Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Ale IBF H3 - Burås IK 0 - 8 (0-1, 0-3, 0-4)

@ Ale Gymnasium

Efter veckor med aningen dålig träningsnärvaro skulle Burås ta sig upp till Ale för att möta serietrean. Ale har gått tungt under våren och hade inför mötet endast fyra poäng på de senaste sex matcherna. Vi märker i laguppställningen att Ale saknar retstickan Alexander Sörensson och Hansson den yngre går upp i förstakedjan tillsammans med Hansson den äldre och gifte Herlogsson.
Burås mönstrar nästan tre kedjor. Patrik och Andreas får spela vartannat byte. Just Andreas var mycket nervös inför matchen. Flickvännen skulle hänga med Andreas familj och för första gången se honom spela. Som bekant tacklar alla det här med flickvänner olika, men Andreas ringer Mackan strax innan match för tips.

 

Matchen drar igång och tempot är lågt, något som passar ett aningen desarmerat Burås. Det är inte speciellt mycket chanser åt något håll, men det är Burås som har de få chanserna som skapas. Busen Jompa drar på sig en utvisning och det nalkas boxplay för Burås. Boxen gör ett utmärkt jobb, och det är Burås som skapar mest, trots en man mindre. Ludwig springer sig lös ute på kanten och hänger 0-1 i BP. Burås får strax senare ett PP men ingen utdelning. Ales försvar är rent ut sagt grymma på att täcka skott. Sekretariatet som bokför skottstatistiken meddelar att Ale hade två skott på mål i perioden.

 

I pausen snackas det mycket om att fortsätta med det strålande försvarsspelet. Tålamod är ett annat nyckelord som nämns frekvent.

Perioden hinner knappt starta innan Gustav prickskjuter in 0-2. Ale börjar lägga mer fokus på domaren nu och utvisningarna börjar delas ut. I spel med en man mer skapar Burås bra med lägen, men Ale har en tight box och är extremt duktiga på att täcka skott. När man sedan får ytterligare en chans i PP kan inte Ale hålla emot, då en boll från Tobbe seglar in. Innan perioden är slut gör Andreas 0-4. Målskytten hoppades innerligt att flickvännen såg målet, och att hon inte hade huvudet nedsänkt i sin iPhone. Sekretariatet meddelar att Ale hade ytterligare två skott mot Buråskassen, vilket betyder att man mäktat med fyra skott totalt såhär långt. Då förstår man hur tajt försvaret i Burås var denna match. Pålitlige Herlogsson plockades bort totalt, och det känns som Ales anfallsspel tappar udd utan denne man.  

 

25 sekunder in i tredje perioden petar Patrik in en retur och när 0-5 förkunnas går luften ur Ale. Gustav har stundvis lite lekstuga och kan checka ut 3+3 innan matchen är slut. Matchen slutar 0-8 och seriens första nolla är ett faktum. Att det är seriens tredje bästa lag (inför mötet) som står för motståndet gör resultatet än mer imponerande. Hela backlinjen bestående av bästisarna Anders och Björn, samt Monte och Jacob gör en strålande insats. Hoffe spikar igen i en väldigt svår match. Han satt nämligen sysslolös stora delar av matchen.

 

För att krydda till serien så besegrade Myggenäs Älvstranden under söndagen, vilket betyder att det återigen endast skiljer en poäng mellan lagen. Vinner båda topplagen i nästa omgång kommer vi ha en seriefinal i omgången efter när Burås ska besöka Tuvehallen.

 

En bur: Jacob Edwijn. Spelar stabilt och tar rätt beslut. Stark i sarghörnen.

Två burar: Björn Vestling. Gör en klockren insats bakåt.

Tre burar: Gustav Sundell. Mannen gör 3+3 och myser när han få stå bakom mål och måtta smörpass.