Burås IK - Lindås IBK 7 - 14 (0-3, 3-6, 4-5)

@ Svingelns Sporthall

Som ni säkert kommer ihåg skrällde sig Burås vidare i gruppspelet i DM och belönades med en plats i kvartsfinalen. Där lottades man mot bästa tänkbara motstånd i form av Lindås.

Efter lång väntan var äntligen dagen kommen. Stora skillnader på lagens organisationer märktes tydligt redan från början. Första Buråsare dyker upp 90 min innan matchstart, och då är hela Lindås på plats och väntar på att bli insläppta i hallen. Lindås har både materialare och sjukvårdare. Vattenflaskorna stod snyggt uppradade på bänkarna medan vi på Burås bänk hittar några gamla Loka-flaskor och en pappmugg från Max.

Jacob som hade hand om tvätten, dyker upp 35 min sent, vilket omkullkastar alla eventuella planer. Dessutom inkommer tre sena återbud bland de gröna.

Hur som helst drar matchen igång. Burås mäktar med flera skott på mål och känns farligare i närkamperna. Inför matchen snackades det mycket om att inte hamna på botbänken. Lill-gurra åker dock ut och gästerna pangar in 0-1. Första halvan av perioden är det Lindås som står för bollinnehavet, men lyckas inte skapa något vidare. Man spelar bekvämt runt bollen och känns aningen loja. Burås ligger på kontring och skapar några lägen. Målvakten i den andra buren är dock bättre än vad hemmalaget är vana vid och lyckas mota allt som avlossas. Innan perioden är slut står det 0-3 och det får nog anses som rättvist.

Inför andra perioden bänkar Lindås sin förstafemma, och då börjar det hända grejer. Lindås ställde upp med sitt ordinarie manskap ska tilläggas. Trots Lindås ökar på till både 4 och 5-0 är det här Burås bästa period i matchen. Man lyckas etablera spel i anfallszonen och får till ett och annat uppspel. Junior spräcker till slut Burås nolla när han rakar in en boll i öppet mål. Kort därpå gör Josef 2-5 och han håller inte tillbaka något jubel, trots det var hans gamla klubb han rev upp sår i. Förstafemman i Lindås lämnar bänken och beger sig in i matchen igen. 14:10 in i perioden får Lindås en M2a. Vi vet inte riktigt vad som hände, men rykten säger att Montin fick sina ben bortsparkade trots han inte var nära bollen. Lindåsspelaren bad efter matchen om ursäkt för sitt beteende.

Andreas Samuelsson började gruffa vid sagda situation och fick på så sätt 2 min. Vid spel 4 mot 4 gör Sam 3-6 och Burås börjar få kontakt. De tillresta bortasupportrarna börjar bli oroliga och tycker Lindås ska rycka upp sig så detta inte blir en spännande historia. De var förvånade över hur bra detta bonnagäng från division 3 var.

När Burås sen ska spela powerplay i tre minuter avgörs matchen. Det är här klasskillnaden lyser igenom som mest. Burås känner sig tvingade att gå framåt när man spelar med en man mer. Lindås lurar då fram Burås och spelar snyggt och effektivt sig igenom och hänger hela tre mål under sitt boxplay. Ställning 3-9. Burås får knappt låna bollen i sitt egna powerplay.

Målet inför tredje perioden var att vinna den sista akten. Matchen var i princip redan avgjord. Lagen följs åt men perioden slutar ändå 4-5, vilket ger ett slutresultat 7-14.

Segern hamnade välförtjänt hos Lindås. Det var nog ingen som innan matchen hade trott något annat heller. Siffrorna var dock hedersamma för Burås, och mindre imponerande sett med Lindåsögon. Oftast gör man inte mer än vad som behövs, och det märktes att Lindås hade ytterligare växlar att lägga i om det skulle behövas.
De gröna ska vara stolta över sin insats. Man gör sju mål på ett allsvenskt lag och blir inte alls utspelade. Hemmalaget tar med sig många positiva saker från matchen inför matchen mot Älvstranden på torsdag. Kom till Svingeln och stötta de gröna i höstens viktigaste match.

En bur: Johan Montin. Gör en stabil match trots laget tvingas fokusera på att försvara sig. Att hålla sig kall vid M2an hade inte många Buråsare klarat.

Två burar: Gustav Nilsson. Junior flyttas upp i kedjan redan efter första bytet. Han svarar med att göra två mål.

Tre burar: Josef Nilsson. Kaptenen spelar center och är lagets bästa spelare idag. Visar upp ett lugn i sitt spel och gör även två kassar.