Myggenäs IBK - Burås IK 3 - 6 (0-2, 2-3, 1-1)

@ Häggvallsskolan

Det var då äntligen dags för en av de tuffaste matcherna för Burås denna säsong. Uppsnacket inför matchen handlade helt och hållet om hur grinig och ful denna matchen skulle bli. Herrestad tog sig an Myggenäs förra helgen och beskrev det Myggenäs vi är vana att se. Tjuriga, griniga och småfula i sitt spel. En ytterligare aspekt som trissade upp matchen var den mycket omdiskuterade övergången där Victor Baldemark i julas bröt sitt kontrakt med Myggenäs för att iklädda sig den gröna Buråströjan. Som grädde på moset föll Lindome något oväntat och Älvstranden spelade än mer oväntat oavgjort mot Walkesborg. Detta öppnade upp i toppen för Burås om man skulle gå segrande ur duellen. Allt var alltså upplagt för stor dramatik...

Matchen öppnade i ett bra tempo och det var Burås som tog tag i taktpinnen. Redan i första bytet snodde Rickard bollen från drällande back och kom fri. Myggenäs målvakt såg dock till att spika igen efter en mycket fin räddning. Burås trummade på och de första tio minuterna var Myggenäs i princip uddlösa. Trots detta stod det 0-0 på tavlan. Inte förrän 15 minuter in i perioden kom det ack så sköna ledningsmålet. Anton rundade sin back på vänsterkanten och gjorde en inbrytning på ren ishockeymanér och tryckte in bollen högt vid första stoplen. Ett riktigt fint mål och en bra prestation. Efter målet kom Myggenäs in mer i spelet och började skapa chanser. Kent sattes på prov vid ett par tre tillfällen men avvärjde dem alla lika säkert. Bortalagets Anton Setterfelt var den som var allra giftigast och med ett ruggigt skott kom han till avslut lite för ofta kring slottet. Innan perioden var till ända passade Burås nya forwardsämne Lill-Gurra på att utöka ledningen. På en retur från Connys skott var han påpassligt framme och petade in bollen. Myggenäs svarade med att träffa ribban innan det blev pausvila.

I pausen pratade Burås om att täppa till luckorna i slottet där Myggenäs var giftiga. Vi pratade dessutom om att fortsätta stänga myggornas uppspel vilket vi gjorde väldigt väl i första. Myggenäs tvingades slå långbollar mest hela tiden som Burås enkelt kunde ta hand om.

Andra perioden började mer jämnt och Myggenäs lyckades flytta upp spelet. Trots det var det Burås som gjorde mål. Lill-Gurra var återigen påpassligt framme och petade in en retur. Efter en gnaska lång stund dömdes målet bort för hög klubba och Buråsspelarna fick springa tillbaka till båset. Myggenäs snurrade friskt några byten innan det var dags för Burås igen. Gustav Sundell tog bollen, rundade först en spelare, laddade för skott, skottfintade och gick runt spelare nummer 2 och hade öppet skottläge framför mål. Men alla som känner Gustav vet att han inte gärna skjuter i onödan. Istället för att lägga in den letade han pass vilket resulterade i att han hann runda ytterligare en försvarare och nu var han framme vid mållinjen. Där slängde sig målvakten och Gustav hade inget annat val än att låta bollen lämna bladet. Precis innan bollen rullade över mållinjen kastade sig en överhet Samuel fram och petade in den i mål. Domaren måste tyckt att det var väl fräckt och signerade Gustav målet.

