock var de besvikna på att de varken fanns sittplatser, kaffe eller någon matchklocka.

Dagens burar är inte lätta och dela ut.

En bur: Markus Alfredsson. Gör ett grymt jobb i sin forechecking och gör 1+1. En ny nr.19?

Två burar: Jompa. Sliter hårt som vanligt och får köra tåget hela tre gånger idag. Belönas även med hatten idag.

Tre burar: Gustav aka Conny. Gustav visade upp fjolårets storform idag och gör 3+3. Denne blygsamme norrlänning tar nu dock semester i fyra veckor och laget får klara sig utan honom i kommande matcher.

Hört från bänken:

”Vi ställer upp som en box, typ som en låda med fyra hörn.”

Anton Berce förklarar hur man spelar fyra mot fyra avd. Illustrera gärna.

”Tur han sköt så löst, annars hade den gått över”

Jompa om Zätas mål avd. Kan man skjuta lösare än Zäta?

”Det står 8-3 nu gubbar, det har vi tappat förr.”

Anton Berce om ställningen avd. Positiv attityd var det.

”Nu är det bara 10 min kvar. Vi går in och spelar tråkigt genom att hänga fem mål till.”

Josef Nilsson om ställningen avd. Är mål tråkigt?