Inget planerat

Västra Frölunda FK - Burås IK 4 - 4 (0-2, 2-1, 2-1)

@ Lisebergshallen

Det blev inte riktigt den lördagseftermiddag Camp Burås hade hoppats på. Västra Frölunda FK stod för motståndet med endast en vinst i bagaget på de sex första omgångarna. Det visade sig dock att VF skulle sälja sig dyrt denna eftermiddag...

Förutom det trista vädret på väg till matchsamlingen var det riktigt upplyftande att få komma in i Lisebergshallen. Sto fin läktare och bra golv. Tyvärr hade Frölunda glömt annonsera ut matchen och hallen blev därför aldrig utsåld vilket Burås hoppats på.

Matchen inleddes klart bäst av Burås som fick inneha mycket boll. De riktigt farliga chanserna uteblev men det var konstant spel i VF:s försvarszon. Tyvärr fick Tobias en ordentlig smäll över benet i inledningen och klev för stunden av. Det vållade lite orolighet i Buråslägret då vi fick stuva om i femmorna. Tobbe kom dock tillbaka in i spel efter 10 minuter och innan avbytarbänken hade lyckats reda ut hur femmorna skulle se ut igen slog Gustav Sundell till. Med ett praktskott satte han 0-1 i krysset framspelad av Samuel Andersson.  Bara minuten senare var det dags igen för Sundell. Denna gång som framspelare. Med ett läckert pass hittade han Tobias som sköt 0-2. Här kändes det som att det kunde rinna iväg ordentligt. Men VF gav sig inte utan tog sig istället in i matchen och började skapa chanser. Kent i målet fick visa prov på fina räddningar vid ett par tre tillfällen. Burås behöll ledningen perioden ut.

Andra perioden började lika bra som den första. Jonathan klev in och gjorde snyggt 0-3 bara en minut in i matchen. Sen blev det dock mycket jämnare. VF flyttade upp spelet och skapade oro för Buråsförsvaret. Vi fick helt plötsligt oerhörda svårigheter att spela upp bollen och inte många uppspel kom dit de skulle. Laget blev långt och VF utnyttjade detta på bästa sätt. Efter 10 minuter gjorde man snyggt men väldigt turligt 1-3 när en VF spelare lyckades trixa sig förbi försvaret med billen studsandes på klubban. Tillställningen var nu helt jämn och jag måste nog säga att de farligaste lägen kom nu från VF. Burås lyckdes inte komma åt VF som nu lite väl enkelt fick ta sig in i vår zon och komma till avslut. Trots alla Kents räddningar så fick han kapitulera med dryga minuten kvar då 2-3 kom. Ett väldigt olyckligt mål så sent.

Den tredje perioden blev även den en jämn tillställning. Både Burås och VF skapade chanser och två mycket duktiga målvakter såg till att det var fortsatt jämnt. Anton prickade ribban och Rickard lyckades sånär med en inbrytning. Istället gör VF 3-3 efter ett misslyckat uppspel från Burås sida. Coach Mattias gjorde det enda möjliga och valde att gå ner på två femmor i hopp om att återigen kunna ta lednigen. 13.51 in i tredje perioden får Burås frislag ganska långt upp i plan. Gustav hittar Tobias med ett fräckt pass och Tobias gör inget misstag, 3-4. Tyvärr drag Burås på sig en onödig utvisning bytet efter och ger VF chansen att spela powerplay. Den förvaltar man och sätter 4-4. Sista 5 minuterna går båda lagen för fullt framåt och det är tydligt att ingen verkar nöjd med oavgjort. Med mindre än två minuter kvar på tavlan bryter Rickard bollen från en VF back och blir fri med målvakten. Målvakten räddar dock snyggt och alla tror att Anton ska raka in returen men han är där återigen och räddar. Det blir inga fler mål och det är ett rejält besviket Burås som går tillbaka till omkl.rummet.

Som matchen gestaldade sig så var 4-4 ett rättvist resultat. VF gjorde en riktigt bra insats samtidigt som Burås hade det väl svårt att hitta sitt spel. Ett väldigt onödigt poängtapp i jakten på en avancemangplats uppåt. Nu väntar serieledarna Mölndal och efter dessa två halvknackiga matcherna som varit måste vi göra en rejäl uppryckning!

En bur: Tobias gör 2 mål och båda väldigt viktiga. Det sista borde blivit matchvinnande.

Två Burar: Kent gör det riktigt bra därbak och gör ett par rejält kvalificerade räddningar

Tre burar: Gustav.S inblandad i 3 av 4 mål framåt. Räcker så.