Nästa herrmatch

Ingen match bokad

Nästa dammatch

Ingen match bokad

Utanför planen

Inget planerat

Sävedalen IBK - Burås IK 3 - 7 (1-1, 1-3, 1-3)

@ Vallhamra Sporthall

Som av en händelse är Burås IK med i DM. Ryktena säger att ett missförstånd skett mellan gibf och burås, där gibf ställt frågan: "Vill ni vara med i DM", men vi hört "Vill ni se på VM?". Så nu stog laget där i en nybyggd, suspekt doftande, arena i Sävedalen och skulle just inleda DM-match.

På andra planhalvan Sävedalen, förmodligen IBK eller IBF, som i princip alla andra innebandylag. Ett division fyra lag som vi inte visste mycket om mer än att en gammal kortvarig Buråslirare vid Puya hade dominerat där senaste säsongen.

 

I Burås fanns där många spännande namn som nyförvärven Victor, Johan och Andreas, men också en del direkt tråkiga namn som Zäta, Rickard och Gabbe. Hur skulle denna mix av gammalt och ungt fungera ihop? Skulle det bli ett ljuvt samarbete med fin musik som Andrea Bocelli och Sara Brightman eller mer av slaget Papaya Coconut med Dr Alban och Kikki Danielsson?

 

Efter några inspirerande ord från domaren innan matchen var det dags för tek. Tempot var sisådär till en början. Burås försökte rulla boll och äga spelet men det gick alltför långsamt många gånger. Sävedalen lyckades inte skapa särskilt mycket. Det kändes inte hundra taggat i något av lagen, kanske hade Sävedalen också missuppfattat gibf och anmält sig till DM av misstag? Tempot till trots fick Burås relativt mycket lägen och flertalet öppna mål skulle missas denna afton.
1-1 efter första perioden då båda lagen gjorde varsitt mål.

 

Andra perioden börjades med en dålig buråsperiod där Sävedalen fick göra sitt andra mål för kvällen, och även det andra målet för kvällen på buråsslarv. Underläge 2-1 alltså. Det är i detta skede Burås vaknar till och höjer tempot och kvalitén några snäpp. Sävedalen har då svårt att hänga med och det syns i detta skedet att det är en division mellan lagen. Efter perioden står det 4-2 till Burås och matchen känns kontrollerad av di gröne.

 

Sista perioden kontrolleras även den väl och det blir aldrig någon riktig nerv i matchen. När fågelljudet hörs för sista gången är säsongens första seger bärgad och 3-7 står på tavlan till Burås fördel.

Vi saknar några viktiga pjäser idag. Framförallt Andreas Rundberg, då många av spelarna hade hoppats på chips efter matchen vid seger.

 

Några roliga episoder från matchen:

---------------
Nyförvärvet Victor får hänga två kassar. Det första ett så kallat höstlöv, släppt inte alltför långt från mittlinjen.
Viss tumult uppstog när buråsspelare skulle lägga rabarber på matchbollen till Victors ära.

---------------

Samuelsson och Anton gör förmodligen sina första assist någonsin. Trevligt att se våra spelare bredda sina register.

---------------

Riktigt bra stöd från Burås Ultras som hittat ut till Sävedalen.

---------------

Belysningen i Vallhamra var väl godkänd.
Trots många träningar ihop i Svingeln var det första gången vi kunde se hur några av nyförvärven faktiskt såg ut.

 


Dagens burar:

 

Tre burar går till Victor.
Gjorde två mål och säkert nått mer poäng. Såg pigg ut och jobbade hårt.

 

Två burar till Gabbe i målet.
Jobbade inte så hårt, som vanligt, men var stabil och reaktionssäker trots perioder utan något att göra

 

En bur till Andreas Samuelsson.
Tre assist. Hur sjukt?

 

Plus i kanten till Johan Montin och Lill-Gurra som gjorde bra insatser och Hank som gjorde en kämpainsats som matchcoach.

Även domarna, Joakim Amri Nilsson och Tarek El Abtah förtjänar ett plus då de lägger ribban bra, är förlåtande mot fysisk spel och tar hårt på slag och liknande, precis som det ska vara.