Burås IK - FBC Lerum H3 7 - 7 (3-1, 3-2, 1-4)

@ Svingelns Sporthall

Match mot Lerum en fredagskväll i Svingeln. Försvarsspelet har på senaste sett riktigt bra ut och det är goda miner i hemmalaget då tabellen precis öppnat upp sig.

Första perioden rivstartar och Burås går upp till 3-0 efter halva perioden. Allt känns frid och fröjd, och kanske smyger det in sig en känsla av bekvämlighet. Lerum börjar ta över matchen och dikterar villkoren i andra halvan av perioden. Strax innan pausvilan får Hoffe tillslut kapitulera, efter att ha hållit nollan i 126 minuter och 2 sekunder, en mäktig siffra.

I pausvilan pratas det mycket om att hitta tillbaka till det inledande spelet.

Andreas gör 4-1 i början av andra perioden, men Lerum reducerar till 4-2 kort efter. Det händer inte så mycket mer i andra perioden fram till det återstår 3 minuter. Först gör Jake 5-2 med ett skott som styr på femtielva spelare innan bollen letar sig in. Lerum reducerar och Gustav sätter dit viktiga 6-3 precis innan pausvilan.

Tredje perioden innehåller mer Hawaii-spel och det är inte lika strukturerart som tidigare. På en spelvändning har Burås maximal tur då bollen ändrar riktning i sargen och friställer Hampus som rundar målvakten och rullar in 7-3. Här känns matchen säker, men så händer det något. Lerum reducerar till 7-4 i powerplay på ett frislag. Andreas kommer senare på ett friläge, men dras ner och straff utdömes. Anton lyckas dock inte förvalta straffen, och powerplay för Burås. Powerplayet är inte bra och Lerum kan till och med göra 7-5 på ett friläge. 16:24 kommer 7-6 och Burås tar time-out. Man lyckas ändå inte få stopp på Lerum som fortsätter vaska fram chanser. Med 13 sekunder kvar av matchen kommer 7-7 och känslan är inget vidare. Burås tappar blytunga poäng på Älvstranden.

Detta är en match som Burås ska kunna stänga flera gånger om. Man har massor av lägen, speciellt straff och PP. Att släppa in mål i PP får bara inte hända. Lerum är sylvassa när läge ges och de flesta av målen satt i bortre krysset.

Vad innebär detta för striden med Älvstranden? Burås måste fortfarande vinna mot Älvstranden. Något annat och Älvstranden är seriesegrare. Vi antar att Pixbo inte kan besegra Älvstranden i en sista omgång med seriesegern på spel. Vid Buråsvinst med uddamålet går lagen upp på samma poäng, och samma målskillnad. Älvstranden har dock fler gjorda och leder då serien. Då har vi en sista omgång där det blir en målskillnadshistoria. Mer spekulationer om detta tar vi om det blir aktuellt. Nästa helg väntar ett stekhett möte mellan division 3 två bästa lag.

En bur: Jonatan Conradsson. Sliter på bra och spelar 4-0 idag.

Två burar: Anton Berce. Spelar även han 4-0 och springer som vanligt mer än de flesta.

Tre burar: Jacob Edwijn. Stabilt backspel som kröner det med ett mål idag. Tyvärr räcker det inte för vinst.