Trots att det spelmässigt nu var jämnare så kändes det som att det gick lite lättare för Burås. Burås hade det där flytet som man ibland talar om. Direkt efter Gustavs mål kom matchens stora behållning. Anton vann sin egen tekning, avancerade framåt, snurrade upp högerbacken och lurade ner målvakten innan han nästan lobbade in bollen i mål. 5 sekunder tog det från avblåsning! Myggenäs tog time-out och deras coach försökte ingjuta mod i spelarna om att inte ge upp. Jag tror inte att det var time-out:ens effekt utan mera slumpen som avgjorde men i bytet efteråt sköt Myggenäs 1-4. Även om målet var ett riktigt slummål så kändes det som att de skrapat ihop till det välförtjänt efter många bra chanser. Lill-Gura blev sedan utvisad i vanlig ordning och spelade lika förvånad som alltid. -Vaauu? Jauu röude ju iiiinte hounoum...eller nåt sånt lätt det. Myggenäs spelade bra i sitt PP och skapade en drös chanser. Kent i mål jobbade bra tillsammans med boxplayspelarna. Istället för att myggorna kunde trycka in 2-4 kom det där med flytet igen. Rickard bröt ett pass och kom fri. Trots optimalt snabba skor hann Myggenäs back ikapp och bröt. Han valde dock att spela bollen upp till Pål som fick avlossa sitt mäktiga skott rakt i slottet. På returen var Rickard framme och tryckte in 1-5. I mittakten blev det en del utvisningar och tempot sjönk kraftigt. Det började likna mer gå-innebandy än något annat. I slutet reducerade Myggenäs till 2-5.

Myggenäs försökte börja stressa Burås och blev tvungna att börja jaga boll. Henric Andersson tackade för det och smackade upp spiken i kistan när han gjorde 2-6. Myggenäs ska ha creds som inte på något sätt visade några tendenser till att ge upp. De fortsatte kriga och tog över mer och mer. Kent i mål fick göra några svettiga räddningar innan Myggenäs reducerade till 3-6. Burås blev tillbakapressat och tvingades slå iväg bollen. Med knappt 3 minuter kvar tilldömdes en straff till Myggenäs. Kent såg till att spika igen och tur var väl det. Hade känts onödigt att skapa spänning med 3 minuter kvar att spela.

Summa summarum så var det en match som vi kontrollerade från början till slut. Vi ledde från start till slut och hade hela tiden ett par bollars marginal. Vi spelade stabilt överlag och alla spelarna gjorde en gedigen insats. Alla bör höjas och en sådan här dag är det svårt att bara dela ut tre burar då många förtjänar dem. Domarna ska också förtjäna en hel del skopa beröm som på ett väldigt bra sätt kontrollerade matchen. Vid tendens till grinighet var de snabba med att förklara och motivera sina beslut. Måste också dela ut en eloge till Myggenäs som inte surar och ballar ut utan som spelar och kämpar hela vägen. Det blev inte alls den där griniga tillställningen vi trott. Eftersnacket i omkl.rummet handlade mest om Myggenäs duschrum var det finaste hittills eller om duscharna i Lerum var bättre. En diskussion som aldrig riktigt enades med något beslut. Fortsatt diskussion på tisdag alltså!

Burar:

1 bur: Kent- Gör en solid insats och skapar trygghet i försvaret. Agerar säkert och med självförtroende.

2 burar: Linus- Gör liksom övriga backar en bra insats i försvarsspelet. Hänger med upp i anfallen och vinner många dueller.

3 burar: Anton- Gör två väldigt fina prestationer som resulterar i två mål. Jobbar och sliter som vanligt och inte en enda utvisning! Hipp Hipp Hurra!

Minnesvärda kommentarer:

"Sluda tjurusa, är ni gummi huuee"- Lill Gurra är upprörd över någonting på bänken i sista perioden. Vi tror att det kan ha något med någon som tjuvrusar Avd. Vi behöver en tolk till nästa match!

"Victor! Skitbra när du bågar runt såhär och tar skott från kanten. Du ska inte hålla på dribbla och sånt för det är inte din grej"- Coach berömmer? Victor i pausen Avd. Ärlighet varar längst.

"Rickard! Kan du ta ett centerbytet för Gustav är ej här"- Coach

"Va? Var är han?"- Rickard

" Han försvann bara så han är väl och bajar eller nåt"- Coach

2 minuter in i tredje perioden måste Gustav iväg till omkl.rummet och fixa något efter att precis ha haft en paus på 10 minuter Avd. Bara i Burås, bara i Burås alltså...