Pixbo Wallenstam IBF Div 3 - Burås IK 2 - 6 (1-2, 0-1, 1-3)

@ Wallenstamhallen

Det var nu dags för Burås att ta sig ut till Mölnlycke för att möta laget med seriens längsta namn, Pixbo Wallenstam IBF Div 3. Burås mönstrar en stor trupp på 16 utespelare. Forwardsbristen i årets trupp är dock uppenbar när man tvingas komponera ihop en femma med en center och hela fyra backar.

Första perioden är inte gammal innan Burås för ett frislag i ett bra offensivt läge. Under veckans träningar har frislagsvarianter nötts och man bestämmer sig för att testa "Oskarshamn". Pixbo blir totalt överraskade att Burås lyckas genomföra en variant (när hände det senast?). Gustav Nilsson tar avslutet som Pixbomålvakten dock lyckas rädda. Nyförvärvet Filip Feldt är dock vaksam på returen och petar in 1-0 till Burås. Sitt första mål i den gröna tröjan. Stärkta över sin ledning blir de gröna lite övermodiga och Pixbo kvitterar 30 sekunder senare. Pixbo drar mot slutet av perioden på sig några utvisningar och Burås gör 2-1 i PP genom Anders Knutsson. Värt att notera är att detta är Burås sekundära formation i PP. Skönt att ha två uppställningar som kan göra mål. Pixbo har mer boll än Burås men lyckas inte skapa några vidare chanser. När de väl kom till skott stod Gabriel Nilsson i målet i vägen.

I andra perioden händer inte mycket att rapportera. Anton Berce ökar på ledningen till 3-1 efter fint samarbete med Henric Andersson. Den ovanligt stora publiken gjorde inte mycket väsen av sig. Förståeligt då det inte bjuds på någon vidare underhållning på planen. Björn Vestling slår till med sin favoritutvisning, liggande spel. Detta är något vi säkerligen kommer få se fler gånger under säsongen.

Inför tredje perioden leder ändå Burås bara med två bollar. Man bestämmer sig för att spela säkert och låta Pixbo göra misstagen då det är de som måste framåt. Pixbo fortsätter dock att spela på samma sätt och är väldigt uddlösa framåt. Andreas Rundberg gör ett riktigt "Andreas Rundberg"-mål. Vad är då detta? Jo det är när ingen fattar vad som händer, men helt plötsligt ligger bollen bara i målet. Dessa mål räknas dock också. Kort därefter slår Anton till för andra gången denna kväll och gör 5-1 i PP. Luften går ur Pixbo och matchen spelas mer eller mindre bara av resterande minuter. Lukas Nordström, som gjort ett hästjobb som vikarierande forward få välförtjänt göra mål. En mycket glad Linus Lundh Hansen står för assisten. Coach Mattias Brännström tar time out i slutet av perioden för att sina spelare ska lugna ner sig. Antagligen kommer vi få se en time out varje match, då Burås är dåliga på att hålla sig lugna.

Matchen slutar 6-2 till Burås. Tillställningen kommer inte gå till historieböckerna och någon repris av matchen kommer nog inte att sändas. Burås spelar i stort sett hela matchen ett briljant försvarsspel. Pixbo får egentligen inga chanser och Gabriel i målet är stabil. Burås har nu släppt in tre mål på 120 minuter, vilket är mycket bra. Kan man bara få igång produktionen framåt på alla kedjor så kommer Burås bli otroligt svåra att slå.

Pixbo känns som aningen sämre i år än förra året, då Burås hade två stenhårda bataljer mot dem. Man kommer dock inte harva i botten utan en placering runt 7-9 är nog ett rimligt antagande.

En bur: Filip Feldt. Springer mycket och får äntligen göra sitt första mål för klubben.

Två burar: Gabriel Nilsson. Fortsätter han med det här spelet kommer han samla många burar under säsongen.

Tre burar: Lukas Nordström. Springer och sliter, sliter och springer, och springer lite till. Gör en riktig kämpainsats. Att han får göra mål i slutet av matchen bevisar att karma finns.

Minnesvärda kommentarer från matchen:

"Fan jag glömde matchställen"

Anton Berce hade hyrt bil denna dag endast för han inte ville ta matchställen på cykeln. Ändå glömmer han dem. Avd. minnet är bra men kort.

"Gabriel suger idag"

Lukas Nordström menar att Gabriel suger in alla skott i sin famn. Formuleringen kan dock misstolkas.

"Jag har en lårkaka, fast på röven"

Calle Graffman tvingas utgå skadad under andra perioden. Är det verkligen en lårkaka om den sitter på röven? Avd. den nya anatomin.