Burås IK - IBK Walkesborg 99 9 - 7 (3-2, 2-3, 4-2)

@ Svingelns Sporthall

Dags för Walkesborg att gästa Svingeln. Walkesborg kommer med nio utespelare men med hela tre målvakter. Man har även tre prydligt och enhetligt klädda coacher på plats. Hampus och Lill-gurras kompis Oscar tog idag på sig seket, då damerna hade match samtidigt. Stort!

Matchen inleds på bästa sätt för hemmalaget, man skapar chanser och får snart 1-0 i powerplay via Tobbe. Anteckningsvärt är att Rickard sekunder innan matchstart trampar på Tobbes klubba så hooken ”förstörs”. Detta visade sig sedan vara receptet för mål. De flesta av er kanske undrar vem Rickard är? Rickard har bara spelat en match i år (förlustmatchen mot Surte) så han var sugen på att revanschera sig.

När Burås sedan gör 2-0 känns det som det kommer bli en trevlig eftermiddag i Svingeln. Walkesborg spelar dock efter sina resurser och Hjoberg gör 2-1 från halvplan på ett frislag. Perioden slutar 3-2 där Burås bränner ett otal lägen, framförallt frilägen.

Inför andra perioden snackas det mycket om att tugga i samma tempo då Walkesborg stundtals gick på knäna. Förståeligt då man endast spelade med nio utespelare. Ändå lyckas WB99 kvittera. Burås gör inte riktigt som man kommit överrens om och Walkesborg kommer i superkontringar. På ett av målen blir man rejält upprullade och det är i sekvensen snudd på innebandypropaganda. Perioden slutar 5-5 och Walkesborg är med i matchen i allra högsta grad.

I tredje perioden rivstartar Burås och man går upp till 8-5. Det börjar märkas att bortalaget börjar bli trötta. Med cirka fem minuter kvar får man in 8-6 och hemska bilder kommer upp på näthinnan då Walkesborg förra året vände ett 7-1 underläge i sista perioden till just 8-8. I bytet efter åker Sam på sin första utvisning(det går verkligen att diskutera om denna var korrekt) i Buråströjan och powerplay för bortalaget. Andreas lyckas sno åt sig bollen och kommer fri från mittplan. Hemmabänken håller andan, och kan se Andreas aningen turligt rulla in 9-6. Detta var Andreas fjärde friläge i matchen, så ni förstår att det var en glad pojk vi såg.

Walkesborg får in 9-7 men kommer aldrig närmare. Man är helt enkelt alldeles för trötta. De sista minuterna spelar Burås bara runt bollen och WB99 är för trötta för att jaga.

Detta var ingen bra insats av Burås. Man är för ofokuserade i avsluten och lyckas inte ta ner Walkesborg i en mot en situationerna framför kassen. Walkesborg ska ha en stor eloge för sitt kämpande. I sista perioden rullar man på åtta utespelare. Hade man varit fullt lag hade utgången kunnat bli annorlunda. Positivt för de gröna är att man är tillbaka i vinnarspåret inför bortamötet med Partille nästa helg. Rickard får avsluta(?) karriären med att dra igång ringen en sista gång. Nästa vecka flyttar han till Stenungssund och därför kommer vi troligen inte se honom speciellt mycket i framtiden.

En bur: Ludwig Thorson. Sliter som ett djur, och alltid med ett leende på läpparna.

Två burar: Filip Feldt. I lånade skor gör Filip en stabil insats. Han ligger bakom det mycket viktiga 8-5 målet.

Tre burar: Kapten Josef Nilsson. Gör det mesta rätt idag. Helt enkelt bäst på planen.