Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Burås IK - IBF Göteborg H3 11 - 3 (2-3, 4-0, 5-0)

@ Svingelns Sporthall

Det var dags för jumbon IBF Göteborg att besöka Svingeln. IBF är sannolikt det lag i serien som trivs bäst i Svingeln, då klubben huserade i hallen innan Torpahallen byggdes. Man vet vad Svingeln är för hall, och störs inte av skicket.

Burås laddade på ett annorlunda sätt inför denna match. Torsdagens träning var inställd pga damlaget hade match, och på fredagen anordnade klubben vårfest. Det var med andra ord lite hängiga huvuden i Buråslägret på söndagen.

IBFs hemsida har inte precis varit levande. Man lägger bara upp nyheter när man vinner, och i år har det bara blivit en vinst. Inför mötet med Burås hade man dock lagt upp en nyhet. Man kallar Burås för seriens självgodaste lag, och tycker man fått utstå oförtjänad kritik i ”Sams hörna”.

I vanlig ordning lägger man in fyra spelare i IBIS och fyller i resten av spelarna manuellt på plats. För dagen mönstrar man ett lag på tolv gubbar, flera med meriter från JAS-laget.

 

Matchen drar igång och Burås är inte riktigt på tå. Efter fyra minuter får en IBF spelare trampa in lite för lätt och hänga 0-1 ur dålig vinkel. Kort därpå kommer även 0-2, men det är långt från någon panik. Burås börjar få igång benen och vaskar fram lite målchanser. Avsluten är dock inte på mål och de som träffar parerar IBF goalien Daniel Borgström. Borgström är utan tvekan en av seriens bästa målvakter, så Burås visste att man var tvungen att lasta mycket skott idag. 

Efter knappa tolv minuter får han dock kapitulera. Tobbe gör 1-2 med ett skott som knappt har styrfart. I bytet efter kommer ett väldigt maskerat avslut från Anton placerat i första krysset, kvitterat, 2-2. Glädjen blir dock kortvarig när IBF snyggt skär djupa sår i Buråsförsvaret och stöter in 2-3.

 

I pausen snackas det mycket om att alla borde tagga ner en aning. Första perioden kändes väldigt hetsig. Utskällningar till både lagkamrater och domare haglar frekvent. Spelet såg dock bättre ut sista fem minuterna av perioden och hemmalaget ska bygga vidare på detta.

 

Patrik kvitterar tidigt till 3-3 efter att ha blivit upphakade bakifrån fem-sex gånger. Hur det inte kan bli en avvaktande utvisning här är en gåta. Några minuter senare åker en IBF-spelare ut och det dröjer 10 sekunder innan Anton smäller dit 4-3 efter fint rull i PP. Milch gör sedan 5-3 och det gröna lokomotivet har börjat rulla. IBF har inga motmedel och 6-3 kommer efter Hampus slagit in en retur. Burås vinner perioden med 4-0 och läget känns stabilt.

 

Inför tredje perioden är man medveten om att ett mål till kommer döda matchen. IBF känns uppgivna och det är mycket slarv i det egna försvaret. Det borde inte vara konditionen som tryter då dessa killar är vana att lira innebandy uppåt fem-sex gånger i veckan. Burås skapar massor av lägen och vänder spelet snabbt och effektivt många gånger. Man vinner perioden med 5-0, där Hoffe får assist när Hampus fastställer slutresultatet till 11-3 från ”fel” kant.

 

Som resultatet avslöjar var det inte mycket att snacka om var trepoängaren skulle hamna idag. IBF får ändå en bra start och ställer upp med ett slagkraftigt lag. Hade man ställt upp med detta lag varje match hade man verkligen inte legat på tre poäng efter 18 omgångar. Övre halvan i tabellen är nog en bra uppskattning. IBF har en teoretisk chans att hålla sig kvar, men de flesta är nog överrens om att detta inte kommer hända.

Burås fortsätter att övertyga och säkrade andraplatsen i och med segern. Som det ser ut nu kommer denna inte räcka, så man kan bara hoppas Älvstranden tappar poäng så mötet i näst sista omgången blir en riktig seriefinal.

Hoffe får hålla nollan sista två perioderna, mycket till hjälp av sitt försvar som täcker ut IBF bra. I nästa omgång väntar en tuff bortamatch mot Ale, som säkerligen vill ha revansch från höstens möte.

 

En bur: Tobias Sergel Rosqvist. Petar in sina bollar, räcker så.

Två burar: Hampus Markkrona. Det var en spelsugen Hampus som varit borta ett tag. Hänger två kassar och tar flera mogna beslut idag.

Tre burar: Gustav Sundell. Ass. Coach har blivit något av en försvarsgeneral och täcker sanslöst med skott. Är navet i firma SSS (Sundell-Sergel-Samuelsson).